Palestijnse Autoriteit hervat het accepteren van door Israël geïnd belastinggeld

De Palestijnse Autoriteit zal naar verluidt beginnen met het accepteren van door Israël geïnde belastinginkomsten na maanden van boycotten van de fondsen voor de inmiddels ter ziele gegane annexatieplannen van Jeruzalem en inhoudingen op de salarissen van gevangenen.

Volgens de Hebreeuwstalige krant Yedioth Ahronoth (Ynet) zal de beleidswijziging waarschijnlijk aan het einde van de maand plaatsvinden zonder concessies van de PA.

Maar secretaris-generaal van de Palestijnse Raad van Ministers, Amjad Ghanem, ontkende later de rapporten en drong erop aan dat de PA de fondsen zal blijven weigeren totdat Israël instemt met zijn eisen, zoals het versoepelen van beperkingen op het verkeer van goederen en personen tussen de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.

Ghanem zei tegen de Palestijnse outlet Watan News:

We hopen dat we de politieke strijd met de bezetting zullen winnen en de mogelijkheid zullen hebben om het geld voor compensatie terug te vorderen en een einde te maken aan politieke chantage.

Israël int momenteel btw en heffingen van alle invoer die bestemd is voor de Westelijke Jordaanoever en genereert miljarden sjekels aan belastingen die de grootste bron van inkomsten zijn geworden voor de Palestijnse Autoriteit.

Maar de PA begon eerder dit jaar het geld te weigeren nadat Israël had aangekondigd dat het van plan was grote delen van de Westelijke Jordaanoever en de Jordaanvallei te annexeren, samen met het aftrekken van fondsen die bestemd waren voor de families van Palestijnen die veroordeeld waren voor terrorisme.

Als onderdeel van de Abraham-akkoorden, die de betrekkingen tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein normaliseren, zei Israël dat het zijn plannen om soevereiniteit over gebieden op de Westelijke Jordaanoever toe te passen tijdelijk zou opschorten.

Israël heeft tot dusver 2,5 miljard NIS ingezameld voor de Palestijnse Autoriteit, dat wordt gebruikt om alle ambtenaren en werknemers van de Westelijke Jordaanoever te financieren.


Bronnen:

♦ naar een artikel “Report: Palestinian Authority to resume accepting tax money collected by Israel” van 1 november 2020 op de site van i24NEWS

♦ naar een artikelPalestinian Authority to resume accepting tax money collected by Israel” van 1 november 2020 op de site van Ynet News

Een gedachte over “Palestijnse Autoriteit hervat het accepteren van door Israël geïnd belastinggeld

  1. Amerika geeft geen geld meer, Europa heeft momenteel hele andere zorgen (behalve NL-minister Kaag die belastinggeld blijft strooien naar palestijnse terreurbewegingen), Arabische landen hebben allang genoeg van de palestijnen…….. en dus blijft er niet veel meer over.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.