Besluiten die de Trump-regering nog kan en zou moeten nemen vooraleer Biden aan de bak komt

In de laatste dagen van de regering-Obama-Biden besloot president Obama een vinger in de ogen te steken van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en alle Israëli’s, waarbij hij brak met decennia van Amerikaans beleid waardoor Resolutie 2334 van de VN-Veiligheidsraad kon worden aangenomen die verklaarde dat Israëlische Joden die ten Oosten wonen van de Wapenstilstandslijnen van 1949 daar illegaal zijn.

De actie vormde het toneel voor verschillende BDS-bewegingen (Boycot, Desinvestering en Sancties) van Israël over de hele wereld. Nu de regering-Trump zijn laatste dagen ingaat, overweegt het ook enkele afscheidingsacties, in navolging van zijn pro-Israëlische initiatieven volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. Hieronder staan ​​enkele aanbevelingen.

Bij de Verenigde Naties
De vijandigheid jegens Israël bij de Verenigde Naties is niet afgenomen. Hoewel de Verenigde Staten geen pro-Israëlische items via de VN-Veiligheidsraad kunnen krijgen, zou het wel markeringen kunnen zetten voor toekomstige Amerikaanse regeringen.

Een einde aan de zin ‘bezet Oost-Jeruzalem’ en ‘Haram al Sharif’. De VN neemt regelmatig resoluties aan die onjuist en beledigend zijn voor de Joodse Staat. Aangezien heel Groot-Jeruzalem en Groot-Bethlehem gescheiden waren in het VN-verdelingsplan van 1947 (dat niet werd aangenomen) en de Jordaanse annexatie van Oost-Jeruzalem illegaal was, is er geen reden om het oostelijke deel van de stad als ‘bezet Palestijns gebied’ te noemen. ‘

Bovendien is het beledigend om alleen de meest heilige plaats van het jodendom, de Tempelberg, bij zijn islamitische naam te noemen. De VS dienen te verklaren dat zij zich automatisch zullen verzetten tegen elke resolutie met een dergelijke gebrekkige woordenstroom, ongeacht de inhoud van de resolutie.

Waardigheid voor Joden op de Tempelberg. VN-resoluties vragen routinematig om de waardigheid van Palestijnen, maar alleen om veiligheid voor Joden. Ze roepen ook op om de status quo van Jeruzalem te veranderen, maar niet voor de heilige plaatsen.

Deze verontwaardiging en hypocrisie is walgelijk. Een oproep aan Joden om op specifieke tijden op de Tempelberg te mogen bidden, net zoals de moslims en joden de Grot van de Joodse Patriarchen en Matriarchen in Hebron delen, moet duidelijk worden verwoord.

Vooringenomen aanhanger van Israël. De Palestijnen klagen dat de Verenigde Staten geen neutrale bemiddelaar zijn bij het oplossen van het conflict. Het zou niet moeten zijn. Israël is niet alleen een sterke Amerikaanse bondgenoot, maar de Palestijnen hebben het aanzetten tot en belonen van terrorisme niet opgegeven.

Verder, totdat de VN stopt met het expliciet viseren van Israël in haar resoluties, zouden de VS overduidelijk moeten maken dat ze achter Israël zullen staan ​​in het mondiale forum en Israël niet onder druk zullen zetten om enige concessies met de Palestijnse Autoriteit te doen.

Vluchtelingen
Er moet een einde komen aan de situatie van Palestijnse ‘vluchtelingen’ die al generaties lang aan de gang is en geen zelfbeschikking hebben. Het is slecht voor de Palestijnen en slecht voor het vredesproces dat geen vooruitgang kan boeken, aangezien het de basis van twee staten voor twee mensen ondermijnt.

Bereid het compensatiemechanisme voor. Resolutie 194 van de AVVN, die in 1948 werd aangenomen, had tot doel vluchtelingen die de oorlog waren ontvlucht naar hun huizen terug te brengen of hen te compenseren voor hun verliezen, op voorwaarde dat ze bereid waren in vrede met Israël te leven.

Vele oorlogen, intifadas, de verkiezing van een Holocaustontkenner tot president en een terroristische groepering in de meerderheid van het parlement bezegelden lang het lot van hoe dit zou verlopen.

Het is tijd om de compensatie voor ALLE Palestijnen die voor de oorlog zijn gevlucht (niet alleen degenen die onder het UNRWA-mandaat vallen) in tabelvorm op te stellen. Evenzo moet ook compensatie worden berekend voor de Joden die uit Arabische landen zijn gevlucht.

Eis nu zelfbeschikking. Ieder persoon als een mensenrecht op zelfbeschikking. De Palestijnen die in vluchtelingenkampen in Libanon, Syrië en Jordanië wonen (hoewel ze bijna allemaal in die landen zijn geboren) zouden onmiddellijk het staatsburgerschap en volledige rechten in elk land moeten krijgen. De mensen die in Gaza wonen, gebieden A en B die onder de jurisdictie van de Palestijnse Autoriteit vallen, zouden moeten kunnen stemmen bij Palestijnse verkiezingen, en alle mensen – Joden en Arabieren – die in Gebied C wonen zouden in Israël moeten kunnen stemmen, indien en Totdat andere dynamieken die administratieve vergelijking veranderen.

