Onrustbarend ‘arbeidsongeval’ gebeurd nabij Nabloes in Samaria, Israël

Arab48 berichtte op woensdag 28 oktober dat het lichaam van een 22-jarige jonge man werd gevonden in de buurt van Qusra, ten zuiden van Nabloes, Samaria. Zijn handen bleken op gewelddadige wijze afgerukt en zijn nog niet teruggevonden.

Lokale bronnen zeiden dat hij is omgekomen bij een explosie van een zelfgemaakte bom en dat een straathond er met zijn handen vandoor is gegaan. Overigens draagt hij wel een mooie shirt met ‘American‘ erop gedrukt [foto hierboven]. Misschien was hij wel een stiekeme Trump-lover?

Politiewoordvoerder kolonel Louay Arzikat verklaarde dat de officier van justitie besloot het lichaam in beslag te nemen en het over te dragen aan het instituut voor forensische geneeskunde om de autopsie uit te voeren om de doodsoorzaak vast te stellen.

Gewoonlijk gebeuren dergelijke arbeidsongevallen in Gaza, omdat terreurgroepen aan explosieven en raketten werken. Het is ongebruikelijk dat dergelijke dingen gebeuren in Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever. Het kan ook zijn dat hij besloot een ‘eenzame wolf’-terrorist te worden, maar toch dient men zich zorgen te maken omtrent het feit dat dit misschien deel uitmaakt van een groter terreurcomplot.

Terloops: ook op woensdagavond verijdelden leden van de Palestijnse douane een poging om 12 ton Israëlisch waspoeder naar het gouvernement Nabloes in Samaria te smokkelen. In haar rapport zei de officier dat de inbeslagname plaatsvond terwijl de smokkelaar probeerde de hoeveelheid op de markt te brengen in strijd met de consumentenbeschermingswet en de wet op handelsagentschappen [lees: boycot van Israëlische producten].

Undercover agenten van de grenspolitie arresteerden op woensdagavond een 17-jarige Palestijnse terrorist uit de Arabische wijk Shuafat, die brandbommen gooide naar een veiligheidscontrolepost. En eerder arresteerde de IDF verschillende terroristen die vorige week betrokken waren bij de IED-aanval op IDF-troepen waarbij twee soldaten gewond raakten. De gezochte terroristen werden gearresteerd tijdens een nachtelijke operatie in de wijk Balata bij Sichem in Samaria.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Work accident! – in the West Bank, which is concerning” van 28 oktober 2020 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikelNablus: Het lichaam van een jonge man met geamputeerde handen werd gevonden” !origineel: نابلس: العُثور على جثة شاب بُترت يداه van 28 oktober 2020 op de site van Arab48

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.