Oud-premier van Maleisië roept wereldwijd moslims op ‘om zoveel mogelijk Fransen te vermoorden’

De voormalige Maleisische leider Mahathir Mohamad staat nog steeds achter zijn alom veroordeelde opmerkingen over aanvallen van moslimextremisten in Frankrijk, toen hij op donderdag schreef dat “moslims het recht hebben om boos te zijn en miljoenen Fransen te vermoorden voor de bloedbaden uit het verleden.”

Nadat Twitter en Facebook zijn berichten verwijderde zei hij op vrijdag dat ze uit hun verband werden gehaald. Twitter verwijderde een tweet van Mahathir met de opmerking, waarin hij duidelijk het geweld verheerlijkte en de digitale minister van Frankrijk eiste dat het van het bedrijf twitter dat het ook het account van Mahathir moet sluiten.

Ik walg inderdaad van pogingen om een ​​verkeerde voorstelling van zaken te geven en uit de context te halen wat ik op mijn blog heb geschreven“, zei Mahathir in een verklaring.

De opmerkingen van Mahathir, een tweevoudig premier, waren een reactie op oproepen van moslimlanden om Franse producten te boycotten nadat de Franse leider Emmanuel Macron de islam beschreef als een religie ‘in crisis’ en beloofde radicalisme aan te pakken na de moord op een oeraar Frans die zijn klas een cartoon liet zien met de profeet Mohammed. Zijn opmerkingen kwamen ook toen een Tunesische man drie mensen vermoordde in een kerk in Nice, Frankrijk.

De Amerikaanse ambassadeur in Maleisië, Kamala Shirin Lakhdir, zei vrijdag dat ze het ‘helemaal niet eens was met de verklaring van Mahathir. “Vrijheid van meningsuiting is een recht, oproepen tot geweld niet”, zei ze in een korte verklaring.

De Australische Hoge Commissaris in Maleisië, Andrew Goledzinowski, schreef dat, hoewel Mahathir niet voor werkelijk geweld pleitte, “in het huidige klimaat woorden consequenties kunnen hebben.” Mahathirs tweede periode als premier duurde van 2018 tot hij stopte in februari 2020.

Hij wordt gezien als een voorstander van gematigde islamitische opvattingen en een woordvoerder van de belangen van ontwikkelingslanden. Tegelijkertijd bekritiseerde hij de westerse samenleving en naties en hun relaties met de moslimwereld nadrukkelijk, terwijl hij zelf in Israël en elders werd aangeklaagd wegens het maken van antisemitische opmerkingen.

Plaatje hierboven: Op Change.org loopt sinds 26 mei 2018 een petitie om de premier van de islamitische staat Maleisië, Dr. Mahathir Mohamad, voor te dragen voor de Nobelprijs voor de Vrede 2018 of later. In de petitie wordt Mahathir vergeleken met anti-apartheids revolutionair Nelson Mandela en heeft sindsdien bijna 178.000 handtekeningen ontvangen [beeldbron: The Star]

Notoire Antisemiet
Dr. Mahathir Mohamad, een uitgesproken antisemiet, werd op 10 mei 2018 ingezworen als de premier van de islamitische staat Maleisië waar zowat 62% van de bevolking het Soefisme belijden, een vorm van de Soennitische islam, bijna twee decennia nadat hij voor het laatst dat ambt had bekleed.

Hij staat bekend om zijn antisemitische retoriek en schreef in 2012 op zijn persoonlijke blog dat “de Joden deze wereld regeren by proxy” (by proxy staat via tussenpersonen, -groepen of landen). Hij heeft ook gezegd: “Ik ben blij dat ik als antisemitisch wordt geëtiketteerd […]. Hoe kan ik anders zijn, wanneer de Joden die zo vaak praten over de gruwelen die ze leden tijdens de Holocaust, dezelfde nazi-wreedheid en hardvochtigheid toonden tegenover niet alleen hun vijanden, maar zelfs tegenover hun bondgenoten als mochten zij proberen het zinloze doden van hun Palestijnse vijanden te willen stoppen.”

“Antisemitisme is een kunstmatige constructie die is ontworpen om critici van de Joden de mond te snoeren,” zei de Maleisische premier Mahathir Mohamad. “Er is één ras dat niet kan worden bekritiseerd. Als je antisemitisch bent, lijkt het bijna alsof je een crimineel bent,” zei Mohamad in een interview met de Associated Press op maandag, ontkennend dat hij een hekel had aan Joden als zodanig.

