Moordenaars van Franse Holocaustoverlevende Mireille Knoll beschuldigd van antisemitisme

De twee mannen die in 2018 in Parijs werden beschuldigd van het beroven en vermoorden van een 85-jarige overlevende van de Holocaust, hebben gefaald in hun poging om de verzwarende omstandigheid van antisemitisme van het aanklachtformulier te verwijderen.

De advocaten van de 31-jarige Yacine Mihoub, een van de twee mannen die beschuldigd werd van de gewelddadige moord op de 85-jarige Mireille Knoll in haar appartement in Parijs op 23 maart 2018 – voerden aan dat de beschuldiging van antisemitisme was verzonnen.

Yacine MihoubZijn partner in de moord, de 26 -jarige Alex Carrimbacus, zou naar verluidt de politie hebben verteld dat Yacine Mihoub (plaatje rechts) hem had gezegd dat hij geloofde “dat alle Joden rijk zijn en daarom legitieme doelwitten voor overvallen. Zij [Mireille Knoll] is joods dus ze zwemt in ’t geld.

Het hof van beroep van Parijs verwierp het pleidooi donderdag echter en concludeerde dat een discussie tussen de twee aanvallers die antisemitische tropen over Joden aanhaalde ‘plausibel’ was. Gilles-William Goldnadel – de advocaat van de familie van Mireille Knoll – vertelde de Franse media dat de beslissing van de rechtbank als een ‘opluchting’ was gekomen.

Het beroep van donderdag volgde op de aankondiging in juli dat Mihoub en Carrimbacus terecht zouden staan ​​op beschuldiging van moord verzwaard werd door antisemitisme. De twee mannen werden beschuldigd van de moord op Knoll – die de massale deportatie door de nazi’s van de Joden van Parijs in 1942 overleefde.

Brandweerlieden die in de nacht van haar moord bij Knolls gebouw aankwamen om een ​​noodoproep te beantwoorden, ontdekten haar gedeeltelijk verbrande lichaam met 11 steekwonden. Franse mediakanalen meldden dat Mihoub en Carrimbacus – die elkaar in de gevangenis ontmoetten – lange strafregisters bezaten voor misdrijven zoals diefstal, bezit van verdovende middelen en geweld. Mihoub had bovendien een veroordeling wegens aanranding.

Een politieonderzoek na de dood van Knoll wees uit dat Mihoub zich aangetrokken voelde tot islamitische ideeën en slogans, en dat hij al bekend was bij de autoriteiten omdat hij de gebroeders Kouachi had geprezen, die de dodelijke terroristische aanslag uitvoerden in de Parijse kantoren van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo in januari. 2015. Volgens Le Figaro was Mihoub ook ‘dwangmatig verslaafd aan antisemitische websites en een fervent verdediger van Hamas’.

Plaatje hierboven: Parijs, 28 maart 2018. Op de begrafenis van Mireille Knoll trokken duizenden rouwenden plechtig door de straten van Parijs. Ze betoogden tegen het opkomende antisemitisme en het feit dat “Mireille werd vermoord omdat ze Joods was” [beeldbron: La VDN]


Bronnen:

♦ naar een artikelAppeal by Accused Killers of Holocaust Survivor Mireille Knoll to Drop Antisemitism Charge Rejected by French Court” van 19 november 2020 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.