‘Make Israel safe again’; Hij zei het, hij meende het en hij deed het; Trump is the best deal for Israel

Voor de goede orde: Barack Obama
Vier jaar geleden, toen president Obama zijn tweede ambtstermijn afrondde, liet hij de VS zich onthouden van een anti-Israëlische stemming in de VN-Veiligheidsraad (resolutie 2334) – die sprak over illegale ‘joodse nederzettingen’ op de Golanhoogvlakte en in Oost-Jeruzalem, noemde en in de rest van de zogenaamde ‘Westelijke Jordaanoever’ – in plaats van zijn vetorecht te gebruiken, iets wat de VS sinds 1980 niet meer hadden gedaan.

Als een ander afscheidscadeau, enkele uren voordat Trump de ambtseed aflegde. Obama gaf 221 miljoen dollar vrij aan de Palestijnse Autoriteit in weerwil van de leden van de GOP die de fondsen hadden geblokkeerd vanwege stappen die de PA had ondernomen om lid te worden van internationale organisaties.

Voor de goede orde: Donald Trump
Inauguratiedag, 2017 was aangebroken en ‘verandering’ ten goede was onderweg. De nieuwe gekozen president, Donald Trump, was van plan om een ​​heel andere benadering van Israël te kiezen. Trump verhoogde de Amerikaanse militaire hulp aan Israël en bood een wederzijds verdedigingsverdrag aan om de alliantie tussen de twee landen te versterken.

Hij weigerde financiering van terroristen door de ondertekening van de Taylor Force Act, die de hulp aan de Palestijnse Autoriteit stopzette zolang deze een toelage gaf aan Palestijnse terroristen en hun families. Trump stopte de Amerikaanse financiering aan UNWRA en andere VN-agentschappen die werden ontsierd door corruptie. UNWRA heeft Palestijnse terreur aangemoedigd en het is ook bekend dat het heeft samengewerkt met Hamas.

Hij sloot de PLO-missie in Washington D.C. toen de Palestijnen zeiden dat ze Israël zouden aanvallen in het Internationaal Strafhof. Hij probeerde het Iraanse regime onder druk te zetten, niet te sussen door de Iraanse nucleaire deal te verwerpen aka het Gezamenlijk Alomvattend Actieplan, het (JCPOA) dat premier Netanyahu bij verschillende gelegenheden heeft verklaard dat deze “het pad effent naar een atoombom voor Iran.”

Hij was een fervent verdediger van Israël bij de VN en benoemde fervente aanhangers Nikki Haley en vervolgens Kelly Craft tot VN-ambassadeurs. Hij erkende de veiligheidsbehoeften van Israël, de territoriale integriteit en de noodzaak om de agressieve ambities van de Iraanse regimes op afstand te houden door de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogten te erkennen.

Hij erkende ook joodse gemeenschappen in Judea en Samaria als legaal. Hij hielp bij het smeden van betrekkingen tussen Israël en de Golfstaten. Op 6 december 2017 hield Trump zijn campagnebelofte en erkende hij Jeruzalem officieel als de hoofdstad van Israël. Op 14 mei 2018 werd de ambassade verplaatst van Tel Aviv naar Jeruzalem. Sommige landen hebben dit voorbeeld gevolgd. Erkenning van Jeruzalem als de eeuwige hoofdstad van Israël was een gebaar van historische betekenis.

Terwijl tegenstanders in de rij staan ​​om de president te blijven berispen met valse beschuldigingen van antisemitisme, blijft Trump het antisemitisme luidkeels aan de kaak stellen en actief verzetten. Bij één gelegenheid, in het Holocaust Museum op Holocaust Remembrance Day, zei hij:

Als president van de Verenigde Staten zal ik altijd achter het Joodse volk en de staat Israël staan. We zullen antisemitisme op universiteitscampussen, op openbare plaatsen en bedreigingen voor Israël confronteren.

Op 23 september 2019 belegde de president een bijeenkomst bij de Verenigde Naties en sprak hij zich uit tegen vervolging van minderheden over de hele wereld en maakte hij specifiek melding van antisemitische aanvallen.

Als reactie op de opkomst van antisemitische activiteiten op universiteitscampussen, ondertekende Trump een uitvoerend bevel waarin hij dreigde de financiering te schrappen van scholen die de discriminatie van joodse studenten op universiteitscampussen niet beperken.

Hij bestrijdt antisemitisme terwijl zijn tegenstanders zwijgen over de golf van haat van links. Ze zijn medeplichtig terwijl Trump opkomt voor wat juist is.

Trump: Peace in Middle East ‘with no money and no blood’

Voor de goede orde: Joe Biden
Welke houding zou een president Biden aannemen ten opzichte van Israël? Op 6 mei uitte Biden zijn verzet tegen de Taylor Force Act, waarin hij verklaarde dat hij de financiering aan de PA zou hervatten. Diezelfde dag verklaarde hij dat hij de PLO-ambassade in Washington DC zou heropenen.

Hij heeft ook aangegeven geïnteresseerd te zijn in het opnieuw opstarten van de Iraanse nucleaire deal op een moment dat het Iraanse regime onder grote druk staat om zijn nucleaire programma te beëindigen. In hoeverre zal Biden worden beïnvloed door de ‘ploeg’ en de anti-Israëlische leden van uiterst links van de Democratische Partij in congres over zaken die betrekking hebben op Israël?

Terug naar president Trump
Voordat hij werd gekozen, in een vooraf opgenomen verklaring speciaal voor een bijeenkomst van supporters in het King David’s Harp-restaurant op de berg Zion, riep de kandidaat Trump uit: ‘I love Israel’ onder daverend applaus.

Hij vervolgde:

Mijn regering zal zij aan zij staan ​​met het Joodse volk en de leiders van Israël om de bruggen te blijven versterken die niet alleen Joodse Amerikanen en Israël met elkaar verbinden, maar ook alle Amerikanen en Israëliërs … Samen zullen we het opnemen tegen de vijanden zoals Iran was vastbesloten om Israël en uw volk te vernietigen. Samen zullen we Amerika en Israël weer veilig maken.

Hij zei het en hij meende het. Hij hield zijn woord. Trump verdient onze stem.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Larry Domnitch “Trump kept his word. Before being elected, Trump said: “Together we will make America and Israel safe again.” He said it and he meant it” van 28 oktober 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “‘Make Israel safe again’; Hij zei het, hij meende het en hij deed het; Trump is the best deal for Israel

  1. Hopelijk kan hij zijn werk afmaken.

    Dit hangt echter niet van ons af, maar enkel & alleen van de Amerikaanse kiezer.

    Het is daarom grappig te zien hoe Europeese journalisten & experts ons de situatie komen duiden.

    Who cares!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.