Amerikaans Congreslid Ilhan Omar beschuldigt Israël van ethnische zuivering

Het Amerikaanse islamitisch congreslid Ilhan Omar, geboren in 1962 in Mogadishu, Somalië, beschuldigde Israël van het schenden van het internationaal recht en het uitvoeren van ‘etnische zuivering‘ nadat Israëlische veiligheidstroepen eerder deze week huizen hadden gesloopt die illegaal door bedoeïenen in de Jordaanvallei waren gebouwd.

Dit is een ernstige misdaad – in directe schending van het internationaal recht. Als ze Amerikaanse apparatuur hebben gebruikt, is dat ook in strijd met de Amerikaanse wet”, twitterde Omar, naast een link naar een artikel over de sloop. “De Verenigde Staten van Amerika zouden etnische zuivering niet moeten financieren. Om het even waar,” voegde ze eraan toe.

Omar, die eerder deze week herverkiezing won in het 5e district van Minnesota, is berucht vanwege haar controversiële uitspraken over Israël.

Ze kwam vorig jaar onder vuur te liggen nadat ze op Twitter had gesuggereerd dat Republikeinen haar aanvielen in opdracht van de pro-Israëlische lobby AIPAC. Ze bood vervolgens een halfslachtige verontschuldiging aan voordat ze uiteindelijk de controversiële tweets verwijderde.

Afgelopen september noemde Omar het ‘bestaan’ van premier Binyamin Netanyahu een probleem in een interview met CBS. Een maand eerder verbood Israël Omar en mede-moslimcongreslid Rashida Tlaib de toegang tot het land vanwege hun steun voor BDS.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Rep. Omar accuses Israel of ‘ethnic cleansing’” van 6 november 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Amerikaans Congreslid Ilhan Omar beschuldigt Israël van ethnische zuivering

  1. Zie hier hoe het nieuwe Amerika zich profileert en dat nu de kans krijgt zich door te zetten indien Biden president word.

    En dan vonden ze Trump een oproerkraaier…..LOL!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.