Volgens rapporten was 22% van de haatmisdrijven in Europa in 2019 gericht tegen Joden

Antisemitische incidenten waren goed voor 22% van de haatmisdrijven die vorig jaar in de pan-Europese regio werden geregistreerd, hoewel joden daar minder dan 1% van de bevolking uitmaken.

De gegevens over haatmisdrijven zijn afkomstig uit een rapport over 5.954 incidenten die in Europa, Rusland en Centraal-Azië zijn geregistreerd door het Bureau voor Democratische Instellingen en Mensenrechten (ODHIR) en van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OSCE), aldus ODHIR in zijn Jaarverslag vorige week gepubliceerd.

Het rapport is gebaseerd op gegevens die zijn verzonden door regeringen en waakhondgroepen. Van de totale incidenten waren 1.311 antisemitisch, volgens het rapport met de titel ‘2019 Hate Crime Data.’ Antisemitisme was de categorie met het op een na grootste aantal incidenten na de 2.371 incidenten in de meer algemene categorie Racisme en vreemdelingenhaat.

Degenen die het doelwit waren vanwege hun geslacht of seksuele geaardheid (1.277 gevallen) vormden de op twee na hoogste groep, gevolgd door christenen (573) en moslims (507). Bij een antisemitisch incident dat in het rapport wordt vermeld, werd een vrouw met geweld van achteren aan haar haar en hoed getrokken terwijl ze Hebreeuws sprak in de bus in Berlijn, Duitsland.

In een andere werd een Iraakse moslimman die een keppel droeg en verschillende verborgen messen droeg, in juni onderschept door bewakers die probeerden een Antwerpse synagoge binnen te gaan. De man had vóór het incident antisemitische beledigingen tegen joden gebruikt.

Het rapport zei dat de cijfers niet definitief zijn en in feite lager kunnen zijn dan het aantal haatmisdrijven gepleegd of geregistreerd in Europa.

Nearly 1,500 Antisemitic Crimes Recorded in the EU in 2019
(i24NEWS – 26.11.2020)


Bronnen:

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “22% of hate crimes in Europe in 2019 were against Jews, report shows” van 25 november 2020 en een artikelNon-Jewish Arab wearing kippah and carrying knives stopped in attempt to enter Antwerp synagogue” van 11 juni 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “Volgens rapporten was 22% van de haatmisdrijven in Europa in 2019 gericht tegen Joden

 1. EU…….bijna 500 miljoen inwoners:

  Een kwart van alle haatmisdrijven tegen een bevolkingsgroep minder dan 1% maar………”wij zijn géén Antisemiten”!

  Inderdaad, géén Antisemieten, wél een continent vol ziekelijke Jodenhaters, welliswaar welbespraakt & goedgekleed, maar daarom niet minder kwaadaardig.

  Als op het Europeese continent, na alle bloedbaden, er nog überhaupt één Jodenhater vrij kan rondlopen die zonder consequenties zijn/haar boodschap kan verspreiden, dan is het een ziek continent vol gestoorde mensen.

  Néé dat is niet de schuld van ‘de Joden die allemaal rijk en/of anders zijn en ons allerlei ziektes bezorgen’ maar het is de gratis bliksemafleiders voor mislukte politici en ignorante gekkies & losers…..en daarom nog stééds bestaand.!

  Zwarte Piet is verdwenen door actie….Jodenhaat is blijvend door inactie!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.