Joe Biden’s verkiezing houdt een grote overwinning in voor Iran en de ayatollahs

Nu Joe Biden dichter bij het behalen van de 270 verkiezingsstemmen komt die nodig zijn om het Witte Huis te winnen, waarschuwde de ervaren Israëlische journalist en Midden-Oostenexpert Zvi Yehezkeli vrijdagochtend dat een regering-Biden het Iraanse regime op een kritiek moment zou stimuleren.

Eerder dit jaar zei de Democratische presidentskandidaat Joe Biden dat als hij wordt gekozen, de VS opnieuw zullen toetreden tot het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) – de nucleaire deal met Iran – waarvan de huidige regering zich in mei 2018 heeft teruggetrokken. Over een grote verschuiving in de manier waarop Washington met Iran omgaat.

Eerder zei Biden’s running mate Kamala Harris over Iran en het nucleair akkoord (JCPOA) met de Ayatollah’s, op 26 augustus 2020:

Onze regering zal de Iraanse regering ter verantwoording roepen en opnieuw toetreden tot een diplomatieke overeenkomst als Iran weer aan de regels voldoet, en we zullen natuurlijk met onze bondgenoten samenwerken om de deal met Iran te versterken en uit te breiden en terug te dringen tegen de andere destabiliserende acties van Iran.

In een gesprek met Radio 103FM zei Yehezkeli, een commentator van Channel 13, dat een overwinning van Biden het voortbestaan ​​van het islamitische regime van Iran zou verzekeren:

Het regime van de ayatollahs zal onder de huidige omstandigheden niet overleven als Trump doorgaat. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het regime instort. Maar het regime van de ayatollahs zal doorgaan met de hulp van Biden. Biden’s overwinning betekent de voortzetting van de heerschappij van de ayatollahs.

Wat betreft het streven van de Trump-regering om aanvullende vredesovereenkomsten tussen Israël en soennitische Arabische staten te sluiten, zei Yehezkeli dat de mogelijkheid van een normaliseringsovereenkomst met Saoedi-Arabië op zijn minst zou worden ‘uitgesteld’ als gevolg van de overwinning van Biden. “De deal met de Saoedi’s die tijdens de regering-Trump had moeten plaatsvinden, zal worden uitgesteld.

Video: de bejaarde Joe Biden haalt (opnieuw) Iran en Irak door elkaar


Bronnen:

♦ naar een artikel “‘Biden’s victory is a big win for Iran and the Ayatollahs’” van 6 november 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelHarris: Biden administration would reverse several Trump policies on Palestinians” van 5 november 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Joe Biden’s verkiezing houdt een grote overwinning in voor Iran en de ayatollahs

Reacties zijn gesloten.