Palestijnse Autoriteit blijft de leugen herhalen: ‘de Zionistische vijand heeft Yasser Arafat vergiftigd’

Ondanks het feit dat forensisch onderzoek door verschillende landen concludeerde dat Arafat niet stierf aan vergiftiging, blijft de Palestijnse Autoriteit tot op vandaag de leugen verspreiden dat hun iconische leider Yasser Arafat werd vermoord door poloniumvergiftiging door “de zionistische vijand”.

Terwijl de pedofiele Yasser Arafat in 2004 in Frankrijk in werkelijkheid stierf aan complicaties ten gevolge van AIDS, creëerde de PA de smaad dat Israël hem had vermoord. In 2012 werden monsters genomen van de overblijfselen van Arafat en getest op vergiftiging door Zwitserse, Russische en Franse teams van wetenschappers.

In maart 2015 oordeelden drie Franse rechters dat “niet is aangetoond dat de heer Yasser Arafat werd vermoord door polonium-210-vergiftiging”. Een Franse officier van justitie verklaarde op 2 september 2015 dat er “onvoldoende bewijs was van een tussenkomst van een derde partij die had kunnen proberen hem van het leven te beroven”.

De Franse aanklager legde ook uit dat het polonium en het lood in het graf van Arafat “van ecologische aard'”waren. Ondanks deze resultaten blijft de PA de leugen verspreiden dat Israël verantwoordelijk is voor de dood van Arafat. Palestinian Media Watch heeft onthuld dat de PA de bevolking zo succesvol heeft gehersenspoeld dat zelfs jonge kinderen de smaad kennen en herhalen, en er zelfs gedichten over schrijven.

Al-Qidwa herhaalde op 10 november 2020 de smaad tijdens verschillende gelegenheden:

Ik zeg nu opnieuw dat de dood van Yasser Arafat geen natuurlijke dood was en dat hij blijkbaar stierf aan vergiftiging. We begrepen later dat het gif polonium-210 was, en we zeiden dat Israël degene is die deze misdaad heeft gepleegd en dat we deze zaak moeten openhouden totdat de criminelen zijn gestraft … Israël heeft Yasser Arafat vergiftigd en dat is de oorzaak van zijn dood … Vanaf het eerste moment hebben wij als organisatie en als de Palestijnse leiding gezegd dat deze dood geen natuurlijke dood is. Deze dood is een politieke moord die Israël besloot uit te voeren. Achteraf kwamen we erachter dat de methode van de politieke moord vergif was, en in het bijzonder polonium-210.

Een lid van de raad van bestuur van de door de PA gesteunde Yasser Arafat-stichting beschuldigde eveneens ‘de zionistische vijand’ van het doden van Arafat. Vice-voorzitter van de raad van bestuur van de door de PA gesteunde Yasser Arafat-stichting Mamdouh Al-Abadi zei op 10 november 2020 op de Palestijnse openbare omroep PA TV:

De laatste fase [in het leven van Arafat] was Jeruzalem, maar de zionistische vijand heeft hem gedood.

De smaad werd herhaald tijdens verschillende ceremonies door andere functionarissen en in het officiële PA-dagblad. Vice-voorzitter van het Jenin District Popular Refugee Committee Fida Turkeman zei op 10 november 2020 op PA TV:

We kwamen … om de 16e verjaardag van het overlijden te vieren Als martelaar van de Palestijnse [PA] president Yasser Arafat. Vanaf hier houden we de bezettingsstaat volledig verantwoordelijk voor de dood als martelaar van de Palestijnse president Yasser Arafat. [Arafats] ziel steeg op [naar de hemel] na een strijd tussen de aderen en slagaders in zijn lichaam met het dodelijke gif van [de voormalige Israëlische premier] Ariel Sharon.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik ““The Zionist enemy” murdered Arafat by poisoning him with polonium – PA spreads the libel” van 20 november 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Palestijnse Autoriteit blijft de leugen herhalen: ‘de Zionistische vijand heeft Yasser Arafat vergiftigd’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.