Recent ontdekte aanvalstunnel vanuit Gaza naar Israël is de diepste die ooit door Hamas werd gegraven

De IDF heeft donderdagmiddag nieuwe informatie vrijgegeven over de terreurtunnel van Hamas die vorige maand aan de grens met Gaza werd ontdekt. De terroristen ontvluchtten de tunnel toen de camera’s van het technische korps erin werden gestoken.

Dit is de diepste tunnel die Hamas ooit heeft gegraven op zowat 74 meter onder de grond. De lengte van de tunnel bedraagt meer dan 2 kilometer (1,2 mijl). en werd vanuit Khan Younis in Gaza door Hamas-terroristen uitgegraven én gebetonneerd met een snelheid van vijf meter per dag.

De IDF bouwde een lift om de troepen in staat te stellen af ​​te dalen in de tunnel die tientallen meters het Israëlische grondgebied in de zuidelijke Gazastrook binnendrong.

De Israel Defense Forces (IDF) bevestigden eerder dat het om een gebetonneerde aanvalstunnel ging die rechtstreeks vanuit de Gazastrook leidde naar de Israëlische gemeenschap van de kibboets Kissufim op Israëlisch grondgebied en dat deze werd gegraven door de terreurgroep Hamas.

Kissufim is een kleine Joodse gemeenschap die behoort tot de Regionale Raad van Eshkol die 32 Joodse gemeenschappen omvat. Opgericht in 1951 wonen er  tegenwoordig 279 burgers (telling 2019). De economie van de kibboets is grotendeels afhankelijk van de melkproductie, de kippenhouderij, een citrusboomgaard en een avocadoboomgaard. Andere inkomsten worden gegenereerd via het verhuren van land aan de Israel Defense Forces.

De nabijgelegen grensovergang van Israël naar de Gazastrook, genoemd naar de kibboets, was de hoofdroute voor het verkeer naar het Israëlische nederzettingenblok Gush Katif. Echter na de uitvoering van het disengagement plan van wijlen premier Ariel Sharon (1928-2014) werd de grensovergang van Kissufim op 12 september 2005 gesloten nadat de laatste Israëlische soldaat de Strook had verlaten.

Het doel van Hamas van het bouwen van dergelijke grensoverschrijdende tunnels is uiteraard terreur. Bliksemsnelle aanslagen uitvoeren op Israëlisch grondgebied en eventueel burgers of soldaten ontvoeren die dan later kunnen geruild worden voor Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenschap.

Gilad ShalitZoals bv. wat de toen 19-jarige IDF-korporaal Gilad Shalit overkwam die op 25 juni 2006 werd ontvoerd door Hamas en pas op 18 oktober 2011 vrijkwam in ruil voor 1.027 Palestijnse terroristen en criminelen.

De IDF werkt aan het voltooien van de omtrek van de barrière aan de grensgrens, die een betonnen muur zal zijn met bewegende robotica en een speciale militaire operatiekamer. De ‘slimme muur’ zal tunnels kunnen lokaliseren en het graven van tunnels naar Israëlisch grondgebied voorkomen.

In 2016 gaf Hamas 120 miljoen dollar uit aan het bouwen van terreurtunnels. Van de gebruikte miljoenen tonnen cement en andere bouwmaterialen hadden veel huizen, scholen en ziekenhuizen kunnen gebouwd worden …


Bronnen:

♦ naar een artikelUnderground terror: The deepest tunnel Hamas ever dug” van 19 november 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Alexander Fulbright “IDF uncovers Gaza ‘terror tunnel’ that penetrated into Israeli territory” van 20 oktober 2020 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Recent ontdekte aanvalstunnel vanuit Gaza naar Israël is de diepste die ooit door Hamas werd gegraven

  1. Daarom moet er ook geen enkele hulp meer worden gegeven aan Gaza, alles wordt gebruikt voor terreur, de bevolking crepeert evengoed al!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.