Het vreemde Palestijnse zwijgen over de eliminatie van Iran’s nucleaire topwetenschapper

Plaatje hierboven: Staatsbegrafenis in Teheran op 30 november 2020 voor de Iraanse nucleaire wetenschapper Mohsen Fakhrizadeh, aka de “Vader van de Iraanse atoombom” [beeldbron: Iranian Defense Ministry / WANA (West Asia News Agency) / Handout via Reuters]

Soms is het ontbreken van nieuws nieuws. Het officiële Palestijnse persbureau Wafa heeft het verhaal van de moord op de Iraanse nucleaire wetenschapper Mohsen Fakhrizadeh niet eens besproken toen het vorige week voor het eerst brak.

Wafa behandelt vrijwel elk telefoontje dat Mahmoud Abbas maakt of ontvangt, maar er was geen verklaring van hem of een andere Palestijnse functionaris waarin hij de dood van Fakhrizadeh aan de kaak stelde of het gebruikte als een reden om Israël af te schilderen als een wetteloze agressor, zoals Syrië, Hezbollah, Hamas  en anderen dat wel deden.

De VN en zelfs de EU gaven een verklaring af waarin ze de treffer veroordeelden. Dat deden Hamas en de Islamitische Jihad natuurlijk ook. Daarom is de stilte van de PLO erg interessant. Voor zover ik weet, is deze stilte niet doorbroken, maar zelfs als dat het geval is, is het uitblijven van een snelle veroordeling op zich al veelzeggend.

Naar mijn mening lijkt de reden te zijn dat de PLO en Fatah ervan uitgaan dat de VS de hit steunden. Ze willen waarschijnlijk geen golven maken voordat Joe Biden wordt beëdigd als president en ze willen zeker niets doen om Trump tussen nu en 20 januari van streek te maken dat hun relaties met de VS zou kunnen beïnvloeden.

Joe Biden en John Kerry van de Democratische Partij
Volgens Abbas: de ‘Bevrijders van Palestina

Joe Biden: “We moeten Israël dwingen om de 2-statenoplossing te aanvaarden. Dat is de enige oplossing.”

John Kerry in 2016: “Geen aparte vrede tussen Israël en de Arabische wereld. Eerst vrede tussen Israël en de Palestijnen en dan al het andere.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “The Strange Palestinian Silence on the Iranian Assassination” van 2 december 2020 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Het vreemde Palestijnse zwijgen over de eliminatie van Iran’s nucleaire topwetenschapper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.