Een academicus van de Londense Universiteit bestempelde Israël als een ‘westers virus’

Plaatje hierboven: Een demonstrant houdt een bord omhoog met de tekst ‘Solidariteit met Britse Joden’ tijdens de ‘Together Against Antisemitism’-manifestatie in Londen op zondag 8 december 2019 [beeldbron: Sarkis Zeronian/J-Post]

Een academicus van de School of Oriental and African Studies (SOAS) van de London University heeft Israël bestempeld als een ‘westers virus’. Dr. Haim Bresheeth, hoogleraar onderzoeksmedewerker bij SOAS’s Center of Global Media and Communication, beweerde ook dat de Holocaust het ‘doorslaggevende argument’ was in het ‘veronderstelde recht op Palestina’ van Israël.

Tijdens een debat eerder deze maand over de ‘normalisatie’ van Israël riep dr. Marwa Osma, een Libanese commentator die op de door Iran gesteunde Press TV is verschenen, ook op tot steun voor ‘gewapend verzet’ in combinatie met ‘internationale druk’ tegen wat ze zei was ‘Zionistische agressie.’

De twee uur durende discussie werd georganiseerd door de Islamitische Mensenrechtencommissie (IHRC) en omvatte een bijdrage van de controversiële voorzitter van de liefdadigheidsinstelling Massoud Shadjareh.

Wel ja, de ‘Islamitische Mensenrechtencommissie’ bood onderdak aan iemand die pleit voor het vermoorden van Joden in Israël. (‘Gewapend verzet’ is een mooie manier om ‘terreuraanslagen’ te zeggen.) Hoe dan ook, meneer Shadjareh heeft een interessante kijk.

Hij zei dat er ‘grote bezorgdheid was over de manier waarop er een beleid is van de zionisten om zichzelf in alle verschillende arena’s te normaliseren’ – met name gericht op interreligieuze initiatieven tussen de joodse en moslimgemeenschap.

Shadareh veroordeelde de pogingen om Israël te ‘normaliseren’ en zei: ‘de instelling van interreligieuze betrokken bij de interreligie zijn eigenlijk zionisten, terwijl we weten dat er een groot aantal antizionisten, niet-zionisten in de joodse gemeenschap is en geen van hen is vertegenwoordigd.

Ondertussen beweerde Mick Napier, de voormalige leider van de Schotse Palestijnse Solidariteitscampagne, dat Israël de grootste paria-staat ter wereld was – en dat de massamedia, waaronder de BBC, betrokken waren bij het verdoezelen van zijn misdaden.

Dr. Bresheeth, een geassocieerd lid van het SOAS Center for Palestinian Studies, suggereerde dat …

[..] het zionisme berust op de latente islamofobie die inherent is aan de christelijke samenleving sinds de kruistochten. Deze vorm van islamofobie is nooit uit het Westen verdwenen en verklaart de grote centrale plaats van het zionisme in de westerse regimes. De veronderstelde Israëlische rechten over Palestina worden, binnen het zionisme, gezien als exclusief en religieus gebaseerd op de Holocaust-deals op het sluitstuk. Dit is erg handig omdat niemand iets lijkt te kunnen zeggen over deze combinatie van, je weet wel, joods-christelijke en holocaust-argumenten.

Dr. Bresheeth stelde dat het zionisme de creatie was van westerse christenen aan het einde van de negentiende eeuw, die het gebruikten om controle uit te oefenen over het Midden-Oosten:

Het Westen had het zionisme opgevat als het bolwerk van het westerse kapitalisme tegen de islam en de Arabieren in de wereld en gebruikte het om het Midden-Oosten open te stellen voor westerse belangen, en dit gaat door. precies volgens de lijnen die Herzl meer dan een eeuw geleden ontwikkelde. Op deze manier werd Israël het Westerse virus in de regio tijdens de Koude Oorlog, en ontwikkelde het zijn politieke visie als Westerse / Amerikaanse buitenpost in het Nabije Oosten – een agenda die geleidelijk werd overgenomen door de VS, VK, Canada, Australië, apartheid Zuid-Afrika, en vooral de EU.

Israël heeft zelfs een doel met deze grappenmakers. Het is voor hen een middel om publiekelijk hun haat tegen Joden uit te spuien terwijl ze net doen alsof ze slechts hondsdolle anti-zionisten zijn.

