New York Times geeft Joden al 128 jaar de schuld van de verspreiding van dodelijke ziekten

Plaatje hierboven: Joodse kinderen ondergaan een medische inspectie bij hun aankomst op Ellis Island in New York City rond 1910-1911. Van de 12 miljoen immigranten die van 1892 tot 1954 via deze toegangspoort passeerden, werd 2% ongeschikt geacht voor toegang en teruggestuurd naar hun land van herkomst [beeldbron]

Een jaar voordat het coronavirus toesloeg, gaf de New York Times de Joden de schuld van de verspreiding van mazelen.

Maar het gaat zelfs nog verder terug. Een redactioneel artikel uit 1921 in Times kopte ‘Typhus Still a Menace’, verklaarde: “het immigratiegevaar is al decennia lang duidelijk” klagend over “de problemen van infectieziekten die hier door immigranten worden veroorzaakt“.

Waar was dat een verwijzing naar? Een hoofdartikel van Times uit 1892, met de kop ‘Typhus and Immigratione‘, bevat een antwoord:

Twee weken geleden bracht het stoomschip Massilia 248 Russische Hebreeën naar deze stad, en in de afgelopen twee dagen is ontdekt dat ongeveer een derde van deze immigranten lijdt aan tyfuskoorts, een van de meest virulente en bedreigende ziekten die het vermogen van sanitaire officieren op de proef stellen. … Tyfuskoorts is een ziekte die wordt veroorzaakt door vuiligheid, overbevolking, armoede en verwaarlozing van de fundamentele wetten van hygiëne… Deze uitbraak van gevreesde ziekte moet alle intelligente burgers met geweld onder de aandacht brengen van het kwaad van onbeperkte immigratie. The Times heeft het lijden van de vervolgde Hebreeën in Rusland tot onderwerp van een opmerkelijk onderzoek gemaakt, waarvan onze lezers bekend zijn met de resultaten. Niemand zal dit tijdschrift ervan beschuldigen de ontberingen van deze ongelukkigen niet te hebben gewaardeerd …

[..]

Maar het is de plicht van de bevolking van dit land om zichzelf te beschermen tegen de invoer van zulke personen die de Massilia naar deze haven brachten. In het bijzonder is het de plicht van de inwoners van New York om te protesteren tegen de toelating van degenen wier gewoonten en toestand dodelijke infectieziekten uitnodigen en die de zaden van een plaag met zich meedragen die alleen kan worden uitgeroeid door de meest energieke maatregelen van een groot aantal sanitaire officieren. Dergelijke immigranten zijn noch in deze stad, noch in enig ander deel van de Verenigde Staten gewenst. Ze zouden moeten worden uitgesloten. De deuren moeten voor hen gesloten zijn.

Het redactioneel commentaar uit 1892 is nog steeds beschikbaar op de Times-website zonder toevoeging van correctie, verontschuldiging of intrekking, zelfs geen triggerwaarschuwing.

Wat hier opmerkelijk is, is de continuïteit. De New York Times geeft al 128 jaar de Joden de schuld van de verspreiding van dodelijke ziekten in New York City. De krant wilde ons in het begin niet hier in Amerika hebben. Het had liever gehad dat we in Europa omkwamen.

Shmuel Rosner die in 2020 op de opiniepagina van Times schrijft met de absurde bewering dat “ultraorthodoxe joden doorgaans arm zijn van opzet” en de bewering dat ze “in dichtbevolkte gebieden wonen”, klinkt als een echo van het redactioneel commentaar van de Times uit 1892 omtrent ‘armoede’ en ‘overbevolking’.

Als de New York Times tussen 1348 en 1350 in Europa had gepubliceerd, zou het de Joden de schuld geven van de Zwarte Dood.

Maar genoeg om terug te kijken. Wat over de toekomst? Met een beetje geluk zullen de Joden er over 100 jaar zijn. Of de Times er dan zal zijn om ons de schuld te geven van de laatste pandemie – dat is een andere vraag. Men hoopt dat de markt voor dit soort zondebokken in de loop van de tijd afneemt.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ira Stoll “The New York Times: 128 Years of Blaming Jews for Spreading Deadly Disease” van 3 november 2020 en een artikelNew York Times Editorial Blames ‘Jewish Schools’ for Spreading ‘Highly Contagious’ Disease” van 10 maart 2019 op de site van The Algemeiner

2 gedachtes over “New York Times geeft Joden al 128 jaar de schuld van de verspreiding van dodelijke ziekten

  1. NYT heeft, net als ‘linkse progressieven’ Democraten voor zichzelf een reputatie opgebouwd als goede Samaritaan, hoeder van de moraal & vechter tegen onrecht.

    De realiteit kan niet verder van de waarheid liggen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.