Zijn Frankrijk, Spanje en Ierland overeengekomen om Palestijnse terreurorganisaties te financieren?

In augustus 2019 brachten Palestijnse terroristen een bom tot ontploffing bij een waterbron, waarbij de 17-jarige Rina Schnerb werd vermoord en haar vader en broer ernstig gewond raakten.

Het onderzoek naar de aanslag leidde tot de arrestatie van tientallen terroristen van de internationaal aangewezen terreurorganisatie het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). Vier van de zes belangrijkste gearresteerde terroristen waren niet alleen lid van de PFLP, maar waren ook centrale figuren in Palestijnse niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) die substantiële steun van de Europese Unie ontvingen.

Hoewel de EU de mogelijkheid ontkende dat EU-hulp aan de ngo’s waarin de terroristen werkten, de aanslag daadwerkelijk had gefinancierd, kondigde de EU na de moord aan dat ze een nieuwe voorwaarde had toegevoegd aan haar formulier ‘Algemene voorwaarden’ voor ngo’s die om steun vroegen.

Volgens de nieuwe eis moeten alle ngo’s zich er nu toe verbinden te voorkomen dat EU-geld van hen naar potentiële begunstigden op de EU-lijst van beperkende maatregelen gaat, d.w.z. door de EU aangewezen terreurgroepen:

Hoewel de EU als geheel maatregelen heeft genomen om ervoor te zorgen dat haar hulp aan ngo’s geen Palestijnse terreur financiert, heeft het Palestijnse Coördinatiecomité van de Nationale Campagne tegen Voorwaardelijke Financiering (Palestinian Coordination Committee of the National Campaign Against Conditional Funding) aangekondigd dat Spanje, Frankrijk en Ierland zijn overeengekomen om de financiering van Palestijnse ngo’s voort te zetten.

Zelfs bij gebrek aan enige zekerheid dat hun hulp niet via de ontvangende Palestijnse NGO’s wordt gesluisd naar terreurorganisaties die actief betrokken zijn bij de moord op Israëli’s wordt de financiering verder gezet. Tijdens een recente bijeenkomst kondigde het Coördinatiecomité het succes aan van een aantal lidorganisaties om onbeperkte financiering te ontvangen van Frankrijk, Spanje en Ierland.

Ma’an News [*], het semi-onafhankelijk Palestijns persagentschap, met kantoren in Gaza en Ramallah, schreef op 12 november 2020:

In dit verband werden veel positieve aanwijzingen en resultaten van de campagne genoteerd. Een van de belangrijkste daarvan was het succes van een aantal van de organisaties die lid zijn van de campagne bij het onderhandelen met drie financiers (Frankrijk, Spanje en Ierland) [tussen haakjes in de bron] over de voorwaarden die in hun contracten staan, die Werden vervangen door contracten die het Palestijnse nationale recht niet schaden. Op deze manier bewees de campagne het vermogen van maatschappelijke organisaties om alle politieke voorwaarden voor de financiering te verwerpen. Het riep op om de inspanningen van de Palestijnse instellingen te verenigen op basis van het weigeren om enige concessies te doen, en om een ​​dialoog met de financiers aan te gaan om de politieke voorwaarden voor de financiering op te heffen.

[*] Het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an News wordt gefinancierd door een waaier van internationale instellingen. Deze omvatten schokkend genoeg de Britse overheid. Ook de Deense en Nederlandse overheden. En natuurlijk ontvangt het ook financiering van de EU [bron]

Aangezien er uitgebreid gedocumenteerd bewijs is dat talloze Palestijnse NGO’s in verband wordt gebracht met door de EU aangewezen terreurorganisaties, betekent de nieuwe EU-financieringsclausule dat veel Palestijnse NGO’s die voorheen EU-financiering ontvingen, niet langer hulp kunnen ontvangen.

De Palestijnse Autoriteit en andere Palestijnse leiders hebben de elementaire anti-terreurfinancieringsclausule verworpen, omdat ze weigeren te accepteren dat internationaal aangewezen terreurorganisaties zoals de PFLP, Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad inderdaad terreurorganisaties zijn. In plaats daarvan verwijzen ze naar hen alleen als ‘Palestijnse facties’.

Zoals Palestinian Media Watch onlangs heeft aangetoond, is een van de Palestijnse ngo’s die hebben geweigerd de voorwaarde te aanvaarden om te voorkomen dat EU-financiering wordt doorgegeven aan aangewezen terreurgroepen, de Palestijnse afdeling van Defence of the Child International (DCI-P).

Hoewel men zou kunnen aannemen dat het beschermen van kinderen inherent het aan de kaak stellen van terreurorganisaties inhoudt, is het feit dat DCI-P weigert in te stemmen met de nieuwe clausule waarschijnlijk een bewijs van de vermeende banden die de organisatie heeft met de PFLP.

Als dat waar is, is het rapport dat Frankrijk, Spanje en Ierland hebben afgesproken af ​​te zien van de EU-clausule inzake terrorismefinanciering met betrekking tot Palestijnse ngo’s, buitengewoon zorgwekkend.

Hebben deze drie landen niet genoeg legitieme Palestijnse ngo’s gevonden die geen banden hebben met terreurorganisaties? Of maakt het ze gewoon niet uit dat hun hulpbijdragen daadwerkelijk door Palestijnse NGO’s kunnen worden gebruikt om de moord op meer Israëlische kinderen te financieren?

Simon Wiesenthal Center
In een brief aan de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, Simon Wiesenthal Centrum Directeur voor Internationale Betrekkingen, dr. Shimon Samuels, uitte zijn verontwaardiging over de bevindingen van de hoog aangeschreven Palestijnse Media Watch (PMW).

Samuels gaf commentaar op de drie zogenaamd delinquente landen en benadrukte het gevaar van ‘deals’ met terroristen – direct of indirect – en de terugkerende dreigingen van het Franse, Spaanse en Ierse terrorisme:

Mevrouw de voorzitter van de Europese Commissie, we dringen er bij u op aan om een ​​onderzoek in te stellen naar de PMW-aanklachten tegen deze drie EU-lidstaten [Frankijk, Spanje en Ierland] en om gepaste maatregelen te nemen in het belang van alle partijen.

Partners en geldschieters van het
‘onafhankelijke’ Palestijnse persagentschap Ma’an News:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch “Have France, Spain and Ireland agreed to fund Palestinian terror organizations?” van 18 november 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikelWiesenthal Centre to European Commission: “Investigate France, Spain and Ireland for Alleged Continued Funding of Palestinian Terror Organizations” van 19 november 2020 op de site van The Simon Wiesenthal Center

2 gedachtes over “Zijn Frankrijk, Spanje en Ierland overeengekomen om Palestijnse terreurorganisaties te financieren?

  1. En so what?

    Met 70+ jaar mondiale financiele, politieke & morele hulp ligt het hele ‘palestijnse volk’ nog steeds in de soep.

    Nog stééds zijn het vluchtelingen, nog stééds zitten ze aan het financieel infuus, nog stééds hebben ze geen vrijhei & nog stééds zijn hun woorden groter dan hun daden.

    De palestijnse dictators zijn vooral “gekozen” om deze soep kokend te houden en de Westerse geldstroom vloeiend.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.