Waarom vechten Palestijnen nog steeds tegen Israël, als er geen kans is om te winnen?

Waarom vechten Palestijnen nog steeds tegen Israël, als er geen kans is om te winnen? Zijn er machtige mensen in Palestina die gedijen op de chaos en armoede, die opzettelijk onderhandelingen saboteren?

Veel van dergelijke vragen zijn gebaseerd op onjuiste aannames van de doelen van het Palestijnse volk. De vraag is niet een kwestie van soevereiniteit, die in het verleden vele malen is aangeboden en afgewezen.

Palestijnen en in het bijzonder het Palestijnse leiderschap is per definitie racistisch en in hoge mate onverdraagzaam ten opzichte van andere volkeren, culturen en religies, in het bijzonder jegens de Joden.

Het probleem is dat de Joden hun thuisland midden in het Arabische hartland hebben opgezet. Dat is hun perceptie een belediging van de Arabische trots en eer die nooit vergeven mag worden. Zelfs als de strijd niet te winnen is, zou het opgeven van die strijd zelf een verlies van eer betekenen.

De enige eervolle oplossing is de vernietiging van de Joodse staat. Bijvoorbeeld terwijl Arafat instemde met bepaalde concessies in het Engels bestemd voor voor westerse waarnemers, vertelde hij in het Arabisch zijn volk dat dit slechts een tactiek was en dat hij hun onveranderlijke doel niet had verzaakt, ttz de vernietiging van Israël.

Maar ook de invloed van de status quo op het kader van de corrupte Palestijnse leiders kan niet worden uitgesloten. Ze hebben enorme sommen hulpgelden verduisterd, weggesluisd naar eigen bankrekeningen of uitgegeven aan hun zinloze aanvalsstrategie (tunnels, raketten enz.).

De constante geldstroom vanuit het Westen wordt grotendeels gegenereerd door ‘conflict’ en zou snel opdrogen als er vrede zou komen. Neem het conflict weg, breng vrede, en het geld verdwijnt ermee, want zelfs nu al genieten Palestijnen een hogere levenskwaliteit, zoals blijkt uit vele parameters, vergeleken met de gemiddelde persoon in Arabische landen.

Er is dus geen motivatie voor de Palestijnse leiders om vrede te brengen: integendeel. Conflict brengt geld, veel geld, in de kassa van de PA en Hamas.

Kortom: Palestijnen zijn het huurlingenleger van de antisemieten wereldwijd en vooral in het Westen en Europa in het bijzonder, dat nog altijd de schande van de mislukte Holocaust niet heeft verteerd waarbij zes miljoen Joden werden vermoord. De nieuwe zes miljoen Joden die in Israël wonen, moeten de prijs betalen van hun falen.

Beeld je eens in dat het niet de Palestijnen zijn die geen deal willen. Dit is de reden waarom er, ongeacht hoeveel druk je op hen uitoefent, er geen vredesovereenkomst is. De Oslo-akkoorden mislukten, niét omdat de PLO de verkiezingen verloor aan Hamas. Ze hebben dat gemakkelijk opgelost door simpelweg de democratie op te geven en te weigeren de macht aan Hamas over te dragen.

Het is niet de schuld van Israël dat de Palestijnen lijden. Het is hun corrupte leiderschap dat jaarlijks miljoenen dollars en euros int van hun gulle sponsors in het Westen.

Als je al 70 jaar op dezelfde nagel slaat en hij gaat er niet in, is het misschien gepast om te vragen of we wel op de juiste nagel slaan. Misschien eens wat anders proberen? Bijvoorbeeld vredesakkoorden aanmoedigen tussen Israël en andere Arabische landen en de geldkraan naar de PLO dichtdraaien?

Plaatje hierboven: Hamasleider Ismail Haniyeh (rechts vooraan) op weg in zijn privé-jet, naar Zwitserland om zijn geldrekeningen wat te spijzen, met dank aan de nuttige idioten in het Westen.


Bronnen:

♦ naar een bericht van Lee Jacobson en Daniel Chew “Why do Palestinians still fight Israel, when there is no chance of winning? Are there powerful people in Palestine who thrive on the chaos and poverty, who deliberately sabotage negotiations?” van 10 november 2020 op de site van Quora

Een gedachte over “Waarom vechten Palestijnen nog steeds tegen Israël, als er geen kans is om te winnen?

  1. De strijd is de lijm die hen als ‘volk’ samenbind want het laatste wat ze willen is een eigen staat waar ze zelf voor hun financien & daden verantwoordelijk zijn.

    Zonder dat en ‘de vijand’ Israel gaan ze mekaar namelijk nog meer te lijf dan ze nu al doen….en dus is Israel gewoon de bliksemafleider, net als in alle andere falende Internationale organisaties zoals o.a. de VN & co.

    Joden & Israel…….als ze er niet waren werden ze uitgevonden!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.