Ivanka Trump bidt aan het graf van Rabbi Schneerson en The Donald bedankt rabbijnen

Ivanka Trump bezocht het graf van rabbijn Menachem Mendel Schneerson (1902-1994), een befaamde geleerde en leider van de chassidische Chabad-Lubavitcher beweging, nu een verkiezing nadert die haar vader uit het presidentschap zou kunnen zetten of hem nog vier jaar zou kunnen geven.

Een smartphonevideo die op sociale media werd gepost, legde de dochter van president Donald Trump vast die donderdagavond gemaskeerd tevoorschijn kwam uit de ‘ohel’, een bescheiden gebouw in Queens waar Schneerson begraven ligt bij zijn schoonvader [beeldbron: TOI/JTA].

De structuur grenst aan een begraafplaats. Trump had zojuist zijn tweede debat met Joe Biden, de democratische kandidaat, in Tennessee afgerond. Ivanka Trump bad voor de herverkiezing van haar vader, volgens Yeshiva World News, die geen toeschrijving voor de claim gaf.

In 2016 bezochten zij en haar man, Jared Kushner, de ohel om te bidden voor de verkiezing van haar vader. Ivanka Trump en Kushner zijn orthodoxe joden. Bidden naast het graf van Schneerson, die in 1994 stierf, wordt door veel Joden als bijzonder krachtig beschouwd.

Bedankt rabbijnen!
Uit een recente peiling van Ami Magazine, dat een grotendeels orthodox lezerspubliek bedient, bleek dat 83% van de orthodoxe respondenten van plan is om bij de komende verkiezingen op Trump te stemmen, terwijl slechts 13% van plan is op Biden te stemmen.

Een fan-account voor Heshy Tischler, een leider van de protesten, promootte een van de pro-Trump-bijeenkomsten op Twitter:

‘BREAKING’, twitterde Mishpacha, een tijdschrift voor orthodoxe joden, zaterdagavond over een brief die was ondertekend door 13 vooraanstaande orthodoxe rabbijnen, waarin ze steun betuigen aan president Donald Trump, dagen voor de presidentsverkiezingen. Mishpacha verduidelijkte de oorsprong van de brief in een tweet.

Rabbi Moshe Margaretten, een pleitbezorger voor hervorming van het strafrecht die Trump vorig jaar uitnodigde om een ​​menora aan te steken tijdens een ceremonie in het Witte Huis:

Het was een eer om in juni aan deze ongekende brief te werken met dank aan @realDonaldTrump voor de aankondiging dat religie essentieel is – dat is het zeker! We hebben maanden gewerkt om handtekeningen te verzamelen (we wilden er nog meer verzamelen) en het werd onlangs aan de president bezorgd.

Trump – die vaak berichten op Twitter deelt waarin hij wordt geprezen – heeft Margaretten’s post geretweet. ‘Bedankt rabbijnen!’ Hij schreef zondagmiddag.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ron Kampeas “Ivanka Trump visits the tomb of the Lubavitcher Rebbe as election nears” en een artikel van Shira Hanau “Several pro-Trump rallies planned in Orthodox Jewish communities, including one featuring a Trump aide” van 23 oktober 2020 en een artikel van Philissa Cramer “‘Thank you Rabbis,’ Trump tweets about a rereleased letter of support from 13 Orthodox leaders” van 25 oktober 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.