Online panel ‘Antisemitisme ontmantelen’ promoot ‘onverwachte’ gasten zoals Rashida Tlaib

Volksvertegenwoordiger Rashida Tlaib zal op 15 december aanstaande deelnemen aan een virtueel paneldiscussie met de titel ‘Dismantling Antisemitism, Winning Justice’ – een line-up die de wenkbrauwen doet rijzen in de Joodse gemeenschap.

Het congreslid van het Democratische Detroit, die vocale steun heeft uitgesproken voor de Boycott, Desinvestering, Sancties (BDS) -beweging en een eenstaatoplossing, is een van de vier geplande panelleden voor de toespraak van 15 december. De moderator is Rabbi Alissa Wise, adjunct-directeur van Jewish Voice for Peace (JVP).

Slechts één ander panellid, de progressieve schrijver Peter Beinart, is joods. De andere twee panelleden zijn professor aan de Universiteit van Chicago en de in Detroit geboren Barbara Ransby; en Temple University professor Marc Lamont Hill, die in 2018 werd ontslagen als CNN-commentator na het aanroepen van de uitdrukking “From the River to the Sea” (van de Rivier tot aan de Zee) – een eufemisme om de vernietiging van Israël te duiden – tijdens een toespraak van de Verenigde Naties over Palestijnse rechten.

Het panel wordt mede gesponsord door negen groepen, waaronder progressieve / linkse Joodse groepen JVP Action; IfNotNow; Jews for Racial and Economic Justice; en het Jewish Currents magazine (waar Beinart hoofdredacteur is en onlangs een wijdverspreid stuk publiceerde waarin een hypothetische eenstaatoplossing werd besproken). Andere medesponsors zijn het Arab American Institute, Unite Against Hate en de Foundation for Middle East Peace.

Columnist Seth Frantzman van The Jerusalem Post schreef dat de line-up van het panel “een verhaal uit The Onion moet zijn”. En voormalig columnist van de New York Times, Bari Weiss, tweette dat het panel eigenlijk leek te gaan over ‘het ontmantelen van beschuldigingen van antisemitisme‘.

Wat voor ons meer interessanter is, is bijvoorbeeld de commentaar van de Amerikaans-Israëlische Caroline B. Glick op dit aanstaande aangebrande online evenement dat volgende maand plaatsvindt.

Caroline B. Glick:

Voor alle duidelijkheid, ik denk dat de titel die door het jodenhatende ‘Jewish Voice for Peace’ (JVP) aan het panel met vier notoire vijanden van het jodendom werd gegeven, correct is, of in ieder geval toch het begin “Dismanteling antisemism …” (antisemitisme ontmantelen).

“Ontmanteling” in de zin van “deconstructie”, zoals het ontkennen van antisemitisme of het ontkennen dat het een probleem is, of beide. Dat is hun doel. En trouwens, volgens hun onverdraagzame normen hebben ze het niet eens bij het verkeerde eind.

De joden die links haten, hebben het raciale antisemitisme van de nazi’s grotendeels overboord gegooid. Ze hebben het vervangen door het antizionisme van de Sovjets. De essentie van beide is hetzelfde: haat tegen joden in hun meest uitgesproken, betekenisvolle hedendaagse vorm.

We vergeten vaak dat de term “antisemitisme” is uitgevonden door jodenhaters die probeerden een laagje ‘wetenschap’ te geven aan hun nieuwe vorm van jodenhaat. Eugenetica, sciëntisme en ‘rassenwetenschap’ waren allemaal razernij onder de westerse elite in het midden van de 19e eeuw.

Door Joden opnieuw uit te vinden als ‘Semieten’ en ze een ras te noemen, konden de Jodenhaters net doen alsof ze geen dwepers waren wier leven was gericht op hun obsessieve haat tegen de Joden en het verlangen hen uit te roeien. Het waren gewoon intellectuelen die ras ‘onderzochten’ en ‘ontdekten’ – surprise, surprise – dat Semieten, dat wil zeggen joden, onmenselijk waren en vernietigd moesten worden.

Antizionisme is het nieuwe fineer, aangepast aan het populaire anti-kolonialisme van de chique progressieve, post-nationalistische neo-imperialistische linkerzijde. Het is niet dat ze Joden haten – de hemel verhoede! Sommige van hun beste vrienden zijn joden.

Het is gewoon zo dat de Joodse staat, dat wil zeggen het centrum van de Joodse wereld en de grootste Joodse gemeenschap ter wereld, inherent slecht en racistisch is en vernietigd moet worden. En Joden buiten Israël die de Joodse staat steunen, moeten uit het maatschappelijk middenveld worden geschoten.

Ik ben er zeker van dat deze vier Jodenhaters het er allemaal over eens zullen zijn dat het verkeerd is om Joden als een ras te zien – en ze zullen gelijk hebben. Ze zullen zeggen dat het nazisme erg slecht is. En dan zullen ze het er allemaal over eens zijn dat het zoeken naar de vernietiging van de grootste Joodse gemeenschap ter wereld en het centrum van het Joodse leven wereldwijd (d.w.z. Israël) volkomen legitiem is, helemaal niet ‘antisemitisch’ en zeker niet racistisch. Dus weg met antisemitisme en omhoog met antizionisme. (En dood aan de Joden.)


Bronnen:

♦ naar een bericht van Caroline B. Glick omtrent “Dismanteling Antisemitism, Winning Justice: A Panel Discussion” van 23 november 2020 op de Facebookpagina van Caroline Glick

♦ naar een artikel van Andrew Lapin “‘Dismantling Antisemitism’ Panel To Feature Unexpected Guest: Rashida Tlaib” van 24 november 2020 op de site van The Jewish News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.