Khamenei in Iran geeft ‘arrogante machten en zionisme’ de schuld van ‘incident in Parijs’

Khamenei van Iran geeft ‘arrogante mogendheden en zionisme’ de schuld van ‘incident in Parijs’. De Iraanse opperste leider verwijst naar een grote samenzwering, waarbij de Franse Macron en ‘andere regeringen’ betrokken zijn, achter cartoons die in de klas zijn vertoond door een Franse leraar die is onthoofd door een islamist.

De Opperste Geestelijke Leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, leek Israël in verband te brengen met de terroristische aanslagen in Frankrijk in opmerkingen die hij dinsdag maakte. “Tegenwoordig zijn de belangrijkste vijanden van de islam de arrogante machten en het zionisme”, verklaarde Khamenei, eraan toevoegend dat “de laatste manifestatie van hun vijandigheid het incident in Parijs was”.

Khamenei, leek te verwijzen naar de onthoofding van een onderwijzeres op klaarlichte dag op straat in een voorstad van Parijs door een islamitische extremist vorige week, nadat hij een cartoon met de profeet Mohammed in de klas had getoond.

Khamenei zei in opmerkingen die op zijn eigen officiële website werden geciteerd:

De kwestie gaat niet alleen over de afwijking en corruptie van een kunstenaar. Er zijn eerder handen achter dit incident. Een president besluit op te komen voor een eenvoudig artistiek streven en dan steunen ook andere regeringen hem. Dit laat zien dat er een organisatie achter deze act zit.

Samuel Paty, een Franse middelbare schoolleraar, werd op 16 oktober bij een gruwelijke aanval onthoofd door een 18-jarige tiener uit Tsjetsjenië nadat hij tekenfilms had laten zien met de profeet Mohammed in de klas.

In de nasleep van zijn moord zei de Franse president Emmanuel Macron dat Frankrijk zijn cartoons niet zou opgeven, woedend van sommigen in de moslimwereld, met verschillende meer dodelijke aanvallen die Frankrijk recentelijk troffen.

Het Europese land was geschokt door de dood van Paty, gevolgd door een nieuwe aanval afgelopen donderdag op een kerk in de stad Nice waarbij een vrouw werd onthoofd door een aanvaller met een mes die ook twee andere mensen doodde.


Bronnen:

♦ naar een artikel Iran’s Khamenei blames ‘Arrogant Powers and Zionism’ for ‘Paris incident’” van 3 november 2020 op de site van Ynet News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.