Het grote bedrog van de Palestijnse leiders

Plaatje hierboven: Aan de grensovergang van Erez in de Gazastrook in 2000. Van links naar rechts: de Palestijnse hoofdonderhandelaar Saeb Erekat, de Israëlische premier Ehud Barak, huidig president Mahmoud Abbas en PLO-leider Yasser Arafat die de hand schudt van Ehud Barak [beeldbron: Adel Hanna/AP]

Saeb Erekat is op dinsdag 10 november 2020 overleden. Hij was de Palestijnse hoofdonderhandelaar voor vrede met Israël. Daarbij was er een groot probleem: de man haatte Israël.

Hij verspreidde de meest idiote leugens over Israël, zoals:

Israël is racistisch, op een manier die zelfs niet in Zuid-Afrika gebeurde.

Dat zei hij over het enige land in het Midden-Oosten waar alle burgers, of ze nu Joods, islamitisch, christelijk of atheïst zijn, gelijke rechten hebben, en waar minderheden zoals de LHBT+ en de Bahai-gemeenschap kunnen bloeien.

Nog een absurde verklaring van Erekat:

Ik ben de trotse zoon van de Kanaänieten, die daar 5.500 jaar geleden leefden totdat Jozua ben Nun de stad Jericho in de as legde. (zie filmpje hier)

Dit terwijl iedereen weet dat de Palestijnen Arabieren zijn. Dit staat zelfs in de eigen Palestijnse ‘grondwet’! De Arabieren hebben pas ruim 1.000 jaar geleden het gebied waar nu Israël ligt veroverd.

Overigens zijn veel van de huidige Palestijnen pas de laatste 150 jaar gearriveerd, aangetrokken door de economische opleving die door de Joden in gang werd gezet. Dit geldt nota bene aantoonbaar voor Saeb Erekat zijn eigen voorouders!

Afgelopen juni zei hij zelfs: “Mijn neef is geëxecuteerd, vermoord in koelen bloede [door Israël].” Helaas voor hem zijn er beelden van de terreuraanslag van zijn neef. Daarop is overduidelijk te zien dat de Israëlische soldaten schoten omdat hij hen tot tweemaal toe aanviel. Dat zijn neef terreur pleegde, is ook al niet verwonderlijk. Oom Saeb Erekat heeft terreur altijd verheerlijkt als “daden van heroïek”.

Dit is maar een greep uit de ellenlange rij van zijn leugens over Israël. Niet verwonderlijk is het dat diezelfde Erekat ook had opgeroepen tot een boycot van Israël. Zijn Palestijnse Autoriteit verhindert tegenwoordig zelfs dat levensgevaarlijk zieke Palestijnen zich laten behandelen in Israëlische ziekenhuizen, zoals lang gebruikelijk was.

Ook broodnodige corona hulpgoederen – zoals beademingsmachines – uit de Verenigde Arabische Emiraten werden door dezelfde Erekat geweigerd, omdat die via Israël vervoerd zouden worden.

Nee, volgens Erekat konden gewone Palestijnen beter sterven, dan dat zij en Israëli’s normaal met elkaar omgaan. Hieruit blijkt trouwens dat het de Palestijnse leiders zijn die Israëli’s racistisch afwijzen. Net het tegenovergestelde van wat Erekat beweerde.

Drie weken geleden ging het roer echter radicaal om. Want Saeb Erekat kreeg letterlijk een levensgroot probleem. Hij had corona opgelopen, terwijl hij door een eerdere longtransplantatie al een zeer zwakke gezondheid had. Dus levensbedreigend.

Hij moest zich met spoed in het best mogelijke ziekenhuis laten behandelen. Hij kreeg daarvoor een persoonlijk aanbod van de koning van Jordanië, om zich in een Jordaans ziekenhuis te laten behandelen. Maar nee, hij koos voor …. het Israëlische Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem.

Maar Israël stond zijn verzoek om behandeling toe, omdat het altijd het humanitaire belang voor laat gaan. Maar ook de beste Israëlische doctoren konden zijn leven niet reden door zijn zeer zwakke gezondheid. Het is goed mogelijk dat de Palestijnen toch Israël de schuld gaan geven van zijn dood, net zoals ze nog altijd doen met Jasser Arafat.

Door de ziekenhuisopname van Erekat bleek dat zijn dochter – in strijd met de boycot oproep van haar vader – in dat ziekenhuis als arts werkt. Dit is allemaal extra bijzonder omdat een deel van de medische staf van dit ziekenhuis in 1948 door Palestijnen is afgeslacht.

Wat dit bij uitstek laat zien, is hoe Palestijnse leiders hun volk bedriegen. Want Saeb Erekat is zeker niet de enige die zo handelde. Zo hebben zowel de vrouw als de broer van de Palestijnse president Mahmoud Abbas zich laten behandelen in Israëlische ziekenhuizen. Net als de dochter en kleindochter van Hamas-leider Haniyeh.

Maar tegen de Palestijnen zeggen deze leiders dat zij Israël moeten haten en geen betrekkingen met Israëli’s mogen onderhouden. Voor henzelf blijkt dit niet te gelden. Hoe is dat te verklaren?

De Palestijnse leiders hebben een externe vijand nodig. Naar buiten toe, om de buitenlandse hulpgelden te laten stromen. Immers, daarmee zijn de corrupte Palestijnse leiders schatrijk geworden. Ook naar hun eigen mensen is een externe vijand ook broodnodig. Die fungeert als de zondebok, om zelf aan de macht te kunnen blijven.

Plaatje hierboven: Sharm el-Sheikh, Egypte, 4 september 1999. De Israëlische premier Ehud Barak en PLO-leider Yasser Arafat ondertekenen het Sharm el-Sheikh Memorandum. Op de achtergrond  de Jordaanse koning Abdullah II (2de van links) de Egyptische president Hosni Mubarak pratend met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright (onder president Bill Clinton), en helemaal rechts PLO-onderhandelaar Saeb Erekat [beeldbron: IMFA]


Bronnen:

♦ naar een artikel Het bedrog van Palestijnse leiders” van 10 november 2020 op de site van Likoed Nederland

Een gedachte over “Het grote bedrog van de Palestijnse leiders

  1. Zolang de wereldgemeenschap dit soort leugenaars & leugens blijft steunen en wegmoffelen met excuses, natuurlijk gewoon gevoed door banale Israel=Joden haat, is er geen enkele reden dit succesvolle verdienmodel te veranderen.

    Met een eventuele nieuwe leider in het WH kunnen deze charlatans dan ook opgelucht adem halen!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.