Palestijnse ambassadeur in Parijs: ‘Na 100 jaar verzet tegen Israël zullen we nog eens 100 jaar doorgaan’

De Libanese journalist Nadim Koteich dreef in een verklaring de spot met de Palestijnse ambassadeur in Frankrijk, Salman El Herfi, in een show van 14 oktober 2020 op Sky News Arabia (VAE).

De ambassadeur had gezegd dat het Palestijnse verzet al 100 jaar duurt en dat het nog 100 jaar zal duren. Hij zei dat het de ambassadeur vrij staat om nog eens 100 jaar verzet te beloven, omdat hij niet echt in Palestina hoeft te wonen.

Koteich voegde eraan toe dat de Palestijnen de kans kregen om een ​​welvarende staat in Gaza te vestigen, nadat Israël zich in 2005 uit de strook had teruggetrokken, maar ze deze hebben vernietigd.

Koteich zei dat de VAE erin is geslaagd om strijdende stammen en chiefdoms in een welvarende unie te veranderen, terwijl de Palestijnen precies het tegenovergestelde hebben gedaan door strijdende partijen op facties te creëren.

Nadim Koteich:

Mahmoud Abbas’ ambassadeur [in Frankrijk, Salman El-Herfi] zei: ‘Ons verzet duurt al een eeuw en we zijn bereid ons verzet voort te zetten voor 100 jaar meer.’  Hij woont in Parijs en al zijn kinderen werken voor de ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Jij idioot! Jij idioot! Daar komt het hele conflict op neer.

Al 100 jaar ga je van de ene nederlaag naar de andere, en van een dwaze gok naar een nog dwazer. Nu zegt iemand je: stop, haal diep adem en denk op een andere manier over de dingen na. U herwon Gaza in 2005. Wat deed u ermee? Je hebt de bevrijding onmiddellijk en automatisch omgezet in een burgeroorlog. U hebt het tweestatenplan omgezet in de volgende twee staten: één in Gaza en één op de Westelijke Jordaanoever. Je hebt een overeenkomst getekend die je op het goede spoor zette naar een staat. U had een luchthaven in Gaza waar wereldleiders landden.

Plaatje hierboven: Hierboven een plaatje van de verwoeste Internationale Luchthaven van Gaza aka de ‘Yasser Arafat International Airport‘. Ingehuldigd door Bill Clinton op 24 november 1998 werd de luchthaven al in 2001 vernield, met de complimenten van de IAF en de IDF aka Tsahal [beeldbron]

Dankzij het verzet grazen er vandaag schapen op uw luchthaven in Gaza. Alle gebouwen zijn verwoest. Wie zou u helpen gebieden te herwinnen, als Gaza uw modelproject is? WHO? Volgens de vredesakkoorden zouden de Palestijnen een staat moeten krijgen. De grootte van die staat zou vijf keer zo groot zijn als Singapore en drie keer zo groot als Hong Kong. Het BBP van beide landen is respectievelijk $ 340 en $ 350 miljard, terwijl het BBP van de Palestijnen niet hoger is dan $ 15 miljard.

Dit is wat je bent kwijtgeraakt door de idiote slogan: ‘Ons verzet duurde een eeuw en we zijn klaar om nog 100 jaar verder te gaan. ‘ Van waar ga je het verzet nog 100 jaar voortzetten? Vanuit Parijs?

Abbas’ ambassadeur slingerde persoonlijke beledigingen naar de leiders van de VAE. Dat maakt niet uit. Wat belangrijk is, is dat hij zich moet concentreren op de belangen van zijn land, op zijn zaak en op zijn volk. In 1971 – dat is 50 jaar of een halve eeuw geleden – verenigden de leiders van de VAE een groep strijdende chiefdoms en stammen. Ze werden verenigd tot een welvarend en machtig land, dat in het Midden-Oosten als een rolmodel mag worden gezien.

Tegelijkertijd plaatsten de Arabieren de Palestijnen op de weg naar een staat, maar de laatsten maakten van deze potentiële staat een stel strijdende opperhoofden en stammen. De stammen van Gaza vechten tegen de stammen van de Westelijke Jordaanoever. De stammen van Hamas vechten tegen de stammen van Fatah, en binnen beide zijn er kleinere stammen. De nationale Palestijnse beweging kan veel leren van de Emirati, maar ik denk niet dat de Palestijnse nationale beweging een les heeft om iemand in de wereld te leren, en zeker niet aan de VAE.

Video: Lebanese Journalist Nadim Koteich:
“The Palestinians Are Foolishly Continuing Their Resistance”


Bronnen:

♦ naar een artikelLebanese Journalist Nadim Koteich: The Palestinians Are Foolishly Continuing Their Resistance Instead Of Following The UAE’s Example And Building A Prosperous And United State” van 14 oktober 2020 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

♦ naar een artikelL’ambassadeur de Palestine tire à boulets rouges sur les Émirats” van 13 oktober 2020 op de site van Le Point International