De regionale en mondiale dreiging van de Moslimbroederschap

Zal de volgende Amerikaanse regering het besef ondersteunen dat de duidelijke en huidige dreiging van de transnationale Moslimbroederschap voor elk gematigd Arabisch regime in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (de tweede alleen na de dreiging van de ayatollahs van Iran) een belangrijke stimulans is geweest voor de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein om de door de VS gesteunde vredesakkoorden met Israël te sluiten?

Zal de volgende Amerikaanse regering de rol erkennen die de ondermijning en het terrorisme van de Moslimbroederschap spelen bij het besluit van Saudi-Arabië om de veiligheid en commerciële samenwerking met Israël uit te breiden?

Volgens professor Albert Hourani, een vooraanstaand historicus uit het Midden-Oosten aan het St.Anthony’s College van de Universiteit van Oxford (A History of the Arab Peoples, pp. 445-46), behoren tot de leerstellingen van de Moslimbroederschap …

[..] de totale verwerping van alle vormen van samenleving behalve de gehele islamitische. De broederschap gelooft dat het leiderschap van de westerse mens in de mensenwereld ten einde loopt … omdat de westerse orde haar rol heeft gespeeld, en niet langer die voorraad waarden bezit die haar haar overheersing gaven. … De beurt van de islam is gekomen.

De Moslimbroederschap is de grootste islamitische terreurorganisatie ter wereld – voornamelijk ondersteund door de Turkse Erdoğan, de ayatollahs van Iran en Qatar – met politieke afdelingen over de hele wereld (ook in de Verenigde Staten).

Het doel is om de Arabische wereld te ontdoen van westerse ‘ongelovige’ invloed (die de huidige kaart van het Midden-Oosten heeft getekend), bestaande Arabische regimes op een subversieve en revolutionaire manier omver te werpen, Arabische samenlevingen te islamiseren, een ‘goddelijk geordende’ pan-islamitische Regime en verspreidde de islam door middel van geweld / terrorisme, maar ook via politieke en organisatorische betrokkenheid (bijv. de Freedom and Justice Party in Libië, de regerende Ennahdha Party in Tunesië, de Justice and Development Party in Marokko, het onlangs opgeheven Islamitische Actiefront in Jordan, de Islamitische Constitutionele Beweging in Koeweit, Jamaat-e-Islami in India, Pakistan en Bangladesh en de Welzijnspartij van India).

De Moslimbroederschap stelt dat de enige legitieme regel de op de islam gebaseerde regel is. Bovendien worden Arabische regimes die niet gebaseerd zijn op de sharia (de voorschriften van de islam) beschouwd als afvalligen en dus als doelwit voor jihad (martelaarschap voor de islam).

De Moslimbroederschap werd in 1928 in Egypte opgericht door Hassan al-Banna (plaatje bovenaan) en nam daar deel aan het offensief tegen de door de Britten gesteunde monarchie.

Sinds het omverwerpen van de monarchie in 1952 is de Moslimbroederschap – bijgestaan ​​door Palestijnse leiders – echter verwikkeld in binnenlandse, regionale en mondiale jihad tegen alle seculiere Arabische regimes (bijv. Egypte, Jordanië, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein), zoals voorgeschreven door de leer van Sayyid Qutb (die in 1966 in Egypte werd opgehangen), inspireerde een groot aantal islamitische terreurorganisaties zoals Al-Qaeda en Hamas, terwijl ze Arabische corruptie en ongelijkheid veroordeelden en sociale en liefdadigheidsdiensten verleenden.

In 1949 vermoordde de Moslimbroederschap de Egyptische premier Mahmoud Nuqrashi. In 1954 faalde de broederschap in haar poging om de Egyptische president Gamal Abdel Nasser te vermoorden, maar in 1981 vermoordde haar zijtak, de Egyptische Islamitische Jihad, de Egyptische president Anwar Sadat.

De Islamitische Jihad fuseerde met Al-Qaeda, terroriseerde Amerikaanse en Israëlische doelen en vormde een politieke partij (de Partij voor Vrijheid en Rechtvaardigheid) tijdens het bewind van de Moslimbroederschap 2011-2013 in Egypte, dat werd gesteund door de Amerikaanse regering.

In 2020 proberen de terroristische en politieke takken van de Moslimbroederschap – die onschuldige titels dragen – elke gematigde, pro-VS. te ondermijnen, terroriseren en omver te werpen. Het Arabische regime, verspreidt zich over de hele wereld, inclusief Zuid-, Midden- en Noord-Amerika.

Volgens professor Fouad Ajami, een van de leidende experts op het gebied van Arabische politiek en directeur van Middle East Studies aan de Johns Hopkins University (The Arab Predicament, Cambridge University Press, 1992), onderschrijft de Moslimbroederschap “de strijd van de profeet [Mohammed], De integriteit van de islam, de noodzaak van opoffering [en] de botsing tussen de wereld van de islam en de joden, die nooit hun geloof zullen opgeven dat zij Gods uitverkoren volk zijn ”(p. 134).

Professor Albert Hourani (ibid., Pp. 445-46) voegt eraan toe:

Degenen die het programma van [de Moslimbroederschap] accepteerden, zouden een voorhoede van toegewijde strijders vormen, met gebruikmaking van alle middelen, inclusief de Jihad … om alle aanbidding van valse goden te vernietigen en alle obstakels die mannen beletten de islam te aanvaarden. De strijd moet gericht zijn op het creëren van een universele moslimmaatschappij waarin er geen onderscheid is naar ras en een samenleving die wereldwijd is. Het westerse tijdperk is voorbij. … Alleen de islam bood de wereld hoop. … [De Moslimbroederschap] waren voorbereid op geweld en martelaarschap.

Zal de volgende Amerikaanse regering de dreiging van islamitisch terrorisme voor de wereldwijde stabiliteit erkennen, inclusief de Amerikaanse binnenlandse veiligheid? Zal het de huidige Amerikaanse steun van Egypte, Jordanië, Saoedi-Arabië, de VAE, Bahrein en andere Arabische landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika ondersteunen in hun strijd tegen de dodelijke dreiging van de Moslimbroederschap?

Zal de volgende Amerikaanse regering volharden in de financiële en militaire druk van de ayatollahs van Iran, die een kritiek epicentrum zijn geweest van de wereldwijde verspreiding van islamitisch terrorisme (ook naar Zuid- en Midden-Amerika) en een groot voorstander van de Moslimbroederschap?

Zal de volgende Amerikaanse regering de afwijzing van islamitisch terrorisme codificeren door de Moslimbroederschap en haar politieke en sociale uitlopers, zoals de Council on American-Islamic Relations, de Muslim American Society en de Islamic Society of North America, te verbieden?

Video: The Muslim Brotherhood Exposed By A Former Member


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yoram Ettinger “The Muslim Brotherhood’s regional and global threat” van 2 november 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.