Palestijnen tegen vrede verspreiden complottheorieën en dreigen met terreur

Veel Arabieren krijgen genoeg van het moslimfundamentalisme, dat in veel van hun landen voor ontzettend veel terreur, doden en burgeroorlogen heeft gezorgd.

Het is dan ook begrijpelijk dat recent Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten vrede met Israël hebben gesloten. De verwachting is dat andere Arabische landen binnenkort zullen volgen. Zij distantiëren zich daarmee van de twee Palestijnse regeringen: Hamas in de Gazastrook en Fatah op de Westbank.

Want die blijven tot geweld en terreur oproepen. Daarnaast hebben de Palestijnen met de miljarden euro’s die zij hebben gekregen – ook van de Golfstaten – weinig zinnigs gedaan. De grens van de Arabisch/islamitische solidariteit is na 70 jaar bereikt. Dit is een gigantische omwenteling in het Midden-Oosten. Alleen de moslimfundamentalistische landen Iran en Turkije wijzen de vredesverdragen af.

Hoe reageren de Palestijnen hierop? Op karakteristieke wijze: met het dreigen met meer terreur en het verspreiden van complottheorieën. Dat is wat de Palestijnen via hun media te horen krijgen van hun leiders. Niet alleen van het moslimfundamentalistische Hamas. Dezelfde boodschap komt van Fatah, dat de Westbank bestuurt en zogenaamd ‘gematigd’ is.

Hierbij twee filmpjes met recente voorbeelden.

In het eerste filmpje topman Jibril Rajoub van Fatah, Al-Mayadeen televisie (Libanon), 7 oktober 2020. Daarin zegt hij dat Fatah bereid is om op te trekken met Hamas voor meer terreur tegen Israël. Daarbij zullen de Palestijnen “hun kinderen opofferen”:

De eerste kwestie is het creëren van een gekozen leiderschap binnen het bezette thuisland. Dit omdat we afstevenen op een escalatie van het verzet [Palestijnse codewoord voor terreur]. Wij in de Fatah-beweging, wat betreft de strijd, het verzet [terreur] en de confrontatie – we staan ervoor open. We zijn bereid om niet alleen de laatste op te offeren. We zullen onze kinderen opofferen. We presenteren u onze strategische benadering zoals wij die in Fatah zien, met de beginselen die wij overeen zijn gekomen met onze broeders van Hamas.”

In het tweede filmpje Osama Al-Qawasmi, officieel woordvoerder van Fatah en lid van de Revolutionaire Raad van Fatah, op de officiële Palestijnse televisie, 23 september 2020. Hij is zeer haatzaaiend. Hij komt eerst met de complottheorie dat Israël eigenlijk de Arabische landen ten gronde wil richten.

Vervolgens komt hij met alweer een nieuwe complottheorie – waarvan de Palestijnen er al zoveel gelanceerd hebben. Hij zegt te vrezen dat:

Ik zeg tegen alle Arabische leiders, tegen degenen die genormaliseerd hebben en tegen degenen die denken en dromen dat zij kunnen normaliseren: ‘Als je denkt dat je door normalisatie met Israël gered kunt worden, hallucineer je. Wie haalt de vos in huis? Israël wil geen succes van Saoedi-Arabië, de Emiraten, Bahrein of welk land dan ook in de regio. Het is geïnteresseerd in het verdelen van de regio. Het is geïnteresseerd in de vernietiging van Irak en in de vernietiging van Syrië. Zij bereiden de vernietiging van alle Golfstaten voor.’ Vandaag prijzen die Israël – sjeiks die helaas zijn veranderd en hypocrieten zijn geworden – en zeggen zij dat Israël een land van vrede is. Ik vrees dat de Verenigde Staten en het Witte Huis jullie zullen vragen om de Hadith [uitspraken van Mohammed] en de verzen van de Koran die verband houden met de Al-Aqsa-moskee en Jeruzalem te schrappen.

Natuurlijk is dat een idiote beschuldiging. Het Witte Huis zal niet om aanpassing van de Koran vragen. Maar het is tevens tragikomisch. Zulke passages kunnen niet geschrapt worden uit de Koran, want die staan er niet in. Deze woordvoerder kent de Koran blijkbaar niet.

In de Koran staat over Israël alleen dat God dat land aan de Joden heeft gegeven! Jeruzalem wordt er niet eens in genoemd. Jeruzalem en het hele Middellandse Zee gebied werden pas door de moslims veroverd na de dood van de schrijver van de Koran, Mohammed (in het jaar 632). Het duurde nog circa 70 jaar voor de moskee werd gebouwd.

Deze filmpjes zijn geen incidenten, dit soort oproepen tot haat en terreur en vol leugens zijn dagelijks te vinden in de Palestijnse media. Zo wordt het niet snel vrede tussen Israël en de Palestijnen.

Ook de Arabische broeders van de Palestijnen zien dat nu in en gaan voor hun eigen belang. Uit opiniepeilingen blijkt een politieke aardverschuiving. Bijna 80% van de Saoedisch bevolking wil ook normale betrekkingen met Israël! Zij willen de Palestijnse leiding laten vallen, omdat zij genoeg hebben van hun eeuwige gebedel om geld, hun afwijzen van vrede en hun promotie van terreur.


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestijnen tegen vrede; Palestijnen reageren op karakteristieke wijze: verspreiden van complottheorieën en dreigen met terreur” van 22 oktober 2020 op de site van Likoed.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.