De EU is een gewillige deelnemer aan het terreurbeloningsbeleid van de PA

Plaatje hierboven: België voert al vele jaren het peloton aan van Israëlbashers binnen de Europese Unie. Hierboven, Brussel, 22 januari 2018. Toenmalig vicepremier en huidig premier van België Alexander De Croo besprak met president Mahmoud Abbas de toekomst van de Belgisch-Palestijnse internationale samenwerking en diens verzoek om erkenning van een Palestijnse staat door België [beeldbron: VRT]

Volgens een persbericht van Palestinian Media Watch (PMW) wordt de financiering van de Europese Unie aan de Palestijnse Autoriteit indirect gebruikt om de salarissen van terroristen te helpen financieren, tegen de bedoelingen van de EU in.

De EU heeft geholpen met financiering ter waarde van honderden miljoenen euro’s, die volgens hun verklaring naar ‘ambtenaren, voornamelijk in de gezondheids- en onderwijssector op de Westelijke Jordaanoever’ gaat, met verdere verklaringen van de EU die beweert precies te weten naar welke ambtenaren het geld zou gaan.

Volgens de PMW ontstaan ​​er problemen met het feit dat de PA de salarissen van al haar ambtenaren heeft verlaagd, inclusief degenen die hun salaris van de EU ontvangen, na een aankondiging in mei 2020 om geen belastinggeld meer van Israël te accepteren.

In die aankondiging van mei verklaarde de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, dat de PA is ‘vrijgesproken’ van alle veiligheidsovereenkomsten en afspraken tussen Israël en de PLO, naast overeenkomsten met de VS, en benadrukte dat veiligheidsgerelateerde overeenkomsten in zijn verklaring zijn opgenomen.

PMW beweert dat, aangezien de EU-hulp niet is verminderd, maar de salarissen van PA-leraren wel, de hulp vatbaar kan zijn voor manipulatie door de PA en dat ze deze voor elk doel kunnen gebruiken. Bovendien heeft de autoriteit volgens de PMW meerdere ex-terroristen in dienst die 10 jaar of langer in de gevangenis hebben gezeten in verschillende functies binnen de PA, waaraan zij een volledig salaris betalen.

In maart beantwoordde de EU een schriftelijke vraag van Europees parlementslid Carmen Avram, waarin zij het proces van hulpverlening toelichtten:

De Palestijnse Autoriteit stelt een lijst met in aanmerking komende begunstigden ter beschikking, die wordt gecontroleerd door onafhankelijke controleurs die door de EU zijn gecontracteerd aan de hand van een lijst met subsidiabiliteitscriteria, evenals een tweede controle van personen die worden beschouwd als betrokken bij terroristische organisaties of activiteiten. Er worden geen betalingen gedaan aan begunstigden die binnen deze categorieën vallen.

Hoewel de EU beweert alle ontvangers van de EU-hulp te hebben doorgelicht, heeft de EU in werkelijkheid geen idee wie de ontvangers van hun fondsen zijn. Er is geen systeem waartoe de EU toegang heeft waarin men zou kunnen controleren of een specifieke PA-medewerker ooit is veroordeeld voor het plegen van een terreurmisdrijf.

Het enige dergelijke systeem bestaat in de Israëlische militaire rechtbanken voor Judea en Samaria en dat systeem is niet toegankelijk voor de EU. De onvermijdelijke conclusie is dat zonder de steun van de EU de PA niet in staat zou zijn om salarissen te betalen aan zowel de PA-ambtenaren, in het bijzonder leraren en gezondheidswerkers, en salarissen aan terroristen te blijven betalen.

Hoewel de EU zou willen beweren dat haar specifieke hulp door de PA niet wordt gebruikt om financiële beloningen aan terroristen te betalen, zou men opzettelijk blind moeten zijn om dat argument te accepteren. Op basis van dit inzicht is de enige logische conclusie dat de EU een gewillige deelnemer is aan het terreurbeloningsbeleid van de PA.

“We thank the usefull idiots of the European Union”


Bronnen:

♦ naar een artikelEU aid to PA may be used to fund more than teacher salaries – report” van 17 november 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch “Where is the EU aid to the Palestinian Authority going?” van 16 november 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “De EU is een gewillige deelnemer aan het terreurbeloningsbeleid van de PA

  1. Alle mooie praatjes ten spijt maar het gedrag van EU & individuele landen in deze is te vergelijken met de jaren voor /tijdens WO2, waarin zij actief heulden met de Nazi’s en dus toekeken & instemden met de uitroeing van het Europeese Jodendom.

    Nu zit er een stap tussen……éérst Israel (de parachute) en dan opnieuw de Europeese Joden.

    Westers Antisemitisme/Jodenhaat zit diep……..héél diep!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.