Anti-Covid19-vaccin beweging wordt steeds driester … en antisemitischer

In een nieuw rapport wordt de Britse regering opgeroepen om een ​​’heropleving van het antisemitisme “binnen de snelgroeiende anti-vaccinatiebeweging dringend aan te pakken.”

Het document waarschuwde ook dat het drieledige systeem van coronaviruscontroles in het VK betekent dat “de noodzaak om antisemitische en anti-vaccinatietheorieën aan te pakken acuter zal worden.”

Het voorspelt dat zelfs nadat een vaccin voor Covid-19 is opgedoken,”‘het essentieel zal zijn om snel de complottheorieën en verkeerde informatie van de anti-vaxxers aan de kant te zetten.”

De studie, die deze week naar alle regeringsdepartementen is gestuurd, waarschuwt: “Het is daarom van het grootste belang om het niveau van antisemitisme onder de anti-vaxxer-beweging aan het licht brengen.”

Anti-vaxxer-beweging
Het is alarmerend dat uit de analyse van het document van 27 vooraanstaande anti-vaxxer-netwerken die actief zijn op Facebook en Twitter bleek dat in 79 procent van hen antisemitische inhoud aanwezig was.

Dit omvatte het sociale medianetwerk dat is opgezet om de leidende activist die de ‘Covid-19 hoax’ -theorie promoot, Piers Corbyn – de broer van de voormalige leider van de Labour Party – te steunen.

De Britse regering mag niet zelfgenoegzaam zijn over de mate van verkeerde informatie op sociale media en de infiltratie ervan in lokale gemeenschappen. De regering moet de groei van complottheorieën tijdens de pandemie dringend aanpakken, wil het publiek vertrouwen en vertrouwen houden in de richtlijnen en aanbevelingen voor de volksgezondheid. Aangezien tijdelijke beperkingen van individuele vrijheden naar verwachting zullen worden verlengd of uitgebreid nu het Verenigd Koninkrijk een drieledig systeem van coronaviruscontroles betreedt, zal de noodzaak om antisemitische en antivaccinatiecomplattheorieën aan te pakken acuter worden. Voor velen die zich zorgen maken over maatregelen op het gebied van de volksgezondheid, bieden Facebook-groepen die complottheorieën promoten gemakkelijke antwoorden voor gebruikers die zekerheid wensen’

De studie – voorbereid voor de regering door Lord John Mann, de onafhankelijke adviseur voor antisemitisme, en dr.Lewis Arthurton, een expert in moleculaire celbiologie in gezondheid en ziekte, merkte op hoe landelijke lockdowns mensen steeds angstiger en vatbaarder hadden gemaakt voor samenzweringstheorieën over de coronapandemie.

Onderzoeker Dr. Arthurton zei tegen het JC:

Ik was echt geschokt toen ik zag hoe vaak antisemitisme de kop opstak als groepen over vaccins spraken. Ik verwachtte een paar voorbeelden, maar niet zozeer op zoveel verschillende platforms. De kern van veel van deze theorieën was de suggestie dat Joden het coronavirus hebben veroorzaakt en dat Joden achter de schermen samenspannen om banken en landen te destabiliseren door de verspreiding van het virus.

Het document beschrijft de ‘diepgewortelde geschiedenis’ van de associatie tussen infectieziekten en antisemitisme, die teruggaat tot het midden van de 14e eeuw, toen Joden in heel Europa de schuld kregen van de verspreiding van de builenpest. Het voegt eraan toe dat deze gevoelens terugkwamen in de nazi-propaganda, “misschien wel het meest bekend in de film Der Ewige Jude (De Eeuwige Jood), waarin Joden werden afgebeeld als ratten die infecties over Europa verspreidden.

Het bevestigt dat deze zelfde stijlfiguren tegenwoordig regelmatig door antisemieten worden verspreid met de opkomst van de zogenaamde ‘Plandemische’ en ‘Nieuwe Wereldorde’ samenzweringstheorieën. Beide theorieën plaatsen Joden in het centrum van de schuld van Covid-19 – en suggereren zelfs dat de dreiging van het virus een ‘hoax’ of ‘gepland’ is door een wereldwijde elite van prominente Joden, waaronder George Soros en de Rothschilds.

“De meeste mensen zijn wanhopig op zoek naar een veilig en effectief vaccin voor Covid-19, net als regeringen over de hele wereld”, stelt het document. “Zodra er een vaccin beschikbaar komt, zal het essentieel zijn om snel de complottheorieën en verkeerde informatie van de anti-vaxxers aan de kant te schuiven.“

Het aan het licht brengen van hun banden met antisemitisme en eeuwenoude complottheorieën kan alleen maar bijdragen aan de volksgezondheidsboodschap, maar daarbij moeten de overheid en maatschappelijke organisaties ook de heropleving van antisemitisme bestrijden dat, zoals dit rapport aantoont, aanwezig is in 79 procent van de -vaxxer-netwerken.

De pogingen om ‘de ander’ de schuld te geven van de economische en gezondheidsproblemen van Covid-19, zullen onvermijdelijk een toename van antisemitisme betekenen, precies op het moment dat naties het meest verenigd moeten zijn. Het onthullen van het niveau van antisemitisme onder de anti-vaxxer-beweging is daarom van het grootste belang.

Mede-oprichter van Microsoft, Bill Gates, wordt door anti-vaxxers herhaaldelijk ten onrechte een ‘Joodse aristocraat’ genoemd, merkt het rapport op. “Hoewel Gates niet Joods is, geloven veel posten dat hij dat wel is, verwijzend naar Gates als een ‘Joodse aristocraat’, stelt het. “Andere gebruikers suggereren vaak dat Gates wordt betaald door Joodse‘ poppenspelers”, door links te delen naar video’s en websites die bewijzen beloven van zijn vermeende connecties met de ‘Nieuwe Wereldorde’.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Aaron Reich “Antisemitism rising in anti-vaxxer movement, UK study finds” van 22 oktober 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Lee Harpin “New report warns that 79% of anti-vaccination networks host Jew-hate” van 21 oktober 2020 op de site van The Jewish Chronicle (JC)

3 gedachtes over “Anti-Covid19-vaccin beweging wordt steeds driester … en antisemitischer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.