Wereldorganisatie van Islam (OIC) pleit voor andere aanpak van Arabisch-Israëlisch conflict

De Saoedische politicus Yousef Al-Othaimeen,  zei in een interview op 18 oktober 2020 op Sky News Arabia (VAE) dat mensen, om een ​​oplossing voor de Palestijnse kwestie te bereiken ‘buiten de doos’ moeten denken.

♦ Al-Othaimeen is sinds november 2016 de secretaris-generaal van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC). De OIC, die werd opgericht in 1969,  vertegenwoordigt 57 moslimlanden met een gezamenlijke bevolking van meer dan 1,8 miljard mensen in 2015, waarvan 53 landen een moslimmeerderheid hebben. De OIC heeft tevens permanente delegaties bij de Verenigde Naties en de Europese Unie.

Al-Othaimeen zei dat oorlog het probleem niet heeft opgelost, dus misschien moeten de Palestijnen verschillende manieren proberen om tot een tweestatenoplossing te komen. Hij vroeg wat het punt is om erop te staan ​​dat het boycotten van Israël de enige haalbare manier van handelen is.

Yousef Al-Othaimeen op 18 oktober 2020 op Sky News Arabia (UAE):

Men moet buiten de kaders denken op zoek naar vrede. Ik denk niet dat een redelijk persoon – Palestijns, Arabier of moslim – elk initiatief zou weigeren om de [Palestijnse] zaak op enigerlei wijze op te lossen. De [Palestijnse] zaak is al 70 jaar aan de gang. We hebben oorlogen gevoerd, we hebben geprobeerd Israël in zee te werpen en we hebben veel andere dingen geprobeerd.

[..]

Deze nieuwe generatie van onze Palestijnse broeders zou een aantal ideeën moeten proberen die kunnen leiden tot de oplossing van dit probleem, dat belangrijk is voor ons allemaal en voor de islamitische wereld, maar op nieuwe manieren. We moeten proberen wat nog niet is geprobeerd, om een ​​tweestatenoplossing tot stand te brengen, waarin Oost-Jeruzalem de hoofdstad zal zijn van die pasgeboren staat.

[..]

Gisteren zag ik een persconferentie over Sky News met drie belangrijke ministers uit Irak, Egypte en Jordanië … Ze benadrukten dit alle drie. De uitdaging is om dat doel te bereiken. Wat heeft het voor zin om erop te staan ​​dat er maar één manier is – de weg van boycot en wegblijven? Er kunnen manieren zijn die niet traditioneel zijn en nog niet zijn uitgeprobeerd.

Sec.-Gen. of the Organization of Islamic Cooperation:
“The Palestinians Need to Think Outside the Box”


Bronnen:

♦ naar een artikelSec.-Gen. Of The Organization Of Islamic Cooperation Yousef Al-Othaimeen: The Palestinians Need To Think Outside The Box, Try Different Ways To Achieve Peace With Israel, Two-State Solution” van 18 oktober 2020 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.