PLO-leider Saeb Erekat, aka Doctor Terror, wordt thans verpleegd door Joodse dokters in Israël

De secretaris-generaal van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), Saeb Erekat, alias Doctor Terror, die onlangs werd geveld door het COVID-19 coronavirus, vecht thans voor zijn leven in de afdeling intenstieve zorgen in het Israëlische Hadassah Hospitaal van Jeruzalem waar hij de best mogelijke professionele zorg krijgt van … Israëlische dokters.

Zijn Joodse vijanden die Erekat decennialang een gruwelijke dood toewenste, doen er thans alles aan om dit Palestijnse opperhoofd van terreur en geweld het leven te redden. Want, zo luidt het toch … “wie een leven redt, redt een heel volk“? Hopen die Israëlische dokters werkelijk het Palestijnse volk te redden door de Doctor Terror himselves te helpen overleven?

Bijna drie decennia lang prees de PLO-hoofdonderhandelaar Saeb Erekat zichzelf als een man van vrede. In zijn rol als Mister Peace reisde Erekat de wereld rond om de moedwillige blinden lief te praten met de illusie van Palestijnse gematigdheid, flexibiliteit en dorst naar vrede.

Maar thuis, in het Arabisch, liet Erekat, in zijn dominante rol als Doctor of Terror, zijn ware gevoelens duidelijk horen. Steun voor terroristen, het witwassen van terreurorganisaties en terreur, dreigingen met geweld, het herschrijven van de geschiedenis en het bestendigen van boosaardige kwakkels tegen Israël, zijn slechts enkele van de opvattingen en acties die Erekat omarmt en uitvoert.

Hoewel Palestinian Media Watch vaak de uitspraken van Erekat heeft onthuld, is het volgende een speciale compilatie gericht op een aantal verschillende thema’s die het ware gezicht van Saeb Erekat tonen.

Steun voor terreur en terroristen
De basis van Erekats terreurondersteuning is zijn overtuiging dat Palestijnse terreurorganisaties en Palestijnse terroristen, inclusief massamoordenaars, in feite helemaal geen terroristen zijn, maar eerder ‘strijders voor vrijheid’.

Volgens Erekat zijn internationaal aangewezen Palestijnse terreurorganisaties die verantwoordelijk zijn voor de moord op honderden Israëli’s en andere onschuldige mensen – zoals Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina en anderen – geen terreurorganisaties en het is ook verboden om hun zelfmoordacties te omschrijven als terreur.

Toen de EU haar financiële steun aan Palestijnse niet-gouvernementele organisaties durfde af te stemmen op de ondertekening van een toezegging dat er geen EU-gelden zouden worden gesluisd naar door de EU aangewezen terreurorganisaties, maakte Erekat zijn fundamentele bezwaren duidelijk:

De strijd van het Palestijnse volk is bedoeld om vrijheid, onafhankelijkheid en het einde van de bezetting, schikking, collectieve straffen en oorlogsmisdaden, en het is voor iedereen en elke partij die vertrouwt op het internationaal recht en de internationale organen verboden om deze strijd als terreur te omschrijven. [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida, 9 januari 2020]

Bij het verwijzen naar Hamas heeft Erekat duidelijk gemaakt:

Ik zeg tegen iedereen namens president Mahmoud Abbas en het Uitvoerend Comité van [PLO] dat Hamas een Palestijnse beweging, die nooit een terroristische beweging was en nooit zal zijn. [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida, 6 april 2014]

Nadat de VN een motie had verworpen om de terreurorganisatie Hamas te veroordelen voor het afvuren van raketten op Israël en het aanzetten tot geweld, en het eisen dat het en andere terroristische groeperingen zoals de Islamitische Jihad hun terreuractiviteiten zouden stoppen, waaronder het gebruik van brandbommen vanuit de lucht, benadrukte Erekat nogmaals dat Hamas geen terreurorganisatie is en verklaarde het besluit om de motie te verwerpen een overwinning van de Palestijnse eenheid:

PLO-secretaris van het Uitvoerend Comité Saeb Erekat benadrukte dat [PA] president Mahmoud Abbas, het Uitvoerend Comité van de PLO, het Centraal Comité van de Fatah-beweging en de Palestijnse [PA] regering van nationale eenheid een overwinning toegekend aan de Palestijnse eenheid en plaatsten de hoogste Palestijnse belangen boven alle andere overwegingen. Dit was toen ze zich verzetten tegen de onrechtvaardige Amerikaans-Israëlische pogingen om de Hamas-beweging als een terroristische beweging te beschouwen … [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida, 8 december 2018]

Het voorstel werd aangrijpend gestemd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA) op 6 december 2018. Hoewel het een meerderheid van de stemmen kreeg, haalde het voorstel geen tweederde meerderheid, nodig om te worden geratificeerd.

