Volgens Oslo mag Israël onbeperkt bouwen in Area C en Palestijnen mogen dat NIET

Onder het mom van humanitaire hulp wordt door de Europese Unie en de Verenigde Naties de Oslo Akkoorden voortdurend geschonden dan wel straal genegeerd.

In die illegale Palestijns-Arabische kolonies in Area C, gebied dat conform Oslo II onder het gezag van Israël staat, blijken nogal wat westerse landen actief die op het terrein nieuwe feiten willen creëren met het doel een ‘Staat Palestina’ op te richten zonder dat er een vredesakkoord met Israël wordt betekend.

Het Occupied Palestinian Territory Humanitarian Fund van de Verenigde Naties (Ocha – oPt), bestaat maar liefst uit 11 internationale donoren, waaronder België, Duitsland, IJsland, Ierland, Malta, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland en Turkije:

Over de sloop op 3 november jl. van het bedoeïenenkamp Khirbet Humsah (ook Khirbet Hamsa al-Foqa genoemd) dat illegaal werd opgetrokken op een militair oefenterrein in de Israëlische militaire zone in het C-Gebied in de Jordaanvallei, wordt door België ten onrechte scherp veroordeeld.

Blijkbaar wil België eigenhandig de Oslo Akkoorden begraven en ergert zich blauw dat Israël verdere uitbreiding plant van zijn reeds bestaande Joodse gemeenschappen in Area C in Judea & Samaria en in Jeruzalem, dat door ons land merkwaardig genoeg nog steeds wordt aangeduid als ‘Oost-Jeruzalem’.

Misschien enkele zaken ter herinnering brengen:

James B. Foley U.S. Department of State Daily Press Briefing 1 oktober 1997 (Clinton Administration):

Feit is dat er niets in de interimovereenkomst als zodanig en onder Oslo staat dat nederzettingen verbiedt.

Uit de Israëlisch-Palestijnse interimovereenkomst inzake de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook Washington, D.C., 28 september 1995 Bijlage III Protocol betreffende burgerzaken Artikel 27 Planning en bestemmingsplan, paragraaf 3.a.:

De Palestijnse zijde zal ervoor zorgen dat geen enkele constructie in de buurt van de nederzettingen en militaire locaties hen of de infrastructuur die hen dient, zal schaden, beschadigen of nadelig beïnvloeden.

Dus hoewel de Oslo-overeenkomsten geen beperking oplegden aan de bouw van Israëlische gemeenschappen in Area C van de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook in de loop van de interimperiode, beperkt de Interimovereenkomst die op 28 september 1995 werd ondertekend de Palestijnse bouw die de Israëli’s in gevaar kan brengen.

Premier Yitzhak Rabin: Ratificatie van de Israëlisch-Palestijnse Interimovereenkomst in de Knesset op 5 oktober 1995 bij de creatie van de Palestijnse Autoriteit:

Een entiteit die minder is dan een staat, en die onder haar gezag onafhankelijk het leven van de Palestijnen zal leiden.

Oslo betekent zeker NIET een soevereine Palestijnse staat!


Bronnen:

♦ naar een artikel Dr. Aaron Lerner “Back To The REAL Oslo? Unlimited Jewish Construction While Palestinian Construction Impacting Israeli Security Restricted” van 21 november 2020 op de site van Independent Media Review and Analysis (IMRA)

2 gedachtes over “Volgens Oslo mag Israël onbeperkt bouwen in Area C en Palestijnen mogen dat NIET

 1. De OSLO accoorden.

  Deze “accoorden” zijn allang dood en begraven en waarom?

  Omdat iedere letter hiervan kapot is gemanipuleerd door palestijnen die zich sowieso nooit door wetten & regels laten hinderen, maar erger nog……. de Westerse ondertekenaars die door hun anti Israel bias dachten/denken met valse verklaringen dingen te kunnen afdwingen.

  De accoorden waren zéér duidelijk, maar hiervoor heb je alle partijen nodig die conform deze accoorden handelen.

  Palestijnen weten zich gesterkt in de Jodenfobie van de Europeanen en lappen de regels dus consequent & zonder consequenties aan hun laars.

  De Oslo accoorden waren duidelijk geformuleerd en géén ‘pick & choose’ en dit misverstand heeft ervoor gezorgt dat ze nu gehavend & gebroken diep onder de grond tot stof zijn vergaan.

  Het goede aan accoorden is dat er steeds weer nieuwe opgesteld kunnen worden…..tot die ook weer de prullemand in gaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.