Palestijnen vieren 6de verjaardag van het bloedbad in synagoge in Har Nof, Jeruzalem

Plaatje hierboven: Op de ochtend van 18 november 2014 drongen twee Palestijnse mannen, gewapend met bijlen, messen en een geweer, de synagoge in de wijk Har Nof in Jeruzalem binnen en vielen de biddende gemeenteleden aan. Aan de inkom doodden ze een Druzische politeagent en in de synagoge zelves hakten ze vier rabbijnen dood en verwonden zeven anderen waarvan één een jaar later zal overlijden. De twee aanvallers, Ghassan en Uday Abu Jamal, werden ter plekke doodgeschoten door de politie.

Op woensdag 18 november was het zes jaar geleden gingen twee Palestijnse terroristen uitgerust met bijlen, een vleesmes en een geweer de Kehilat Bnei Torah-synagoge binnendrongen terwijl aanbidders het stille Amidah-gebed aan het bidden waren. Ze hakten vier rabbijnen dood en verwonden zeven andere gelovigen, van wie er één bijna een jaar later stierf nadat hij nooit uit zijn coma was ontwaakt.

Ze schoten ook een druzische politieagent dood. Destijds eiste de terreurgroep Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) de verantwoordelijkheid op. De terroristen waren neven en verwanten van een PFLP-terrorist die was veroordeeld voor poging tot moord en die eerder in 2014 was vrijgelaten als een Israëlisch gebaar van goede wil om ‘vredesbesprekingen’ te hervatten. De Israëlische politie zegt dat de moordenaars, die in een nabijgelegen supermarkt werkten, alleen hadden gehandeld.

Op woensdag vierde de in Gaza gevestigde krant Palestine Today, die gelieerd is met de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ), deze verjaardag van de koelbloedige moorden. Het walgelijke artikel zegt:

Vandaag op de zesde verjaardag van een heroïsche operatie door de moedjahedien Uday en Ghassan Abu Jamal in een synagoge, met behulp van een grote bijl en twee revolvers, op het land van Deir Yassin, ten westen van Jeruzalem, waar de Abu Jamals erin slaagden om vijf rabbijnen aan te vallen, hen te doden en anderen te verwonden. Uday en Ghassan onderscheidden zich door een hoge moraal en menselijkheid, zoals ze zich onderscheidden door liefde, geduld, wil, kracht en moed, en ze waren er erg op gebrand om elke behoeftige te helpen. Uday zat altijd in de buurt van zijn 90-jarige grootmoeder en nodigde haar uit om de liederen van de Palestijnse revolutie en de fedayeen te zingen, die een grote impact hadden op zijn opvoeding, en de weg effenen voor zijn pad naar het martelaarschap. Wat Ghassan betreft, de barmhartige vader van drie kinderen (Walid, Salma en Mohammed), hij onderscheidde zich door zijn intense liefde voor zijn kinderen, en misschien was deze liefde voor hem een ​​reden om zijn bloed op te offeren om een ​​toekomst zonder vernedering en oneer, vol trots en waardigheid.

Video: PA: Murderers are “our glory, our honor… the heroes”

Zoals gewoonlijk is er niet de minste terugval van andere Palestijnse media die een grote nieuwssite aan de kaak stellen die het bloedbad van mensen viert omdat ze Joden waren. Ik heb nog nooit een Palestijn (behalve degenen die bekend staan ​​om hun afwijkende meningen zoals Bassem Eid) deze bloeddorst zien veroordelen in reacties op websites of op sociale media.

Artikelen zoals deze die de meest gruwelijke aanslagen vieren, maken deel uit van het weefsel van de Palestijnse samenleving en niemand ter wereld – geen ‘gematigd’ PLO-lid, geen krantencolumnist, geen Facebook-poster – vindt deze viering van het vermoorden van rabbijnen het minst verwerpelijk.

In feite was het niet alleen Palestine Today om de aanval te vieren. Enkele weken geleden waren deze twee moordenaars als helden te zien in een Palestijns tv-stuk. Op het moment van de aanslag verzonnen een Palestijnse nieuwssite de moorden door de gesprekken en acties van de terroristen destijds heroïsch voor te stellen.

Andere sites beweerden dat de aanvallers helden waren en de beste Palestijnse idealen vertegenwoordigden. Je kunt nog steeds YouTube-video’s vinden waarin de moorden worden geprezen. Dit is de Palestijnse samenleving. Het vieren van de moord op religieuze joden in gebed is mainstream, niet marginaal.

Plaatje hierboven;  van links naar rechts: De Druzische politieagent Zidan Saif (30), rabbijn Avraham Goldberg (68), rabbijn Kalman Ze’ev Levine (55), rabbijn HaRav Moshe Twersky (60) en rabbijn Aryeh Kupinsky (43) [beeldbron: Jewish Press].

Plaatje hieronder: Een zesde slachtoffer, Howard (Chaim) Rothman  (64), die meerdere hakmeswonden aan het gezicht en het hoofd had, stierf elf maanden later aan zijn verwondingen op 23 oktober 2015. Na de aanslag is hij nooit meer bij bewustzijn geweest [beeldbron].


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Utter depravity: Palestinian media celebrates anniversary of murder of four rabbis in Har Nof synagogue” van 18 november 2020 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “So as not to leave any doubt…” van 26 oktober 2020 en een artikelPA: Murderers are ‘our glory, our honor… the heroes’” van 16 oktober 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.