PA rekent op Joe Biden om de directe onderhandelingen met Israël te hervatten

De Palestijnse Autoriteit (PA) is bereid om de directe onderhandelingen met Israël te hervatten als ze gebaseerd zijn op respect voor VN-resoluties en het Arabische Vredesinitiatief, zei Riyad Al-Maliki, de ‘minister van Buitenlandse Zaken’ van de PA op donderdag.

Tijdens de virtuele conferentie MED 2020, geciteerd door het persbureau Sputnik, herinnerde Malki eraan dat de PA onlangs de financiële en veiligheidscoördinatie met Israël had vernieuwd:

Wij beschouwen dat als een aanmoedigende reden voor de nieuwe [Amerikaanse] regering om in die richting verder te gaan. We sturen niet alleen duidelijke berichten naar de regering [Joe] Biden, niet alleen naar Israël, maar ook naar de Europeaan en vele anderen dat de Palestijnen bereid zijn opnieuw volledig met Israël in zee te gaan bij het hernieuwen van directe onderhandelingen zonder enige voorwaarden, zolang een dergelijke verlenging gebaseerd is op reeds erkende taakomschrijvingen, dat wil zeggen de VN-resoluties en het Arabische vredesinitiatief, internationaal recht enz.. Dit zijn de belangrijkste elementen voor ons, waarop elke vorm van toekomstige onderhandelingen met hen gebaseerd zou moeten zijn.

De laatste ronde van door de VS bemiddelde vredesbesprekingen tussen Israël en de PA mislukte in 2014 toen de PA eenzijdig een aanvraag deed om lid te worden van internationale organisaties in strijd met de voorwaarden van de onderhandelingen.

Tientallen leiders van de Palestijnse Arabische gemeenschap in de Verenigde Staten en Canada roepen de Palestijnse Autoriteit op om haar verklaring over het hervatten van de contacten met Israël en het hervatten van de veiligheidscoördinatie met Israël terug te nemen.

In een gezamenlijke verklaring aan leden van het Uitvoerend Comité van de PLO stond dat de hervatting van de coördinatie met Israël een zware klap is voor de pogingen om een ​​einde te maken aan de verdeeldheid zaaiende situatie in de Palestijnse arena.

Volgens de ondertekenaars van de brief is de veronderstelling van de Palestijnse Autoriteit dat de regering-Biden fatsoenlijke onderhandelingen zal leiden een verkeerde veronderstelling op basis van eerdere ervaringen met eerdere Amerikaanse regeringen.

Ze riepen de Palestijnse Autoriteit op om haar beleid te herzien, de gelederen te verenigen, de PLO te activeren en Hamas en de Islamitische Jihad erin te integreren. Ze eisten ook dat de PA de politieke detenties onmiddellijk stopzet en alle gevangenen vrijlaat.

Plaatje hierboven: Voormalig minister van Defensie parlementslid Avigdor Liberman van Yisrael Beyteinu onthulde in de Knesset dat Hamas geavanceerde kruisraketten en clusterbommen heeft verkregen. “Hamas is erin geslaagd kruisraketten en clusterbommen te bemachtigen. Netanyahu en Gantz gebruiken censuur om dit voor het publiek te verbergen. De inwoners van het zuiden worden in de steek gelaten door de regering“, aldus Liberman op 26 november 2020.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “PA urged to stop security coordination with Israel” en een artikel van Elad Benari “PA official: We’re ready to renew direct negotiations with Israel” van 27 november 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “PA rekent op Joe Biden om de directe onderhandelingen met Israël te hervatten

  1. Boodschap aan de PA…….., Biden moet niet onderhandelen, jullie moeten dat doen.

    Dát is de blijvende weeffout in hun DNA & denken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.