Parlementslid vraagt soevereiniteit toe te passen voordat nieuwe VS-president wordt beëdigd

Het parlementslid voor de Yaminapartij, Bezalel Smotrich, riep de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op om soevereiniteit toe te passen op Judea en Samaria voordat de volgende Amerikaanse president wordt beëdigd, voor het geval de voormalige Amerikaanse vice-president en de huidige democratische presidentskandidaat Joe Biden wint.

In een interview met de legerradio, zei Smotrich op donderdag 5 november:

Als [de Amerikaanse president] Trump inderdaad verliest, zullen we deze maatregel moeten nemen en soevereiniteit moeten toepassen zolang hij in functie is en voordat Biden het overneemt. Ik twijfel er niet aan dat Biden ook het al lang bestaande beleid van vriendelijkheid van de Amerikaanse regering jegens Israël zal voortzetten. Er kunnen meningsverschillen zijn met een Biden-regering, maar die kunnen worden beheerd.

Biden’s vice-presidentiële running mate Kamala Harris zei vorige week in een interview met The Arab American dat ze …

… tegen annexatie of uitbreiding van nederzettingen zouden zijn. En we zullen onmiddellijk stappen ondernemen om de economische en humanitaire hulp aan het Palestijnse volk te herstellen, de aanhoudende humanitaire crisis in Gaza aan te pakken, het Amerikaanse consulaat in Oost-Jeruzalem te heropenen en te werken aan de heropening van de PLO-missie in Washington.

Parlementslid Bezalel Smotrich reageerde eerder furieus op de mogelijke oprichting van een Palestijnse staat op Israëlische grondgebied (Judea & Samaria) en plaatste op Twitter:

Steeds meer signalen geven aan dat we geen plan zien voor het toepassen van soevereiniteit, maar eerder een plan voor de oprichting van een Palestijnse staat. En ja, een Palestijnse staat is een existentiële bedreiging voor de staat Israël. Maar zelfs daarvoor was het een bijbelse, historische, morele en zionistische dwaasheid. Meneer de premier. We zullen ons niet opnieuw laten bedriegen. Een echte soevereiniteitskaart? We zullen er samen met u zijn met al onze macht. Een kaart met een Arabische staat in het hart van het geliefde land? U vindt ons achter een versterkte muur.

Yisrael Gantz, voorzitter van de Binyamin Regional Council in Samaria, reageerde op de uitspraken van voormalig Trump-adviseur Jason Greenblatt, die had gezegd dat de toekomstige Palestijnse staat de staat Israël niet zou bedreigen.

Meneer Greenblatt, een Palestijnse staat tussen de Jordaan en de zee is een ramp voor Israël. We hebben een kostbaar land dat we van God hebben ontvangen. De Bijbel staat vol met die belofte. Ik weet zeker dat de Amerikaanse regering niet wil handelen Tegen dit principe. Bovendien vormt de oprichting van een Arabische staat tussen de Jordaan en de Middellandse Zee een enorme bedreiging en een risico voor de veiligheid van Israël.


Bronnen:

♦ naar een artikelMK urges Netanyahu to apply sovereignty before new US president sworn in” van 5 november 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.