Parlementslid Nir Barkat: ‘Stop Palestijnse illegale bouw in Area B en C’ in Judea & Samaria

Het Likud Zion en Jerusalem Forum organiseerde een rondleiding door Amichai en lokale plaatsen voor Likud-lid en voormalig burgemeester van Jeruzalem (2008-2018), parlementslid Nir Barkat.

Barkat hield de overname van Area C en andere gebieden door de PA nauwlettend in de gaten en zei voor het eerst dat Israël het gebied niet aan de Palestijnen kon overlaten.

Symmetrie moet worden toegepast in de open gebieden in zowel Area C als Area B. Als wij niet in de open ruimte kunnen bouwen, kunnen de Palestijnen dat ook niet. De tour van vandaag heeft me laten zien dat we een grote reeks acties moeten uitvoeren om ervoor te zorgen dat er in de open gebieden, zowel in Area C als in Area B en in Judea en Samaria in het algemeen, symmetrie is tussen de activiteiten die we doen en die van de Palestijnen. Het kan niet zo zijn dat de ene kant schaamteloos in de open ruimtes bouwt en de andere kant naar binnen convergeert in de nederzettingen. Dit is ondenkbaar.

Barkat herinnerde eraan:

In Jeruzalem was ik erg streng in symmetrie. Wat goed is voor Joden, is goed voor Arabieren. Als je hier naar boven gaat, kun je daar ook naar boven gaan. Deze symmetrie is de sleutel tot succes bij het vooruit kijken. Ik ben blij dat ik hier vandaag was tijdens de tour. Ik ben blij met de vastberadenheid en wat ik heb gezien. Ik zal alles doen wat ik kan met de middelen die ik heb, om te zien hoe ze het plan dat ik heb gemaakt, het ontwikkelingsplan van Barkat voor twee miljoen mensen, meenemen voor vestiging. Aan dit plan moet nu een tweede fase worden toegevoegd. Zorg ervoor dat de open ruimtes geen niemandsland zijn. Dat Israëli’s en Palestijnen het op de juiste manier gebruiken – niemand gebruikt het of beide partijen gebruiken het symmetrisch. Dit zal de sleutel zijn tot wat we in de toekomst moeten doen.

Welvaart door Joods-Arabische samenwerking
Een jaar geleden legde Nir Barkat zijn plan voor omtrent de economische ontwikkeling van Judea & Samaria. Onder de titel ‘Ontwikkeling van een win-wineconomie in Judea en Samaria‘ (plaatje hierboven), werd de presentatie door Barkat uiteengezet aan de senior adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Jared Kushner, op direct verzoek van premier Benjamin Netanyahu.

“We keken hier niet naar door een politiek prisma, maar door het prisma van wat economisch het beste werkt”, zei Barkat. Israël wil de algehele veiligheidscontrole nergens op in Judea & Samaria opgeven en zal ten minste delen van Area C annexeren, de 60% van de Westelijke Jordaanoever waar Israël de orde handhaaft met volledige burgerlijke en veiligheidsautoriteit en waar alle Joodse nederzettingen zijn. ‘Banen + kwaliteit van leven = vrede + veiligheid‘, stelt de presentatie.

Het doel is om het aantal Palestijnen dat “samenwerkt met Israëliërs” in het C-Gebied in Judea & Samaria te verhogen van de huidige 26.000 naar 250.000. Nir Barkat verduidelijkte:

Israëlische BBP is $ 43.000. Zeventigduizend Palestijnen die elke dag het hek oversteken [om in Israël te werken] krijgen bijna $ 16.000. Zesentwintigduizend Palestijnen die in gebied C van Judea en Samaria werken, krijgen $ 11.000. In de gebieden A en B krijgen ze $ 7.000. En in Gaza, $ 4000. Mijn voorstel toont aan dat hoe meer ze samenwerken met de Joodse staat, hoe beter ze af zijn. En ons doel is om 250.000 te verhuizen om in Area C te gaan werken en hun loon drastisch te verbeteren.


Bronnen:

♦ naar een artikelMK Nir Barkat: ‘Stop Palestinian construction in Areas B and C‘” van 30 november 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van David Horovitz “Barkat: US may adopt West Bank plan for 250,000 Palestinian jobs, Bible tourism” van 17 november 2019 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Parlementslid Nir Barkat: ‘Stop Palestijnse illegale bouw in Area B en C’ in Judea & Samaria

 1. Waardoor is hij nu opééns wakker geworden?

  Wakkere mensen zagen dit proces al jaren gebeuren!

  Het punt van feitelijke onomkeerbaarheid?

  Dat punt is, mede door de Israelische regering, allang bereikt!

  Waarom is hij nu dan opééns wakker geworden?

  Verkiezingen….en Naftali Bennet blaast in Netanyahu’s nek.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.