Holocaustmuseum in Florida houdt ‘ongepaste’ tentoonstelling omtrent de moord op George Floyd

Plaatje hierboven: Recuperatie door linkse ‘antifascisten’ van de moord door een politieman op de notoire harddrugsdealer George Floyd voor de Palestijnse zaak. Het Palestine Museum tweette een plaatje van Floyd, getooid met Palestijnse keffiyeh en een Palestijnse vlag [beeldbron: JJ]

Een American Holocaust Museum heeft een tentoonstelling geopend over de dood van George Floyd. Het Holocaust Memorial Resource and Education Center in Florida, werd opgericht om toekomstige generaties voor te lichten over de nazi-uitroeiing van zes miljoen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De tentoonstelling heeft als titel Uprooting Prejudice: Faces of Change en bevat een verzameling van 45 foto’s die de Amerikaanse fotograaf John Noltner maakte van individuen die reageren op de moord op de Afro-Amerikaan George Floyd die eerder dit jaar werd versmacht door blanke politieagent in Minneapolis.

Nogal wat Joodse en Israëlische organisaties reageren geschokt en verontwaardigt op deze ‘ongepaste’ tentoonstelling waardoor de Holocaust gebanaliseerd wordt tot een faits divers. Zo zei professor Thane Rosenbaum van de Distinguished University:

Het museum vervaagt morele grenzen en toont een diepgaand gebrek aan respect voor de doden – en ik bedoel niet alleen joodse doden, maar ook Afrikaanse doden. 

De beroemde nazi-jager Efraim Zuroff, directeur van het Israëlische kantoor van de Israëlische tak van het Simon Wiesenthal Centrum, noemde de tentoonstelling ‘volkomen ongepast’ en zei:

De dood van George Floyd is duidelijk tragisch en het lijdt geen twijfel dat racisme in de Verenigde Staten bestaat, en Afro-Amerikanen lijden eronder. Er zijn gevallen van politiegeweld, die nooit zouden mogen plaatsvinden, en het lot van de slachtoffers is een tragedie. Maar dit is niet iets dat vergeleken kan worden met de Shoah. Je hebt het over de politie in een democratie, die op een democratische manier werkt, die rechtstaat wordt soms overtreden, en soms met tragische gevolgen. Maar dit is niet het Derde Rijk in de Verenigde Staten. Dat is niet wat daar aan de hand is. En naast elkaar dat de Shoah is gewoon totaal ongepast. We worden geconfronteerd met een zeer ernstig probleem van universalisering bij het omgaan met de Shoah, en dit is iets dat heel, heel belangrijk is waar we tegen vechten..

Recuperatie van de moord op een boef
De 46-jarige George Floyd was een Afro-Amerikaanse man die werd gedood tijdens zijn arrestatie op 25 mei 2020. Een blanke politieagent genaamd Derek Chauvin ging tijdens die arrestatie duidelijk door het lint. Onder het oog van de camera’s vermoordde hij Floyd door hem met zijn knie meer dan 8 minuten zijn adem af te sluiten en verstikte Floyd.

Na zijn dood verspreidden protesten tegen politiegeweld, vooral tegen zwarte mensen, zich snel in de Verenigde Staten en internationaal.

Echter, Floyd was allesbehalve een ‘onschuldige koorknaap’ die de pech had om “op het verkeerde moment op de verkeerde plaats” te zijn. Integendeel, Floyd was een zware crimineel en een notoire dealer van harddrugs. Tussen 1997 en 2005 werd hij veroordeeld voor acht misdaden. Hij zat vier jaar in de gevangenis nadat hij een schikking had aanvaard voor een zware overval in 2007 bij een huisinvasie.

Na de moord werd het beeld van de moord op George Floyd overal gerecupereerd. Micha Danzic over de dood van Floyd in de Jewish Journal:

Onmiddellijk na de gruwelijke dood van George Floyd zagen we vreselijke beelden gepost in verschillende anti-Israëlische sociale media-accounts die probeerden Israël met zijn dood te verbinden. Sommige waren ronduit nep – zoals een geposte foto van een Chileense politieagent met zijn knie op iemands nek – maar met een onderschrift dat hem verkeerd aanduidt als een Israëlische soldaat. Anderen hadden de vorm van cartoons die een soldaat uitbeeldden met een alomtegenwoordige Davidster op zijn arm, met zijn knie in de nek Van een Arabier in een keffiyeh, direct naast het beeld van een agent als Derek Chauvin [de politieagent die Floyd heeft vermoord] met zijn knie op de nek van een Afro-Amerikaan.

De Black Lives Matter (BLM) beweging werd al gauw omgeturnd tot Palestinian Lives Matter. Ook de antisemitische boycot-Israël beweging BDS, Boycot, Divest & Santions Movement sprong op de trein van manipulatie en uitbuiting met zoals steeds de Joden en Israël in het vizier:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Adam Decker “Holocaust Museum opens exhibition about the killing of George Floyd” van 22 npvember 2020 op de site van The Jewish News

♦ naar een artikel “‘Totally inappropriate’: Florida Holocaust museum elicits outrage with new George Floyd exhibit” van 22 november 2020 op de site van World Israel News (WIN)

2 gedachtes over “Holocaustmuseum in Florida houdt ‘ongepaste’ tentoonstelling omtrent de moord op George Floyd

  1. De meeste Gutmenschen zijn totaal de weg kwijt in hun zoeken naar het uitbannen van onrecht.

    Alles word overal bijgesleept zodat er uiteindelijk een gemengde, verwaterde & gekleurde versie ontstaat van ???????

    Geen enkel onrecht word hierdoor meer serieus behandeld.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.