Zonder Trump staat het Westen er veel zwakker voor

Nu Trump lijkt te hebben verloren, moet er iets duidelijk gezegd worden. Trump werd gekozen om een ​​einde te maken aan zogenaamde ‘humanitaire’ interventies en hij deed het.

Hij elimineerde kalief Baghdadi en generaal Soleimani zonder naar nieuwe Vietnams te worden getrokken. Hij annuleerde Obama’s ‘deal’ die Iran nucleaire wapens zou geven, een nieuw München. Hij trok de VS terug uit de belachelijke klimaatovereenkomst van Parijs.

Hij versterkte de positie van Israël in het Midden-Oosten en dwong – of overtuigde – de Verenigde Arabische Emiraten, Soedan en Bahrein om vrede te sluiten met de Joden. Hij was tegen de VN.

Hij vertelde de Europeanen dat ze naast hun eigen sociale pretpark meer moesten bijdragen aan hun eigen veiligheid. Hij koos belangrijke rechters in het Hooggerechtshof, aartsvijanden van de progressieve cultuur die progressief Amerika graag zou willen laten lijken op Zweden (ik denk aan Amy Barrett en haar geweldige familie).

Hij heeft de manier waarop Amerikanen over China denken veranderd. Nooit eerder heeft China een bedreiging gevoeld voor zijn wereldwijde economische dumping. Een geavanceerd industrieel land dat tijdens een pandemie geen chirurgische maskers en aspirines kan produceren, betekent dat de globalisering te ver is gegaan.

Tijdens de eerste drie jaar van zijn presidentschap ging een groot deel van de rijkdom naar de armste Amerikaanse arbeiders. Daarom stemden kiezers in de vergeten delen van het land, de ‘vergeten mannen’ die ik een paar dagen geleden beschreef, op hem in 2016 en zelfs meer in 2020. Daarom wendden een verrassend aantal Afro-Amerikanen zich dit jaar tot hem. Met ‘sociale rechtvaardigheid’ zetten minderheden geen eten op tafel.

Trump keert misschien terug naar zijn golfclub in Florida. Wat Amerika verliest, is een bepaald idee van de werkelijkheid. Het is wat veel hardwerkende immigranten, mensen van kleur, orthodoxe joden en zelfs de Amish ertoe bracht om op Trump te stemmen en bijna alle rijke blanken om op Biden te stemmen.

De oude, hands-on menselijke relaties verloren, het silicium van sociale media won. De natie verloor en het ‘global village’ won. Het idee dat de eigen cultuur van Amerika verloren gaat en het multiculturalisme heeft gewonnen.

Als ik moet kiezen tussen de wereld van Oprah, van degenen die standbeelden omverwerpen en academici die werken voor een samenleving van onbepaalde individuen, en de wereld van een Amerikaanse arbeider met tabakstanden en een gezagsgetrouwe Mexicaan, dan twijfel ik niet waar ‘Het Westen’ vandaag staat.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “Without Trump, the West is much weaker” van 8 november 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Zonder Trump staat het Westen er veel zwakker voor

 1. Indien Trump inderdaad heeft verloren dan heeft het Westen verloren……..al zijn ze te ignorant het te beseffen.

  Deze president is 4 jaar lang niet gelegitimeerd door zijn opponenten & aanhangers waarvan velen niet eens bij zijn inauguratie aanwezig waren, nooit hun aanwezigheid toonden bij belangrijke successen.

  Donald Trump bedankte Hillary voor haar harde werk in zijn acceptance speech.

  Joseph Biden noemlde niet eens zijn naam!

  Deze president was de luis in de pels van het linkse establishment, corrupte organisaties & regeringen

  Hij schudde de veren donsdeken die de wegkijkpolitiek & corruptie valideerde & legitimeerde van het bed.

  Maar de wegvliegende veren hebben de wereld verandert voor komende generaties en dat is iets wat alléén grote leiders hebben gepresteerd.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.