Tweede brandstichting in het Chabad Center for Jewish Life in Wilmington, Delaware VS

Plaatje hierboven: Delaware; VS, dinsdagavond 25 augustus 2020. Brandweerlieden trachten de brand te blussen in het Chabad Center for Jewish Life van de Universiteit van Delaware [beeldbron: Aetna Hose/Hook & Ladder Company]

De tweede brandstichting op het Chabad Center in Delaware in drie maanden vond plaats in het weekend, waarbij het Chabad Center for Jewish Life in Wilmington in brand werd gestoken.

Het lokale nieuwscentrum WDEL meldde dat de brand vrijdag 30 oktober 2020 rond middernacht plaatsvond en relatief snel geblust was. De schade werd geschat op ongeveer $ 200. De brandmaarschalk van de staat Delaware doet onderzoek naar de brand.

De Philadelphia-tak van de Anti-Defamation League gaf een verklaring af op Twitter en zei dat het ‘diep ontzet’ was door het incident:

Hoewel we dankbaar zijn dat de schade beperkt was, weten we dat dergelijke gruwelijke daden diepe angst + pijn veroorzaken. Dit is de tweede brandstichting in de afgelopen maanden tegen een Chabad in DE. Genoeg is genoeg.

Op dinsdagavond 25 augustus 2020 omstreeks 23u30 werd het Chabad Centre for Jewish Life aan de Universiteit van Delaware in Newark in brand gestoken. Niemand raakte gewond, maar het gebouw was bijna volledig verwoest en de schade werd geschat op $ 75.000.

Het bureau van de Delaware Fire Marshal oordeelde dat de brand een brandstichting was. De burgemeester van Newark, Jerry Clifton, noemde de brand destijds een ‘misselijkmakende daad van vijandigheid die de veiligheid en beveiliging van onze inclusieve, gastvrije buurten bedreigt’. Tot dusver is niemand in de zaak gearresteerd.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Kerstein “‘Deep Fear’ as Second Arson in Three Months Strikes Delaware Chabad Center” van 1 november 2020 en een artikelDelaware Police Searching for Arsonist Who Started Blaze at Chabad Center” van 27 augustus 2020 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.