“Antisemitisme is een term die is uitgevonden om te voorkomen dat mensen de Joden bekritiseren omdat ze verkeerde dingen hebben gedaan. Wanneer iemand iets verkeerd doet, kan het me niet schelen hoe groot ze zijn. Het kunnen machtige landen zijn, maar als ze iets verkeerd doen, oefen ik mijn recht op vrijheid van meningsuiting uit. Ze bekritiseren me, waarom kan ik ze niet bekritiseren?”, zei de kandidaat Nobelprijs voor de Vrede 2018 in het interview.

De Maleisische premier Mahathir Mohamad beschreef eerder de Joden als ‘haakneuzen‘ en beschuldigde Israël voor de onrust in het Midden-Oosten waarmee hij de beschuldigingen versterkte dat hij een antisemiet was. “Als je eerlijk wilt zijn, begon het probleem in het Midden-Oosten met de oprichting van Israël. Dat is een oude waarheid. Maar dat kan ik niet zeggen,” zei hij dinsdag in een interview in het BBC-programma Hard Talk.

De 93-jarige (!) Mohamad, 93, dient zijn tweede termijn als premier, nadat hij eerder ide positie bekleedde van 1981 tot 2003. BBC-presentator Zeinab Badawi klaagde hem aan voor het beschrijven van Joden in zijn boek ‘The Malay Dilemma’ uit 1970, als ‘haakneuzen’. “Er zijn veel rassen op deze wereld, ik heb er gemene dingen over gezegd, maar ze beschuldigen me nooit van dit of dat,” zei Mohamad.

“Zelfs veel mensen zeggen nare dingen over ons, zoals Maleisiërs die lui of dik zijn, maar ik nam het niet tegen hen op en we zijn daarvoor niet in oorlog gegaan,” zei hij. Hij schreef ook in zijn boek dat “de Joden niet alleen verslaafd zijn aan elkaar, maar instinctief geld begrijpen.”

Mohamad heeft ook vraagtekens gezet bij het feit dat 6 miljoen Joden werden gedood in de Holocaust, zeggende dat het cijfer 4 miljoen Joden was. Hij is een aanhanger van de Palestijnse zaak en beschuldigde Israël voor het onderdrukken van het Palestijnse volk tijdens zijn toespraak vorige week in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Kuala Lumpur, Maleisië, 9 juli 2011. Manifestatie tegen aangekondigde hervorming van de kieswet: “Het is een complot van de Joden!” schreven de kranten toen. Op het bord hierboven staat (slecht leesbaar) “KILL THE JEWS!” geschreven met daarnaast een Davidster. Vandaag wonen er ca. 100 Joden in Maleisië, voornamelijk immigranten vanuit Rusland. Klaarblijkelijk vinden de islamitische Maleisiërs dat nog 100 teveel …  [beeldbron: AFP/Vicious Babushka]


Bronnen:

♦ naar een artikelMahathir stands by ‘kill millions’ comments, says were taken out of context” van 31 oktober 2020 op de site van The Sydney Morning Herald

♦ naar een artikelOud-premier Maleisië: moslims mogen Fransen doden” van 29 oktober 2020 op de site van De Telegraaf

♦ naar een artikel “Malaysian prime minister defends his right to be anti-Semitic” van 15 augustus 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

4 gedachtes over “Oud-premier van Maleisië roept wereldwijd moslims op ‘om zoveel mogelijk Fransen te vermoorden’

 1. Zoals je weet of niet weet, is de eigenaar van een blog of website verantwoordelijk voor al wat er op verschijnt, inclusief de ‘reacties’ van derden .

  Oproepen tot het willekeurig vermoorden van moslims en of hun families, alsook aanzetten tot geweld en haat, zijn niet toegelaten.

  Er zijn er veel die maar wat graag deze pro-Israëlblog van de kaart willen vegen. Ik ga ze daar geen reden toe geven

  Like

 2. Had hij getwittered dat Moslims zoveel mogelijk Israeli’s moeten doden, dan was zijn post zéker niet verwijderd.

  Oeps, heeft hij dat, samen met zijn vrienden in Iran niet al geregeld verkondigd op Twitter & Facebook?

  Zuckerberg & co liggen er geen nacht wakker van.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.