IDF leger houdt 4-daags manoeuvre in een nep-oorlogsscenario rondom de Gazastrook

Het Israëlische leger begon op zondagochtend 22 november verrassend aan een vierdaagse militaire oefening, waarbij soldaten deelnemen aan een nepoorlogsscenario in de Gazastrook.

De grootschalige oefening komt nadat de Israëlische strijdkrachten (IDF) een aantal Hamas-doelen zondag in de kustenclave hebben getroffen na een raketaanval in Gaza. De IDF zei echter dat de oorlogsspelletjes enkele weken geleden waren gepland en geen verband hielden met recente gebeurtenissen.

Vier verrassende trainingsmissies zijn al georganiseerd sinds de benoeming van Aviv Kochavi als stafchef in januari 2019. Eerdere oefeningen waren onder meer het testen van het vermogen van het leger om een ​​ontvoering op de Westelijke Jordaanoever af te handelen; Een oorlog tegen Hezbollah in Noord-Israël; Het tegengaan van een massale cyberaanval; En reageren op maritieme bedreigingen vanuit het noorden.

Tijdens de oefening zullen de capaciteiten van de [Gaza] -divisie om verschillende evenementen aan te pakken, terwijl ze samenwerken tussen takken van het leger, op de proef worden gesteld,” zei de IDF in een verklaring. Volgens de IDF zullen eenheden van dienstplichtigen en reservisten deelnemen aan de oefening.

Inwoners van het zuiden mogen daarom verwachten dat troepen, voertuigen en vliegtuigen opereren nabij de grens met Gaza. Hoewel de Joodse staat in gesprek is met de terreurgroep Hamas om tot een langdurig staakt-het-vuren-akkoord te komen, is er de afgelopen weken sprake van een toename van aanvallen vanuit Gaza.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli military launches large-scale Gaza war exercise” van 22 november 2020 op de site van i24News