Vrouwelijke IDF gevechtssoldaten kunnen voor het ​​eerst tegenover Hezbollah komen te staan

Plaatje hierboven: Vrouwelijke soldaten van het Israëlische Leger (IDF aka de Tsahal], commando’s en sluipschutters van het door Palestijnse terroristen zo gevreesde Carakal Bataljon, hier op training in de Negev woestijn, Zuid-Israël [beeldbron]

Vrouwelijke gevechtssoldaten zullen frontlinie gevechtssoldaten zijn, opgeroepen om de grenzen over te steken en voor het eerst tegen Hezbollah in Libanon te vechten, meldde Kan News.

Tien vrouwelijke soldaten van het inlichtingenkorps van de IDF zullen een drone-operatieteam vormen binnen het voorheen volledig mannelijke veldbataljon dat aan de noordgrens van Israël was gestationeerd.

De eenheid zal naar verwachting de komende weken volledig operationeel worden. Gevechtssoldaten zijn onderverdeeld in gevechtssoldaten in de frontlinie en gevechtssoldaten met de divisie op basis van wie het vijandelijk gebied binnengaat voor operationele activiteit.

Frontlinie gevechtssoldaten ontvangen salarisbonussen en andere prikkels voor hun dienst in deze eenheden. Vrouwelijke gevechtssoldaten zijn historisch gezien niet toegestaan ​​in eenheden die de grenzen van Israël overschrijden en zijn dus niet in staat geweest om frontlinie gevechtsrollen te vervullen.

Plaatje hierboven: Het door Palestijnse terroristen zo gevreesde Carakal Bataljon, de elite eenheid van het Israëlische leger, dat voornamelijk uit vrouwelijke commando’s bestaat, werd zo genoemd naar de beroemde Israëlische wilde Carakal woestijnkat herkenbaar aan de typische spitse oren. Letterlijk geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken …

In augustus vormde de IDF een commissie om te overwegen vrouwen toe te staan ​​in alle gevechtsposities te dienen als reactie op een recente petitie aan het Hooggerechtshof waarin het werd gevraagd het leger te dwingen vrouwen toe te staan ​​uit te proberen voor eenheden die momenteel alleen open zijn voor mannen.

Vrouwen mogen nog steeds niet dienen in infanteriebrigades, gepantserde brigades, onderzeeërs en bepaalde elite-verkenningseenheden, zoals Sayeret Matkal en de Shayetet 13 van de marine.

Sommige gemengde eenheden scheiden mannelijke en vrouwelijke soldaten en mannelijke soldaten dienen als frontsoldaten, terwijl vrouwelijke soldaten dat niet doen, zoals het geval was met het veldbataljon dat zojuist zijn eerste tien vrouwen heeft aangenomen.

In mei dienden vier tieners, Mika Kliger, Mor Lidani, Gali Nishri en Omer Saria, een verzoekschrift in bij het Hooggerechtshof om de IDF te dwingen alle potentiële rekruten toe te staan ​​uit te proberen voor elite commando-eenheden, ongeacht hun geslacht. Lidani zei destijds:

We vragen niet dat de eisen voor ons worden veranderd. Laten we het gewoon uitproberen, en als we in aanmerking komen, laten we ons dan bij de eenheden aansluiten.

Video hierboven: In deze korte video documentaire van The Daily, gaat de interviewer op zoek naar het door Palestijnse terroristen zo gevreesde Carakal Bataljon, de elite eenheid van het Israëlische leger. Dat bataljon werd zo genoemd naar de beroemde Israëlische wilde Carakal woestijnkat. Hij sprak er met verscheidene soldaten die oefeningen hielden in de Sinaïwoestijn, dichtbij de grens met de Gazastrook. Zoals bekend bestaat het Karakal Bataljon voor het grootste deel uit vrouwen, ongeveer een verhouding van 60/40.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eve Young “Female combat soldiers to cross enemy lines, face Hezbollah in IDF first” van 30 oktober 2020 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.