Een goede cartoon vertelt meer dan duizend woorden

Plaatje hierboven: Normaliseren van de relaties met Israël in coronatijden. Israëlische nationale veiligheidsadviseur Meir Ben-Shabbat doet elleboog-stoten met een functionaris van de Verenigde Arabische Emiraten, terwijl hij Abu Dhabi verlaat op 1 september 2020 [beeldbron: Nir Elias/Pool via AP]

Om onduidelijke redenen (uit pure Jodenhaat misschien?) kijkt de Westerse wereld en in het bijzonder de lidstaten van de Europese Unie bijzonder argwanend en met een vergrootglas naar de binnenlandse situatie in Israël en zijn beleid ten aanzien van de Palestijnen.

Israël wordt als gevolg van die Europese bemoeizucht systematisch geboycot en gesanctioneerd als er ook maar ergens in Israël tussen de rivier en de zee een Palestijn een appelflauwte krijgt of een verdacht kuchje laat.

Los daarvan kijkt het Europese blok verveeld en ietwat schaapachtig toe naar wat er in China gebeurt en waar de Chinese Communistische Partij (CCP) een waar schrikbewind voert met meer dan een miljoen Oeigoeren en andere moslims die worden vervolgd, opgepakt en opgesloten worden in interneringskampen.

Hier geen sancties voor China, geen boycots, geen Free Gaza Flottieljes, geen veroordelingen en zeker geen VN-Resoluties. Dat soort maatregelen wordt enkel voorbehouden voor Israël.

Helemaal te gek werd het dat China per 1 april 2020 werd benoemd tot lid van een panel van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties, waar het een sleutelrol zal spelen bij het kiezen van de mensenrechtenonderzoekers van de wereldorganisatie.

China krijgt aldus een vrijgeleide om met z’n volk te doen wat het wil. “De vos in het kippenhok zetten” en ook “De kat bij de mel zetten”, heet zoiets. En nu weer alle aandacht voor Israël want daar brandt de lamp!

De wereld heeft kennelijk andere prioriteiten …
de cartoon hieronder vat het perfect samen


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Cartoon of the Day: The world has priorities; This cartoon struck a chord with lots of people on Twitter and some then reposted it on Facebook” van 29 oktober 2020 op de site van Elder of Zyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.