Zweedse Malmö verbreekt banden met Arabische boekenbeurs omtrent verkoop van antisemitische drek

Plaatje hierboven: Een van de aangeboden boeken op de Arabische boekenbeurs in Malmö is bv deze (uit het arabisch vertaald) “15 mei, Verjaardag van de Nakba – Verkrachting van Palestina en de creatie van de Oppermachtige Zionistische Entiteit” en “(Wij) komen terug” [beeldbron: SWC]

De Zuid-Zweedse stad Malmö maakte bekend dat het de banden verbrak met een jaarlijkse Arabische boekenbeurs die daar plaatsvindt over de verkoop van antisemitische literatuur, meldden lokale nieuwsuitzendingen woensdag.

De boekenbeurs – voor het eerst gelanceerd in 2017 – had een subsidie ​​van $ 20.000 ontvangen van de gemeente en moet nu mogelijk het geld teruggeven. Een woordvoerder van de beurs, Mounira Alshab, zei dat de organisatoren ‘erg verdrietig waren over wat er is gebeurd.’

De culturele directeur van de stad, Pernilla Conde Hellman, vertelde het Simon Wiesenthal Center (SWC) – dat het boekenbeurzen over de hele wereld controleert op antisemitische inhoud – dat de verkoop van antisemitische literatuur niet is toegestaan:

Het is ons bekend geworden dat bezoekers van de website van de boekenbeurs wordt aangeboden antisemitische literatuur te kopen, wat volkomen onaanvaardbaar is. Het druist in tegen alles waar we voor staan ​​en daarom kiezen we ervoor om de samenwerking onmiddellijk te beëindigen, en hopen dat andere bijdragers zoals de Zweedse Nationale Raad voor Cultuur hetzelfde zullen doen.

Shimon Samuels, de directeur internationale zaken van het SWC, verklaarde dat hij ‘tevreden’ was met het resultaat, maar ‘drong er bij de gemeente Malmö op aan te onderzoeken wie oorspronkelijk instemde met deze genereuze steun en passende maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat sponsoring voor enige vorm van haat nooit wordt herhaald. ‘

Een van de antisemitische titels die te koop werden aangeboden, was een Arabische vertaling van ‘The Synagogue of Satan: The Secret History of Jewish World Domination‘ (2007) door de Britse neonazi Andrew Carrington Hitchcock.


Bronnen:

♦ naar een artikelSwedish City of Malmo Cuts Ties With Arab Book Fair Over Sale of Antisemitic Literature” van 28 oktober 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikelBreaking News: Antisemitism at Arab Book Fair in Malmö, Sweden” van 27 oktober 2020 op de site van The Simon Wiesenthal Centre (SWC)

2 gedachtes over “Zweedse Malmö verbreekt banden met Arabische boekenbeurs omtrent verkoop van antisemitische drek

  1. Het über anti semitische Malmö begint het te leren want ook daar zien ze de resultaten van de Zweedse versie van hun ‘welkom & wir schaffen dass politiek.

    Uiteindelijk zal alleen het Koningshuis nog uit échte Zweden bestaan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.