In haar toespraak voor het IHRC-evenement, dat zich concentreerde op de normalisatie die de VAE en Bahrein aan Israël toonden, zei dr. Osman:

Het is dus heel belangrijk om te begrijpen dat ook het ondersteunen van het lokale gewapende verzet tegen deze agressie, de zionistische agressie, is dat het volk Van het West-Aziatische gebied is van vitaal belang onder internationale druk. Ze moeten samen zijn. En het is ook van vitaal belang voor de internationale gemeenschap om ons te helpen, de gemeenschappen die zich verzetten, die in de frontlinie staan ​​tegen Israël, om ons te helpen bij het stoppen van de sancties die zijn opgelegd door de VS, het VK en hun Europese bondgenoten, om te stoppen het verzet demoniseren, om te stoppen met het demoniseren van de bondgenoten van het verzet. We hebben allemaal gezien dat twee dagen geleden, toen bondgenoten van het verzet in Libanon werden gesanctioneerd, ze niet eens deel uitmaakten van Hezbollah, ze werden gesanctioneerd omdat ze bondgenoten zijn van Hezbollah en Libanon. Dus ook dit soort internationale druk tegen het rijk en zijn bondgenoten helpt ons veel.

De heer Napier, die aftreedt als de leider van de SPSC, vertelde het evenement van 12 september dat …

[..] het Israëlisch beleid was voor normalisatie … om de oppositie te onderdrukken. Er is geen keus, ze hebben dat te doen en we zien dit in Groot-Brittannië, we zien de nederlaag van Jeremy Corbyn en Corbynism op dit moment door een alliantie van gevestigde belangen: conservatieve partij, rechtse Labour, grote bedrijven en publiekelijk geleid door de zionistische lichamen in het VK die Jeremy Corbyn niet lieten uitslapen niet omdat hij een passie had voor gerechtigheid voor de Palestijnen, maar ’s ochtends wakker werd en Joden haatte als Joden!

Nadat het IHRC-debat op het YouTube-kanaal van de organisatie was geladen, namen ze de verklaring op: ‘Alle weergaven zijn van de sprekers en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van IHRC.’ SOAS heeft lang te maken gehad met beschuldigingen van Joodse groepen in het VK dat personeels- en studentenorganisaties regelmatig openlijke vijandigheid tegenover Israël hebben getoond – met talloze claims van incidenten van antisemitisme.

Drie jaar geleden legde de universiteit een verklaring af waarin stond:

SOAS maakt zich grote zorgen over alle aantijgingen van antisemitisme op onze school. Diversiteit is de sleutel tot de SOAS-missie en we willen dat al onze studenten zich welkom en ondersteund voelen bij hun studie. Daarom ondernemen we actief stappen om de recente zorgen weg te nemen die door sommige van onze Joodse studenten zijn geuit.

Na door het JC te zijn benaderd voor commentaar op de opmerkingen van Dr. Bresheeth op het IHRC-evenement zei SOAS:

Een van de kernwaarden van SOAS is vrijheid van meningsuiting en we moedigen de SOAS-gemeenschap aan om zich openlijk te uiten, met wederzijdse tolerantie en intellectuele vrijheid. De vrijheid van meningsuiting mag echter niet worden uitgeoefend als haatdragende taal of om de veiligheid of vrijheid van meningsuiting van anderen te bedreigen. We hebben een duidelijk en expliciet nultolerantiebeleid ten aanzien van antisemitisme en alle vormen van racisme. Dit specifieke evenement was niet een door SOAS georganiseerd evenement en we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan. Opvattingen die door individuen bij dergelijke evenementen worden geuit, zijn geen standpunten die namens SOAS zelf worden geuit.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Lee Harpin “SOAS professor calls Israel a “Western virus” van 25 september 2020 op de site van The Jewish Chronicle (JC)

♦ naar een artikelUniversity professor in London calls Israel a ‘Western virus’” van 26 september 2020 en een artikel van Ilanit Chernick “Solidarity and anger expressed at ‘Together Against Antisemitism’ rally” van 8 december 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van EoZ “SOAS professor calls Israel a “Western virus”” van 25 september 2020 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Een academicus van de Londense Universiteit bestempelde Israël als een ‘westers virus’

  1. Niet iedere uitlating van iedere idioot is het waard becommentarieerd te worden.

    Dit soort mensen zitten vastgeroest in hun persoonlijke haat & ideeën.

    Laten uitblazen/razen is het beste atwoord want verandering van mening gaat sowieso niet lukken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.