Als een Palestijn in Palestijnse gevangenis sterft of er wordt gefolterd is dat nooit nieuws

Palestijnen maken altijd veel kabaal wanneer een gevangene sterft in de Israëlische gevangenis, waarbij ze Israël routinematig beschuldigen van foltering en verwaarlozing, en veel ngo’s ergeren zich blauw over de vermeende vreselijke omstandigheden in Israëlische gevangenissen.

Echter niemand heeft het over de doden in Palestijnse gevangenissen.

De gouverneur van Tulkarm, Issam Abu Bakr, kondigde vandaag bij zonsopgang de dood van een gevangene aan in het Preventive Security-detentiecentrum in Tulkarm en legde uit dat uit het vooronderzoek bleek dat de doodsoorzaak “subjectief” was. Zijn naam of leeftijd wordt niet bekendgemaakt.

Dit gebeurt wel meer. Volgens het PCHR-jaarverslag “Crimes of Torture in Palestinian Prisons and Detention Centers” stierven tussen juni 2014 en juni 2015 vijf gevangenen in Palestijnse hechtenis. Geen haan die daar naar kraait. En dit telt niet eens voor de doden die vallen bij arrestaties.

No Jews – No News
Ja, er wordt gemarteld in Palestijnse gevangenissen. Elke vijf of tien jaar zal een ngo er een rapport over schrijven en het wordt begraven tussen de honderden anti-Israëlische rapporten die worden gepubliceerd.

Zelfs de Palestijnse ngo Addameer – om maar een voorbeeld te noemen – die zich ontfermd over de Palestijnse gevangen in Israëlische gevangenschap, geeft geen krimp als er Palestijnen in Palestijnse gevangenissen sterven. Raar maar waar.

En zeg nu zelf, als Palestijnse levens er werkelijk toe zouden doen, dan zou er in de Palestijnse gevangenis een even grote stank heersen over het aantal doden als in de Israëlische gevangenis. Maar zelfs voor Palestijnen doet hun leven er niet toe – tenzij ze de Joden de schuld ervoor kunnen geven.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “A man died in Palestinian prison. It happens every couple of months. No one talks about it” van 25 oktober 2020 op de site van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.