Over de opzettelijke leugen van het samenvoegen van BDS/antizionisme met ‘kritiek op Israël’

Over de opzettelijke leugen van het samenvoegen van BDS / antizionisme met ‘kritiek op Israël’. Er was een zeer veelzeggende tweet van het voorheen prestigieuze ACLU in reactie op Mike Pompeo waarin hij het heeft over het boycotten van Israël.

De ACLU antwoordde hier over ‘kritiek op Israël’.

Echter boycots zijn in geen geval kritiek. Het zijn acties. We zien dit de hele tijd.

De werkdefinitie van antisemitisme van de IHRA sluit specifiek kritiek op Israël uit, vergelijkbaar met die van enig ander land als antisemitisch, maar toch zegt vrijwel elk artikel tegen die definitie dat kritiek op Israël antisemitisch wordt genoemd:

Deze leugens zijn opzettelijk. De leugenaars weten dat ze liegen. Ze willen de formulering van het argument veranderen in iets dat ze kunnen winnen, door te doen alsof de aanhangers van Israël iets zeggen wat ze nooit zeggen. Waarom doen ze dit? Er is maar één reden: ze verdedigen links antisemitisme.

Ze weten dat ze niet kunnen verdedigen door Israël met dubbele maatstaven te behandelen, of Israël te delegitimeren of Israël te demoniseren, omdat het laat zien dat ze huichelaars zijn als ze consequent alleen Israël als uniek slecht vinden. Ze weten dat het boycotten van Israël bedoeld is om de wereld te vertellen dat Israël het enige land is wiens misdaden het waardig maken om te boycotten.

De IHRA-definitie is de beste definitie die er is, maar ze willen het zionisme ‘racisme’ blijven noemen en Israël met nazi’s vergelijken en een natie met 20% niet-joden met volledige rechten een ‘apartheidsstaat’ noemen. Ze weten dat als hun kritiek op Israël eerlijk en accuraat was, de wereld zou staan gapen – Israël doet het niet slechter en significant beter dan de meeste naties in oorlogstijd.

Dus om het onverdedigbare te verdedigen, liegen ze schaamteloos en zeggen ze dat deze demonisering, het alleen boycotten van joodse bedrijven en joodse entertainers en joodse sprekers, deze waanzinnige behoefte om joden te noemen, en alleen joden, nazi’s, slechts ‘kritiek uiten is op Israël’.

Ze weten dat ze liegen. Ze weigeren te reageren wanneer ze erop worden aangesproken. De bovenstaande tweet is een expliciete poging om het kader van de discussie te veranderen van wat Pompeo zei in een onverdedigbare stroman. Dat doet men alleen als ze weten dat ze de discussie kwijt zijn.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “The deliberate lie of conflating BDS/Anti-Zionism with “criticism of Israel” van 24 november 2020 op de site van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.