Kamala Harris: Biden-regering zal aantal Trump-beleidsmaatregelen tav. Palestijnen terugdraaien

Plaatje hierboven: Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn running mate senator Kamala Harris (rechts), tijdens een campagne-evenement op Alexis Dupont High School in Wilmington, Del., woensdag, 12 augustus 2020 [beeldbron: AP/Carolyn Kaster].

Een paar dagen later werd een paar straten verder op dinsdagavond 25 augustus 2020 brand gesticht in het Chabad Center for Jewish Life van de Universiteit van Delaware. Het gebouw werd nagenoeg volledig verwoest en de schade werd geschat op $ 75.000. Misschien een slecht voorteken van wat nog kan en komen zal?

De 56-jarige Kamala Harris (°1964) is senator voor Californië en de dochter van immigranten uit Jamaica en India. Ze is getrouwd met de joodse advocaat Douglas Emhoff en is stiefmoeder van zijn twee joodse kinderen uit een eerder huwelijk. Tijdens de jaarlijkse conferentie van de pro-Israëlische lobby AIPAC in 2017, zei ze:

Kijk naar mijn eigen leven, waar een dochter van een Zuid-Aziatische moeder en een Jamaicaanse vader haar eigen interreligieuze huwelijk met haar man sloot, glas brak en iedereen mazal tov schreeuwde.

Vice-presidentskandidaat senator Kamala Harris (°1964) zei dat een potentiële regering-Biden verschillende stappen van de regering-Trump met betrekking tot de Palestijnen zou terugdraaien. In een recent interview met het Arab American News, zei ze:

We zullen onmiddellijk stappen ondernemen om de economische en humanitaire hulp aan het Palestijnse volk te herstellen, de aanhoudende humanitaire crisis in Gaza aanpakken, het Amerikaanse consulaat in Oost-Jeruzalem heropenen en eraan werken om de PLO-missie in Washington te heropenen.

De regering-Trump heeft vrijwel alle Amerikaanse hulp aan de Palestijnse Autoriteit stopgezet vanwege Ramallah’s ‘pay to slay’ -programma, dat terroristen en hun families beloont, in overeenstemming met de Taylor Force Act. De PLO-missie werd in oktober 2018 gesloten.

Biden heeft al toegezegd de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem te behouden, een stap die in mei 2018 werd gedaan vanuit Tel Aviv. In maart 2019 werd het Amerikaanse consulaat in Jeruzalem dat Palestijnse zaken afhandelde, opgegaan in de ambassade, die nu een eenheid voor Palestijnse Zaken exploiteert.

Harris herhaalde ook haar steun voor een tweestatenoplossing, evenals eenzijdige stappen van Israëli’s of Palestijnen. Daarover zei ze:

We zijn toegewijd aan een tweestatenoplossing en we zullen ons verzetten tegen alle eenzijdige stappen die dat doel ondermijnen. We zullen ook tegen annexatie en uitbreiding van nederzettingen zijn.

Over het handhaven van de veiligheid van Israël zei ze:

Joe [Biden] heeft duidelijk gemaakt dat hij de veiligheidsondersteuning niet zal koppelen aan politieke beslissingen die Israël neemt, en daar ben ik zeer zeker mee eens. De regering-Biden Harris zal onze onbreekbare toewijding aan de veiligheid van Israël ondersteunen, inclusief de ongekende militaire en inlichtingensamenwerking die tijdens de regering-Obama-Biden werd ontwikkeld en de garantie dat Israël altijd zijn kwalitatieve militaire voorsprong zal behouden.

En over Iran zei ze op 26 augustus 2020:

Onze regering zal de Iraanse regering ter verantwoording roepen en opnieuw toetreden tot een diplomatieke overeenkomst als Iran weer aan de regels voldoet, en we zullen natuurlijk met onze bondgenoten samenwerken om de deal met Iran te versterken en uit te breiden en terug te dringen tegen de andere destabiliserende acties van Iran.

Als onderdeel van de normalisatieovereenkomst met de Verenigde Arabische Emiraten stemde Israël ermee in de toepassing van soevereiniteit op delen van Judea en Samaria op te schorten.


Bronnen:

♦ naar een artikelHarris: Biden administration would reverse several Trump policies on Palestinians” van 5 november 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikelAnti-BDS and pro-Iran deal, Kamala Harris’ record on Israel” van 12 augustus 2020 op de site van Ynet News

♦ naar een artikelViews on Israel of U.S. Presidential Candidates 2020: Kamala Harris” op de site van The Jewish Virtual Library (JVL)

♦ naar een artikel van Ron Kampeas “5 Jewish things to know about Kamala Harris‘ van 11 augustus 2020 op de site van The Jewish News of Northern California

3 gedachtes over “Kamala Harris: Biden-regering zal aantal Trump-beleidsmaatregelen tav. Palestijnen terugdraaien

 1. Laten we ook niet vergeten dat het woord Cordon Sanitair een onbestaand begrip is in de VS waar je met 1 stem winst de verkiezingen wint want *the winner takes it all* en dus niet zoals in Belgie & Nederland winnende partijen zonder probleem terzijde worden geschoven door samenspannende linkse “democraten”.

  Geliked door 1 persoon

 2. Voorlopig is er nog géén winnaar uitgeroepen maar indien dit duo de verkiezingen via ‘eerlijke verkiezingen wint en dit word nu nagetrokken daar er heel wat te onderzoeken blijkt ….zijn de grootste winnaars Iran, China, palestijnen & vrienden en niet ‘the American people, zoals nog zal blijken.

  Deze Joe Biden heeft zéker een andere spreekstijl danTrump, maar ook een heel andere werkwijze…….’niets voor mekaar krijgen.

  Grappig vind ik vooral de commentaren op het US kies systeem (wat zéker ingewikkeld is) van Belgische ex-politici.

  Een land dat zonder 4 regeringen, 3 talen en een veelvoud aan bijbehorende ministers & entourage, aangesteld om vooral de verdeeldheid te behouden i.p.v. eenheid te propageren, al lang in een burgeroorlog was beland.

  Als ik mij niet vergis duurt het in Amerika (en niet alleen daar) géén 1.5 jaar om een regering te vormen.

  Een beetje gepaste nederigheid zou daarom niet misplaatst zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.