Ontbindt de UNRWA. Het unieke agentschap voor Palestijnen is opgeblazen in termen van financiering en personeel in vergelijking met de wereldwijde UNHCR en wakkert haat tegen de Joodse staat aan. De taken moeten onmiddellijk in UNHCR worden opgenomen en uiteindelijk verdwijnt de behoefte aan de groep met de hierboven ondernomen acties.

Jeruzalem
Jeruzalem is al meer dan duizend jaar de thuisbasis van de drie monotheïstische religies, en alleen onder de moderne staat Israël hebben alle religies in hun heilige stad kunnen leven en bidden.

Meer Joodse huizen. Terwijl de stad bloeide, heeft ze dat zeer ongelijkmatig gedaan. De Arabische bevolking blijft dramatisch groeien (in tegenspraak met de valse beweringen dat Israël de stad ‘etnisch zuivert’), waarbij de Arabische bevolking tussen 2000 en 2010 met 38% groeide en vervolgens met 29% tussen 2010 en 2018.

Ondertussen is de Joodse bevolking in de Stad groeide in die perioden slechts met respectievelijk 12% en 13%. Alle groei voor Joden was afkomstig van geboorten, aangezien er feitelijk een nettomigratie uit de stad was van duizenden mensen (alleen al in 2018 6000) vanwege beperkte huisvesting en kosten. De VS zouden de bouw van extra huizen in en rond Jeruzalem moeten steunen.

Moslimbevolking van 196.900; 272.000; 349.600 en 439.600; 491.800; 555.800 voor Joden

Veiligheid
Israël heeft de terroristische groep Hezbullah in Libanon en Hamas in Gaza aan zijn grenzen. Iran, de belangrijkste staatssponsor van terrorisme die beide groepen steunt, heeft gedreigd Israël van de kaart te vegen. De regering-Obama gaf Iran meer dan $ 100 miljard en een legale weg voor nucleaire wapens die het voortbestaan ​​van Israël bedreigen.

Bunker Busters. De Verenigde Staten zijn een van de weinige landen die over de wapens beschikken om ondergrondse faciliteiten op te blazen. Deze wapens zouden aan Israël verkocht moeten worden om het in staat te stellen om te gaan met de nucleaire installaties in Iran en de raketten in Libanon.

Palestijnse terroristen. De VS moeten duidelijk maken dat geen enkele terreurgroep wordt toegelaten in een Palestijnse regering. Mocht een groep niet alle wapens afstaan ​​aan de Palestijnse Autoriteit en zich ertoe verbinden Israël te erkennen als onderdeel van een Palestijnse regering, dan zouden de VS alle hulp in alle vormen aan de Palestijnen moeten staken en de PA zelf een terroristische groepering moeten noemen.

Terrorisme in territoria. Het ministerie van Buitenlandse Zaken onder de regering-Obama besteedde weinig aandacht aan terrorisme dat niet in eigen land was gepleegd. Een dergelijke aanpak wakkerde extra terreur aan. Het is al erg genoeg als de VN en de BBC de slachtoffers de schuld geven, maar de VS moeten duidelijk maken dat elk terrorisme dat waar dan ook wordt gepleegd afschuwelijk is en zich inzetten voor een agressieve strijd tegen het terrorisme, iets wat de regering-Obama alleen deed voor andere landen.

Antisemitisme
Antisemitisme komt overal ter wereld voor, zowel in officiële wetten als in burgerlijke acties. De Verenigde Staten zouden andere landen moeten aanmoedigen om zich bij Israël aan te sluiten om deze wereldwijde plaag te bestrijden.

Joden mogen nooit verbannen worden. De wereld heeft een lange geschiedenis in het plaatsen van Joden in getto’s en het bepalen waar ze wel en niet kunnen leven. Het is een schande. Israël is niet het vestigingsgebied van de wereld en Joden zouden overal moeten kunnen wonen en werken.

Anti-nederzettingen zijn in de kern antisemitisme en moeten als zodanig worden genoemd. De VS zouden alle regeringen moeten oproepen om het idee van ‘judaïseren’ van een buurt te veroordelen, ongeacht waar deze zich bevindt.

♦ Antikoosjer- / halal- en anti-besnijdeniswetten. Veel regeringen werken aan wetten die gericht zijn tegen joden en moslims, waardoor het onmogelijk wordt om vreedzaam als buren te leven. De VS zouden een baken van openheid moeten zijn door wetten tegen besnijdenis en rituele slachtingen te conrfonteren, die nauwelijks verhulde methoden zijn om van joden en moslims af te komen.

Over het algemeen zou de regering-Trump opnieuw moeten instemmen met de brief van president Bush aan Ariel Sharon uit 2004, die Israël de verzekering gaf risico’s voor de vrede te nemen. De formule bracht Israël ertoe Gaza op te geven, dat al snel een broeinest werd voor de radicale islam en terrorisme.

Er is geen enkele kans dat Israël in de toekomst maatregelen zal nemen om aanvullende concessies te doen aan de PA, die haar niet alleen morele steun geven, maar ook garanties bieden voor haar waardigheid en veiligheid.

De beleefdheid van de politiek gericht op antisemieten heeft de bevordering van Joodse rechten te lang belemmerd. De regering-Trump kan nog steeds maatregelen nemen om deze historische fouten recht te zetten.


Bronnen:

♦ naar een artikelProposed Lame-Duck Actions for Israel” van 23 november 2020 op de site van First One Through

Een gedachte over “Besluiten die de Trump-regering nog kan en zou moeten nemen vooraleer Biden aan de bak komt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.