Nederland belooft voortaan minder voor anti-Israël resoluties te stemmen in de Verenigde Naties

Op 5 november 2020 stemde Nederland voor een resolutie van de Verenigde Naties waarin de Tempelberg wordt vervangen door Haram al-Sharif, de islamitische benaming voor de locatie. Ook België en de rest van de Europese landen (uitgezonderd Hongarije) stemden voor de naamsverandering die de Joodse banden met de Tempelberg ontkent dan wel negeert.

Het is het zoveelste voorbeeld dat de Nederlandse VN-vertegenwoordiging zich niets aantrekt van de wens van de Tweede Kamer. In Kamerbrieven doet het Kabinet voorkomen alsof Nederland uitvoer geeft aan de aangenomen motie van Van der Staaij die de regering oproept stelling te nemen tegen disproportionele agendering van Israël, maar tijdens het stemmen doet Nederland gewoon mee aan het anti-Israëlcircus.

De bewuste resolutie waarom het draait, “Israeli practices affecting the human rights of the Palestinian people in the Occupied Palestinian Territory, including EastJerusalem” [A/C.4/75/L.14], is een typisch staaltje geschiedvervalsing omtrent Jeruzalem. De tekst refereert naar de Tempelberg alleen als de Haram al-Sharif, de islamitische benaming voor de locatie:

Dat de Tempelberg de meest heilige plek voor Joden is, wordt in de resolutie genegeerd. De Nederlandse VN-vertegenwoordiging stemde voor deze ontkenning van Joodse banden met de Tempelberg. Overigens deed ook België net hetzelfde en stemde voor de resolutie waarin naar de Tempelberg enkel wordt gerefereerd als de Haram al-Sharif, de islamitische benaming voor de locatie.

Het stemgedrag van de Nederlandse VN-vertegenwoordiging bij het dekolonisatiecomité is vrijwel identiek aan vorig jaar. In 2019 passeerden acht resoluties de revue, en stemde Nederland voor zeven van de acht anti-Israëlresoluties. Het is het zoveelste voorbeeld dat de Nederlandse VN-vertegenwoordiging zich niets aantrekt van de wens van de Tweede Kamer.

De Nederlandse regering belooft (opnieuw) beterschap. De Eerste Kamer heeft deze week een pro-Israëlische motie van de SGP aangenomen. In de motie wordt de regering verzocht om zoveel mogelijk tegen de VN-resoluties te stemmen waarin naar de Tempelberg wordt verwezen met alleen de Arabische naam ‘Al-Haram al Sharif’. Ook stond er in de motie dat Nederland andere EU-landen moet stimuleren hetzelfde te doen.

Vorige week besloot de VN dat de heilige plek in Jeruzalem voortaan niet meer Tempelberg genoemd mag worden. Onder andere de VVD, PVV. FVD en de ChristenUnie ondertekenden de motie. De linkse partijen in Nederland, GroenLinks, SP, PvdD, D66, OSF en 50PLUS, stemden tegen de motie conform hun houding dat Palestijnen het recht hebben om de Tempelberg te islamiseren en de Joden te verdrijven uit hun hoofdstad Jeruzalem.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Joop Soesan “Nederland steunt anti-Israël resoluties in de Verenigde Naties” van 5 november 2020 op de site van Joods.nl

♦ naar een artikelIsraëlmotie aangenomen in Eerste Kamer” van 12 november 2020 op de site van het Nieuw Israëlitisch Weekblad (NIW)

♦ naar een artikel van Elkan van der Raaf “Eerste Kamer grijpt in nadat Nederlandse VN-vertegenwoordiging voor negeren Joodse banden Tempelberg stemt” van 10 november 2020 op de site van CIDI.nl

♦ naar een artikel2020-2021 UN General Assembly Resolutions Singling Out Israel – Texts, Votes, Analysis” van 11 november 2020 op de site van UN Watch

♦ een artikel op deze blogNederlandse VN-vertegenwoordiging negeert Joodse banden Tempelberg” van 6 november 2020

3 gedachtes over “Nederland belooft voortaan minder voor anti-Israël resoluties te stemmen in de Verenigde Naties

 1. De veroordelingen door de Verenigde Nazi’s, dé verzamelplaats van Het anti Israel circus met alle zogenaamd beschaafde Europeese & westerse landen, landen wiens straten geplaveid zijn met liters Joods bloed ……..is een keuze!

  Alléén te vergelijken met hun keuze om op 13 mei 1939 hun grenzen te sluiten en ogen af te wenden voor ‘the voyage of the damned’, het schip de St. Louis met 900 Joden aan boord die een veilige haven zochten maar die terug werden gestuurd naar de Duitse gaskamers.

  Of zoals de toemalige Canadeese PM het zo mooi verwoorde….”none is to many” // niemand is te veel”

  Net zoals hun keuze om actief hand & span diensten te verlenen bij de Nazi uitroeing van de Joden.

  Hun keuze om zich te verrijken met gestolen Joods kapitaal & kunst.

  De zovéélste besluiten van Nederland, Duitsland & andere hypocrieten om ‘Israel te steunen tegen anti Israel resoluties’ hebben net zoveel waarde als de resoluties zelf.

  De leugens & Jodenhaat zitten ingebakken in hun DNA!

  Het resultaat? Kijk om je heen…..het totale verval van landen, waarden & normen.

  W.b.t. het ja-stemmen van de Golfstaten & co.

  Die moeten nog wennen aan de nieuwe realiteit. Bovendien is hun situatie niet te vergelijken met Europa daar zij géén Joods bloed aan hun handen hebben.

  Daar is Europa de absolute kampioen in en geef ze de kans en ze doen het graag nog eens over….., zie de keuzes die ze maken terwijl ze alle kansen hebben het anders te doen.

  De énige beschaafde leider in Europa is Victor Orban, verguisd door de rest van de zogenaamde beschaafde EU partners.

  Laat me niet lachen!!

  Geliked door 2 people

 2. Zolang er nog een minister Kaag is van dood66 die miljoenen euros weg geeft aan terroristen zie ik geen verandering in de politieke opstelling van nederland ten opzichten van Israël

  Like

Reacties zijn gesloten.