Instroom van Palestijnse ‘asielzoekers’ in België ondervindt weinig hinder van coronacrisis

Plaatje hierboven: De open-grenzen cultuur in België slaapt nooit. Jonge gezonde mannen,  voornamelijk afkomstig uit Afghanistan, Syrië, Irak en ‘Palestina’, schuiven aan bij het aanmeldcentrum van de Dienst Vreemdelingenzaken te Brussel. De voorhoede zo blijkt. Hun families komen later over via de Belgische wet op gezinshereniging. In het geval van de Palestijnen is dat slechts een formaliteit  [beeldbron: Het Nieuwsblad]

Ondanks de COVID-crisis die de vrijheid van de Belgen om te reizen ernstig bemoeilijkt, blijft het aantal asielaanvragen vrij stabiel vergeleken met voorgaande jaren. De eerste tien maanden van 2020 vroegen 12.860 mensen asiel aan in België waarvan 570 Palestijnen, het merendeel uit de Gazastrook.

De Gazanen hebben blijkbaar een uitweg gevonden om hun land te verlaten en die weg loopt blijkbaar direct naar België. Het is niet bekend hoeveel leden van de terreurorganisaties Hamas, Islamitische Jihad en de PFLP aldus mee België binnen raken met de onophoudelijke instroom van asielzoekers.

Maar dat interesseert niemand in Brussel. “Alles wat Israël schaadt is mooi meegenomen“, luidt het in de Wetstraat.

Terwijl Israël de transitposten strak controleert, is Egypte lakser met de blokkade. Zo geraken de Gazanen in Cairo, niet om daar te blijven, maar om hun geluk te proberen in Europa. En België is een geprefereerde bestemming. Vanuit Cairo vliegen ze naar Istanboel en van daar via omwegen naar ons land.

Of ze vliegen via Spanje, waar de nieuwe regering de grenzen opende, om de toestroom door te wuiven naar het noorden. Sommige Gazanen slagen erin om zelfs direct vanuit Cairo naar Brussel te vliegen. Gazanen die in Egypte vertoeven, hebben uiteraard geen behoefte aan een Belgisch asiel, want ze zijn in Egypte in veiligheid.

Als zij in Turkije of in Spanje vertoeven, zijn zij ook daar in veiligheid. Bovendien is niet duidelijk hoeveel van de Syrische asielzoekers, momenteel de grootste groep, er zich overwegend staatloze Palestijnen bevinden, omdat Syrië haar vluchtelingen van 1948 en duizenden nakomelingen, nooit heeft willen nationaliseren noch integreren.

Syrische Palestijnen worden al decennialang in Syrië behandeld als tweede- en zelfs derderangsburgers. Een grove schending van de mensenrechten waar in het Westen nooit iemand aanstoot aan heeft genomen.

De Arabische media hebben kritiek geuit op de PA vanwege het gebrek aan vermogen om de stroom van emigranten te keren en heeft opgemerkt dat het fenomeen gevaarlijk is omdat de emigranten het burgerschap zullen verkrijgen in hun land van bestemming, afnemend van het aantal zogenaamde Palestijnse vluchtelingen die in aanmerking zouden komen om ‘terug te keren naar Palestina’ onder het ‘recht op terugkeer’ en vergelijken zelfs de immigratie met de Nakba van 1948, de vlucht vooruit van de Arabieren tijdens de heroprichting van de staat Israël.

Waarom België?
De commissaris-generaal voor de vluchtelingen is niet zeker waarom de Palestijnen massaal voor België kiezen. Wij denken wel te weten waarom.

De federale excellenties van de liberale familie en Alexander De Croo (Ontwikkelingssamenwerking en tegenwoordig premier) en zijn gevolg, steken hun kritiek voor Israël niet onder stoelen of banken en doen er alles aan om de Palestijnen op diplomatiek en financieel vlak te ondersteunen.

Zo werd enkele weken geleden nog de status van de Palestijnse missie in Brussel opgewaardeerd (dat was geen Europese beslissing) en kondigde ons land vorig jaar als eerste aan dat ze extra geld ging storten aan de Palestijnen toen de VS bekend maakte de hulp terug te schroeven. De mensen weten dat en voelen zich hier dan ook meer dan welkom.

Een resem Israël-kritische ngo’s in ons land trekt ook volop de Palestijnse kaart. De vzw Recht op Migratie heeft zelfs een Engelstalige PDF op haar website, met de toepasselijke naam, Guide for Palestinian asylum seekers in Belgium (hier te downloaden).

Jodenhaat
Waar men hier ook rekening mee moet houden is dat Palestijnen uit de Gazastrook zijn opgegroeid met niets dan indoctrinerende en haatdragende boodschappen tegenover Joden. Ze gebruiken er ook steevast het woord Yahud en niet Yisraeel in het conflict met Israël.

“Het is niet dat deze mensen hier niet welkom zijn, toch stellen wij ons vragen of deze mensen de nodige deradicaliseringscursussen volgen”, aldus hoofdredacteur Michael Freilich. Het feit dat de helft van de Palestijnen alleenstaande mannen zijn, maakt ook duidelijk dat deze mensen vaak niets te verliezen hebben.

Michael Freilich:

Net zoals het evident is dat deze mensen Nederlands en burgerschapslessen volgen, pleiten wij ook specifiek om hen te laten kennismaken met de strijd tegen het antisemitisme, de vooroordelen tegen Joden en de geschiedenis van de Holocaust. Zo kunnen we zien wie tegenpruttelt en hun asiel alsnog intrekken.

Vorig jaar viel een Palestijnse asielzoeker uit Gaza Antwerpen joden aan en beschadigde hij ettelijke synagogen. Er werd hem een plaatsverbod opgelegd door de burgemeester om nog verder de Joodse buurt te betreden.

Aantal asielaanvragen in België: januari-oktober 2020


Bronnen:

::

Een gedachte over “Instroom van Palestijnse ‘asielzoekers’ in België ondervindt weinig hinder van coronacrisis

 1. “Alles wat Israel schaad is mooi meegenomen” luid het in de Wetstraat?

  Het toont vooral het kortzichtige & totale onbegrip van de beslissingmakers uit die straat.

  Israel vind het prima zo en leid de Gaza karavaan graag richting Belgie……zonder énige barriere.

  Door schade & schande word men wijs, maar blijkbaar niet overal.

  Israel heeft duizenden jaren van haat & expulsie overleeft en zal écht de ‘pro palestijnen politiek van Vlaanderen, Wallonie & Brussel wel overleven.

  Vraag is of Belgie dit ook doet?

  Waarom al die steunzoekers hier naar toe komen?

  Nee écht niet om Belgische Nationalisten te worden, maar om de Belgische financiele pot te helpen legen.

  En dus……vooral nog een paar NGO’s steunen en dan zullen we (nadat alle gezinnen zijn herenigd) onze binnensteden trotse zustersteden van Gaza of Afghanistan mogen noemen.

  De obsessieve domheid van onze beleidsmakers is écht niet meer uit te leggen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.