B’nai Brith Canada: Foodbenders bedreigd met sluiting omwille herhaald antisemitisme

De stad Toronto heeft aanklachten ingediend tegen een lokaal establishment dat antisemitische laster gebruikte en terroristen steunde op sociale media, meldde B’nai Brith Canada zondag.

Foodbenders, gevestigd aan de westkant van Toronto, werd in juli een bliksemafleider voor controverse toen het zijn Instagram-volgers vertelde: ‘#zionistsnotwelcome.’

Andere berichten van het eetcafe beweerden dat ‘zionisten nazi’s zijn’, hekelden de Canadese premier Trudeau als een ‘zionistische marionet’ en verheerlijkten Leila Khaled (plaatje hieronder), die in 1969-1970 twee vliegtuigen kaapte als lid van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina ( PFLP), een op de lijst geplaatste terroristische entiteit in Canada.

Foodbenders bracht later een verklaring uit om zijn acties te verduidelijken, maar plaatste vervolgens meerdere artikels ter rechtvaardiging van terrorisme tegen Israëli’s en beschuldigde de Joodse Staat van ‘systematische genocide’.

Na een volkse campagne onder leiding van B’nai Brith door Canadese joden en bondgenoten, werd Foodbenders afgewezen door voedselbezorgdiensten zoals Uber en DoorDash en verloor veel van zijn voormalige klanten.

B’nai Brith drong er ook bij de stad Toronto op aan om de bedrijfsvergunning van Foodbenders in te trekken wegens schending van artikel 27 van statuut nr. 574-2000, dat het gebruik van een bedrijf met vergunning verbiedt om ‘enig lid van het publiek te discrimineren’ op grond van ‘ras, huidskleur of geloof’.

Het is juist onder die bepaling dat Foodbenders nu is aangeklaagd, aldus de verklaring van B’nai Brith. Donderdag hoorde B’nai Brith dat de Toronto Bylaw Enforcement had besloten de aanklacht in behandeling te nemen en een hoorzitting te vragen voor het Licensing Tribunal.

Het Tribunaal heeft de bevoegdheid om een ​​vergunning op te schorten, in te trekken of te weigeren te verlengen, en kan ook voorwaarden opleggen. Michael Mostyn, Chief Executive Officer van B’nai Brith Canada, zei:

We zijn opgelucht om te horen dat de stad Toronto dit kritieke proces eindelijk heeft doorgevoerd. Genoeg is genoeg – bedrijven in de meest diverse stad van Canada kunnen niet worden gebruikt om racisme en antisemitisme aan te moedigen.

B’nai Brith merkte op dat de meeste sociale media-accounts van Foodbenders ook zijn gesloten en dat alleen Instagram actief lijkt te blijven. De organisatie riep Instagram op om haar eigen beleid te respecteren en accounts te verwijderen die geweld of discriminatie promoten.

Antisemitische incidenten nemen de laatste jaren in Canada toe. In april zei de League for Human Rights, onderdeel van B’nai Brith Canada, dat het 2.207 antisemitische incidenten had geregistreerd in haar jaarlijkse audit van antisemitische incidenten in 2019.

Het aantal markeert een stijging van 8% ten opzichte van de 2.041 incidenten van het voorgaande jaar en gemiddeld meer dan zes per dag. Ontario kende de grootste stijging en Quebec zag voor het tweede jaar op rij het grootste aantal incidenten. Ontario en Quebec zijn de thuisbasis van de grootste joodse gemeenschappen in Canada.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Charges against anti-Semitic Toronto establishment” van 2 november 2020 en een artikel van Ben Ariel “Toronto restaurant says ‘Zionists not welcome’” 6 juli 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel Foodbenders Faces Municipal Prosecution Following B’nai Brith Campaign” van 1 november 2020 op de site van B’nai Brith Canada

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.