Illegaal Palestijns krottenkamp Khan al-Ahmar wordt eerste 4 maanden niet geëvacueerd

Premier Binyamin Netanyahu en minister van Defensie Benny Gantz hebben maandagavond bij het Hooggerechtshof hun reactie ingediend op de petitie van de Regavim-beweging in de Khan al-Ahmar-affaire.

In een reactie die werd ondertekend door gezamenlijke beëdigde verklaringen van het hoofd van de Nationale Veiligheidsraad, Meir Ben Shabbat, en Avi Roee, de assistent van de minister van Defensie voor Settlement Affairs, werd gesteld dat “het politieke echelon nog steeds aandringt op de uitvoering van slooporders in de compound.

Tegelijkertijd besloot het kabinet van de minister-president, in overleg met het ministerie van Defensie, opnieuw een poging te doen om de stappen die momenteel in de civiele administratie aan de gang zijn, af te ronden om aanvullende opties te onderzoeken voor het formuleren van een schets voor de overeengekomen uitvoering van sloopopdrachten in het complex.

Daartoe heeft het politieke echelon een extra periode van enkele maanden nodig. De verklaring van de staat benadrukte dat er andere algemene overwegingen zijn die gevolgen hebben voor de timing van de uitvoering van de bevelen. Verder werd aangegeven dat er naast deze omstandigheden ook beperkingen zijn die voortvloeien uit de inspanningen van de overheid om het coronavirus aan te pakken:

Het besluit van het politieke echelon dat de huidige tijd niet toestaat dat de sloopopdrachten in het complex de komende vier maanden worden uitgevoerd. De regering en het ministerie van Defensie hebben de timing van de uitvoering van de bevelen opnieuw bekeken.

De Regavim-beweging had kritiek op het standpunt van de staat. Meir Deutsch, directeur-generaal van de Regavim-beweging, zei:

De vermeende inzet van de staat voor wetshandhaving en het voeren van een dialoog met de inwoners verschilt niet van de vorige keren dat de staat exact dezelfde dingen bij het Hooggerechtshof verklaarde. Dit stond in de eerste petitie die we in 2009 hebben ingediend en in alle petities die daarna zijn ingediend in deze zaak, nadat de staat zijn verklaringen niet had uitgevoerd. Elke keer wordt er een kaart uit de stapel excuses getrokken die de uitvoering van staatsverklaringen verhinderen. We vragen ons af of Netanyahu verward is tussen ‘kan niet’ en ‘niet willen’.

Khan al-Ahmar
De illegale Palestijnse nederzetting Khan al-Ahmar ligt in de E1-zone in het C-Gebied waarvan de controle ervan volgens de Oslo II Akkoorden aan Israël werd toegewezen in afwachting van een alomvattend vredesakkoord. Oslo II werd door Israël en de PLO in Taba ondertekend op 24 september 1995.

Khan al-Ahmar is een van de weinige overgebleven Palestijnse gebieden binnen de E1-zone en is strategisch belangrijk omdat het het noorden en zuiden van Judea & Samaria aka de Westelijke Jordaanoever met elkaar verbindt. Het werd in de jaren negentig gebouwd op grond van de Israëlische stad Kfar Adumim ten oosten van Jeruzalem.

Het kampement, eerder een sloppenwijk, is de thuisbasis van ongeveer 170 bedoeïenen, die de afgelopen jaren de gemeenschap hebben uitgebreid met financiële en politieke hulp van de Europese Unie.

De EU beschouwt het C-gebied de facto als toekomstig Palestijns grondgebied en tracht door illegale feiten aan de grond te stellen, Israël aldus op de knieën te dwingen om een Palestijnse staat te erkennen in Judea & Samaria zonder dat vooraf een vredesakkoord wordt bereikt tussen Israël en de Palestijnen.


Bronnen:

♦ naar een artikelState: Khan al Ahmar will not be evacuated in next 4 months” van 2 november 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Illegaal Palestijns krottenkamp Khan al-Ahmar wordt eerste 4 maanden niet geëvacueerd

  1. Zolang Israel zich laat knechten door de EU en hun verwerpelijke politieke standpunten & acties snijd ze zichzelf in de eigen vingers.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.