Hamas gebruikt een geheime cyberoorlogsbasis in Turkije om vijanden aan te vallen

Westerse inlichtingendiensten stellen dat de terroristische organisatie Hamas een geheim hoofdkwartier voor cyberoorlogvoering en contraspionage heeft opgericht in Turkije, aldus een rapport van The Times.

De inlichtingenbronnen zeggen dat de in Gaza gevestigde terreurgroep ongeveer twee jaar geleden een clandestien cyberoorloghoofdkwartier in Istanboel opende. Terwijl de Turkse regering Hamas-functionarissen toestaat om in de stad te opereren, is Turkije niet op de hoogte van het hoofdkantoor voor cyberoorlogvoering, zeggen de inlichtingenbronnen.

De cyberoorlogvoering en contraspionageoperatie staan ​​naar verluidt los van het kantoor van Hamas in Istanboel, dat zich voornamelijk bezighoudt met het veiligstellen van financiering voor de terreurgroep.

Volgens het rapport wordt het cyberoorlogsteam in Istanbul geleid door Samakh Saraj en is het rechtstreeks verantwoording verschuldigd aan de Hamas-leiders in Gaza, waarbij de Hamas-chef in Gaza, Yahya Sinwar, toezicht houdt op de operaties van de eenheid.

De geheime eenheid van Hamas in Istanbul voert naar verluidt de operaties van de terreurgroep uit tegen de rivalen van Hamas in de hele Arabische wereld, ook tegen de Palestijnse Autoriteit, en tegen de ambassades van Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten in het Midden-Oosten en Europa.

De eenheid zou ook verantwoordelijk zijn voor intern toezicht binnen Hamas, waarbij leden worden gecontroleerd die verdacht worden van ontrouw.

De bloeddorstige ‘Dumb and Dumber‘ van de Gazastrook: Ismail en Yahiya


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Rosenberg “Hamas operating secret cyberwar, intel operation out of Turkey; Western intelligence sources say Gaza-based terrorist group has secret cyberwarfare headquarters in Istanbul” van 23 oktober 2020 en een artikel “How Hamas has turned to cyber warfare” van 5 maart 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Anshel Pfeffer “Hamas uses secret cyberwar base in Turkey to target enemies” van 22 oktober 2020 op de site van The Times UK

♦ naar een artikel “IDF foiled Hamas attempt to hack soldiers’ mobile phones” van 16 februari 2020 op de site van i24News

♦ naar een artikel van Ilan Ben Zion “Israeli army thwarts Hamas hackers’ malware scheme; Palestinian militant group posed as young women on social media to infect soldiers’ phones” van 16 februari 2020 op de site van The Financial Times

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.