Op basis van zijn fundamentele afwijzing van de bewering dat massamoordenaars van Israëlische burgers terroristen zijn, heeft Erekat verklaard dat hij de daden van terroristische gevangenen beschouwt als “heldendaden”, en dat de Palestijnen “hun hoofd buigen in bewondering en eer voor de opofferingen van gevangenen, voor hun heldendaden”:

Onze dappere gevangenen, die hun vrijheid gaven en opofferden voor Palestina en zijn vrijheid, zijn onze hulp, steun en voortdurende activiteit waardig om hen vrij te laten en een einde te maken aan hun lijden. De zaak van de gevangenen is een nationale en centrale zaak, en we buigen onze hoofden in bewondering en eer voor de offers van de gevangenen, voor hun heldendaden en voor hun voortdurende strijd tegen de bezetting. [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida, 19 oktober 2016]

In een feest om het vasten van de Ramadan voor families van terroristische gevangenen te doorbreken, en in het schandelijke stilzwijgen van de speciale coördinator van de VN-secretaris-generaal voor het vredesproces in het Midden-Oosten, Nickolay Mladenov verklaarde Erekat:

We werken eraan om een ​​einde te maken aan de bezetting, om de soevereiniteit van de staat Palestina, waarvan de hoofdstad Jeruzalem is, te realiseren en om alle gevangenen onvoorwaardelijk vrij te laten, aangezien ze strijders zijn voor vrijheid. [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida, 16 juni 2017]

Als onderdeel van zijn witwassen en rechtvaardigen van de Palestijnse terreur, beweerde Erekat in een toespraak tot de VN dat terreurdaden een recht zijn van de Palestijnen en dat terreurorganisaties Zijn een integraal onderdeel van de Palestijnse strijd:

Het Palestijnse volk past zijn wettelijke recht toe om zich te verdedigen tegen de oorlogsmisdaden die de bezettingsautoriteit Israël daartegen pleegt door middel van een bezetting die al vijf decennia voortduurt … [de Hamas-beweging] is een onafscheidelijk onderdeel van het Palestijnse volk en zijn strijd tegen de bezetting. [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida, 30 juni 2017]

Voor wie van Erekat’s uitspraken maar niet genoeg kan krijgen vindt er hier nog een paar dozijn meer ….

Conclusie
De gemeenschappelijke thema’s van alle uitspraken van Erekat zijn duidelijk. Voor Erekat zijn in de strijd om Israël te vernietigen alle Palestijnse middelen en methoden legitiem. In de wereld van Erekat hebben Palestijnen een inherent recht om Israëli’s te vermoorden en zijn voor hem internationaal opgelijste moorddadige terreurgroepen zijn legitieme partners.

Massamoordenaars zijn voor hem helden en hun vrijlating uit de gevangenis is een ondubbelzinnige voorwaarde voor vrede. Elke actie van soevereine landen om hun eigen wetten toe te passen of hun belangen in overweging te nemen, stuit op dreiging van geweld en voorspellingen van de dag des oordeels.

Geschiedenis en waarheid zijn slechts klei in de handen van Erekat om te kneden en opnieuw vorm te geven volgens zijn behoeften en doeleinden. Het is Erekats benadering en overtuiging dat Palestijnse propaganda de wereld vorm kan geven die de afgelopen drie decennia het echte obstakel voor vrede is geweest.

De dag dat Erekat en degenen die zijn zoals hij, zouden stoppen met het vergiftigen van de put, zou Israëlisch-Palestijnse vrede een mogelijkheid worden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch “Saeb Erekat in his own words” van 25 oktober 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikel van David Horovitz “Treating Saeb Erekat; The PLO’s secretary general is on life support… in an Israeli hospital” van 21 oktober 2020 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “PLO-leider Saeb Erekat, aka Doctor Terror, wordt thans verpleegd door Joodse dokters in Israël

  1. Als ik een jood zou zijn dan zou ik die Erekat zelfs in zijn ziekenhuisbed de *…* . Krankzinnig dat Israël zo’n varken verpleegd Hij neemt het bed van een jood in beslag, doodzonde.

    Like

  2. Joden die niet weten wat goed voor hen is.

    Een eeuwenlang probleem, prima uitgebuit door Jodenhaters die cum laude zijn afgestudeert op dit fenomeen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.