Het Britse EHRC antisemitisme rapport is er; wees klaar om weer te vechten bij zonsopgang

Plaatje hierboven: “Ik heb Joodse vrienden, dus hoe kan ik dan een antisemiet zijn?“, zei Nazim Ali, de voorzitter van de Islamic Human Rights Commission. Hierboven poseert hij met zijn ‘Joodse vrienden’ van de anti-Zionistische sekte Neturei Karta tijdens de Al Quds Dag parade op 18 juni 2017 in Londen [beeldbron: Jewish News]

Ik ben een tijdje weggebleven van Labour-antisemitisme, want hoewel het EHRC-rapport ‘hangende’ bleef, was er niets dat ik kon doen of zeggen dat een verschil zou maken. Gisteren, 29 oktober 2020 – om 10.00 uur werd het rapport gepubliceerd.

Maandag heb ik in het tribunaal getuigd tegen Nazim Ali. Voor degenen die het niet weten, Nazim Ali is van de Islamitische Mensenrechtencommissie en leidt elk jaar de Hezbollah-vriendelijke, pro-Iraanse Al-Quds-mars. Het tribunaal houdt verband met zijn openbare opmerkingen over ‘zionisten’ die verantwoordelijk zijn voor de tragedie in Grenfell.

Omdat ik momenteel in quarantaine zit, kreeg ik alleen vrijstelling om mijn verklaring af te leggen en kon ik de rest van de hoorzitting niet bijwonen. Van degenen die daar zijn, hoor ik dat Ali vertrouwde op de verdediging van “enkele van mijn beste vrienden zijn Joods (van de Neturei Karta)”.

Deze kwestie van ‘sommige Joden’ die worden gebruikt om een ​​paraplu te bieden voor een jodenhaat, moet worden aangepakt en het feit dat dit in de eerste plaats niet goed werd begrepen, heeft ervoor gezorgd dat de hele Labourpartij gewillig het antisemitische riool in kon lopen.

Joden en zionisme
Bijna elke Jood is een zionist. Enquêtes suggereren dat het aantal rond de 90% schommelt. Het niet-zionistische element van het jodendom is daarom klein. Nog kleiner is de actieve oppositie tegen het zionisme of ‘antizionistisch’.

Antizionisten zijn opgesplitst in twee hoofdgroepen. De marxistische linkerzijde en een marginale sekte in uiterst religieus rechts. Gezien wat we weten, is het waarschijnlijk redelijk om te concluderen dat elk van deze groepen waarschijnlijk ergens tussen 0,5 en 2% van het Jodendom vertegenwoordigen.

Nazim Ali verbergt zijn haat achter een enkele kleine ultraorthodoxe sekte. Ali beweert dat hij niet antisemitisch kan zijn omdat hij een paar ultra-religieuze joden heeft gevonden die zich hebben opgebouwd rond oppositie tegen het zionisme. Het is verbazingwekkend dat dit duidelijk onjuiste argument in sommige kringen daadwerkelijk heeft gewerkt.

Hardlinks gebruiken Joodse stem voor arbeid op dezelfde manier. Holocaustontkenners, Rothschild-complottheoretici en blanke supremacisten suggereren allemaal dat ze niet antisemitisch kunnen zijn, omdat marginale groepen die met ‘Jewish Network’-spandoeken zwaaien hun hand vasthouden tijdens evenementen.

Deze strategie werkt in de mainstream binnen verkooppunten zoals de BBC, Sky News en the Guardian. Het zou niet moeten. Het gebruik van marginale Joden met verschillende overtuigingen om andere Joden aan te vallen, is nog steeds een vorm van religieuze vervolging.

Zionisme is een fundamenteel onderdeel van onze joodse identiteit. Dit geldt voor meer dan 90% van de joden. We hebben het recht om te eisen dat deze discriminatie stopt.

Het regent op de EHRC-parade
Ik wil het niet laten regenen op de parade, maar ik vier de publicatie van het EHRC-rapport niet. Het is waar dat dit rapport een historisch verslag geeft van het falen van de Labour-partij om Joodse leden te beschermen en laat zien hoe snel een beweging besmet kan raken met antisemitisme.

Ja, het is belangrijk en welkom. Maar degenen die denken dat dit het einde van de strijd is, vergissen zich ernstig. De socialitische Labour partij werd niet in het antisemitische riool gesleept. Het ging gewillig. Ze verbannen de ketters, namen de wapens op om de duivel (zionisten) te bevechten, hielden hun valse messias in de lucht – en zongen vreugdevol zijn naam.

De belangrijkste discipelen ontvingen staande ovaties, waar ze ook gingen. We kunnen niet weten hoeveel schade er is aangericht, noch hoe lang het zal duren om het ongedaan te maken. Terwijl ik dit schrijf, stevent de Labour-partij af op een open burgeroorlog. De vakbonden zijn bijna een verenigd front tegen ons.

De antisemitische broedplaatsen binnen de universiteiten zijn voor ons een buitenaards terrein en worden beschermd door de ‘Iron Dome’ van academische vrijheid. ‘Jezza’s leger’ had ook hun joodse paraplu. ‘Joodse stem voor arbeid’. Deze marginale joodse marxisten kregen meerdere platforms, werden verwelkomd in de CLP’s en werden gebruikt als dekmantel om de British Jewish Mainstream aan te vallen.

Gisteren, zelfs nadat het EHRC-rapport uitkwam, heeft de BBC ze allemaal uitgerold. Hier is geen excuus voor. Het EHRC-rapport bewijst dat ‘op zijn best’ deze joodse franje bedriegelijk zijn en nergens op slaan. In het ergste geval ondermijnen ze opzettelijk de strijd tegen anti-joods racisme. Dit is nu een historisch record.

Hoe kan de BBC rechtvaardigen dat ze ze nog steeds hebben? Omdat de oorlog nog lang niet voorbij is. In feite is het misschien nog maar net begonnen


Bronnen:

♦ naar een (ingekort) artikel van David CollierYes, the EHRC is out – be ready to fight again at dawn” van 30 oktober 2020 op de site van Beyond the Great Divide

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Corbyn suspended from Labour after report finds the British party committed ‘unlawful harassment’ against Jews” van 29 oktober 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Lee Harpin “Revealed: Charity leader Nazim Ali who blamed fire tragedy on “Zionists”; Islamic Human Rights Commission’s Nazim Ali blames “Zionists” for Grenfell fire tragedy” van 19 juni 2017 op de site van The Jewish Chronicle

♦ naar een artikelAl-Quds Day organiser sells Israeli products” van 5 maart 2019 op de site van The Jewish News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.