Hamasleider Yahya Sinwar in Gaza testte positief op COVID-19 virus

Plaatje hierboven: Hamas-leider Yahya Sinwar op 21 mei 2018 over de vruchtbare samenwerking met Iran: “Niemand mag ons de schuld geven van het bedanken van Iran … Iran heeft ons voorzien van raketten en geld en ons geholpen bij het ontwikkelen van raketten die Tel Aviv troffen“ [beeldbron: MEMRI]

De leider van de Palestijnse terroristische organisatie Hamas in de Gazastrook, Yahya Sinwar, heeft positief getest op COVID-19, zei de militante groep dinsdagochtend in een verklaring. Volgens mediabronnen in Gaza zou Sinwar, 58, ‘in goede gezondheid’ verkeren en geen symptomen vertonen.

In het slechtste geval kan Sinwar nog altijd medische hulp zoeken en vinden in Iran, Qatar, Turkije of … Brussel!

Vorige week waarschuwden Palestijnse gezondheidsfunctionarissen dat de verspreiding van COVID-19 in de kustenclave uit de hand begon te lopen, waarbij meer dan 30 procent van alle screeningstests positief terugkeerde. “Het virus verspreidt zich en de situatie loopt uit de hand“, zei dr. Ahmad al-Jadba, een ambtenaar in het Shifa-ziekenhuis.

Volgens de gezondheidsfunctionarissen van Gaza suggereren de cijfers dat het virus zich mogelijk wijd verspreid onder de bevolking via asymptomatische gevallen. “Het aantal intensive care-bedden is zeer beperkt, net als de medicijnen“, zegt Mahmud Al-Khazindar, directeur van een privéziekenhuis in Gaza.

Als het aantal gevallen toeneemt, zal er een keuze moeten worden gemaakt tussen de zorg voor ouderen, jongeren en patiënten met een andere ziekte“, waarschuwde hij. Bassem Naim, een topfunctionaris van Hamas, zei dat het ministerie van Volksgezondheid “het ergste verwacht als de epidemiologische situatie hetzelfde blijft“.

Plaatje hierboven: Hamasleider Yahya Sinwar, zei op vrijdagavond 6 april 2018: “Demonstraties in Gaza blijven doorgaan. We zullen de grenzen afschaffen en we zullen hun harten uitrukken en hun levers opvreten.” Sinwar is duidelijk geen vegetariër …


Bronnen:

♦ naar een artikelHamas leader in Gaza Yahya Sinwar tests positive for COVID-19” van 1 december 2020 op de site van i24NEWS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.