EU-geld werd door neonazi’s gebruikt om de ontkenning van de Holocaust te promoten

Een postbedrijf voor kleine bestellingen dat eigendom is van een onverbeterlijke neonazi heeft voor duizenden euro’s aan zaken gewonnen van het Europees Parlement, blijkt uit een onderzoek van het nieuwscentrum EUobserver.

In een dinsdag gepubliceerd rapport onthulde de publicatie dat “W + B Medien Nordland Verlag, een klein postorderbedrijf beheerd door de militante neonazi Thorsten Heise, in 2018 ongeveer € 35.000 aan geld van het Europees Parlement ontving.” Het geld werd gebruikt voor de publicatie van zes nieuwsbrieven waarin de ontkenning van de Holocaust werd gepromoot.

De EU Observer schreef verder …

Heise’s strafblad omvat onder meer de poging tot moord op een Libanese vluchteling, die in uniform verscheen op een Rudolf Hess Memorial March, de distributie van cd’s om aan te zetten tot haat tegen minderheden en gewelddadige aanvallen. Het is bekend dat hij neonazi-concerten organiseert en een platenlabel lanceert dat dezelfde muziek uitspuugt vanuit zijn huis in Thüringen, een centrale staat in Duitsland waar mensen onlangs op een fascist voor een gemeenteraadsvoorzitter hebben gestemd.

Het geld werd overhandigd aan Heise door voormalig Europees parlementariër Udo Voigt, in een tijd dat hij de extreemrechtse Nationale Democratische Partij van Duitsland (NPD) vertegenwoordigde. De nieuwsbrieven waren getiteld ‘Nation in Europa’ en werden voornamelijk geschreven door “verheerlijkers van het nazi-regime en holocaustontkenners naast korte opiniestukken van Voigt“, zei de EUobserver.


Bronnen:

♦ naar een artikel European Parliament Funds Used for Holocaust Denial Newsletters: Report” van 20 oktober 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Nikolaj Nielsen “EU money used by neo-Nazi to promote Holocaust denial” van 20 oktober 2020 op de site van EU Observer

2 gedachtes over “EU-geld werd door neonazi’s gebruikt om de ontkenning van de Holocaust te promoten

  1. Iemand verbaasd?

    In de EU veroorzaken Moslim terreur & Nazi praktijken een acute bunkermethodiek waar beeld & geluid worden buitengesloten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.